Speltips: Inför Napoli – Fiorentina. Upp till bevis – för båda.

Napoli 10/8

Vi minns fortfarande förra säsongen. Napoli utmanade Juventus hela vägen in på mållinjen och de passionerade supportrarna drömde länge och väl om en scudetto till söderns stolthet. Så blev inte fallet.

Under sommaren lämnade succétränaren Maurizio Sarri för London och Chelsea. Ersättaren i Napoli blev den erfarna och erkänt sylvassa Carlo Ancelotti. Några stjärnvärvningar till truppen blev det dock inte och istället breddades truppen med ett par mer eller mindre oprövade namn som Simone Verdi, Kevin Malcuit och Bryan Ruiz. Ingen av dessa har än så länge fått bevisa sitt värde – förutom Verdi som endast fick en halvlek i förlustmatchen mot Sampdoria senast.

Förlustmatchen mot Sampdoria senast, ja. Det blev ett ordentligt magplask för Napoli efter en annars superb inledning med vinster mot både Lazio och Milan. Anmärkningsvärt från inledningen är att Ancelotti, i de två inledande vinsterna, ställde upp med i stort sett samma elva som Sarri mönstrade. I den tredje roterades laget, något som Sarri fick kritik för att inte göra – och det var också i den som fallet blev påtagligt.

Napolis inledande schema har varit tufft och den match som på pappret varit enklast har man förlorat. Nu ställs man på prov igen och för att undvika kritik, frågetecken och en avbruten smekmånad så krävs tre poäng för Ancelotti här.

Truppmässigt ser det stabilt ut. Dries Mertens bör vara redo för en startplats efter att ha matchats sparsamt pga en längre semester efter sommarens VM. Vänsterbacken Faouzi Ghoulam är tillbaka i full träning efter förra säsongens knäskada och den unga sommarvärvnigen Alex Meret ska även han vara tillbaka i träning. De två sistnämnda lär dock inte vara tillgängliga från start här då de behöver matchas igång långsamt.

Fiorentina då? Här har man valt att bygga på sikt och man kan inför säsongen stoltsera med den yngsta truppen i hela Serie A. Än så länge går det knappast att kritisera den satsningen. Fiorentinas öppningsmatch blev visserligen inställd på grund av brokatastrofeni Genova, men därefter har man två raka vinster. 6-1 mot Chievo och 1-0 mot Udinese är resultat som ger arbetsro och framtidstro för Piolis unga lag. Tar vi en titt på truppen och läget i laget inför detta möte så behöver Viola gör en stor förändring sett till de inledande matcherna. Den 19-årige målvakten Alban Lafont har dragit på sig en skada och tvingas stå över. In kommer istället 21-årige Bartlomiej Dragowski. Det lär dock inte innebära några större förändringar för hur Pioli tacklar denna match. Dessutom går det jämt ut med Napoli som också har lidit av målvaktsproblem under inledningen av säsongen.

Nu är det upp till bevis för båda lagen. Ska Napoli mena allvar med att hota Juventus så krävs en seger här. För Fiorentina är detta säsongens första riktiga test för det unga, Baby Viola. All press är på Napoli som är tydliga favoriter, kanske kan det passa Fiorentinas ynglingar bra att slå ur underläge?

Ska vi kolla på lite historik så är det antingen eller som gäller och ska man tro på historiken så är det målsnålt man ska spela.

I de sex senaste matcherna har nämligen vartannat möte slutat målrikt och vartannat målsnålt. I våras vann Viola med 3-0 hemma på Franchi. Höstmötet på San Paolo blev mållöst. Säsongen dessförinnan vann Napoli med 4-1 och 1-0. Dessförinnan? 3-3 och 1-1. Ska historian upprepa sig så är det alltså en målsnål historia vi har framför oss.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt