Speltips: Två lag på väg åt olika håll

Tjena!

Det blev push på kvällens bloggspel i Stoke - Liverpool där Liverpool vann med 3-0. Jürgen Klopp valde att rotera igen och lite mer än vad jag hade trott varför spelet inte blev helt optimalt. Som tur var hoppade Salah in och gjorde två mål och räddade spelet från förlust i alla fall. Kvällens andra överspel i Everton - West Ham hittade dock in och gav veckoomgången ett litet plusresultat.

Ny omgång redan till helgen när Premier League är på väg mot ett mer hektisk spelschema i december. Det gäller att ha koll på vilka spelare som vilar och står över just nu då vi får en hel del roterande med det täta spelschemat. I det här inlägget tänkte jag skriva om Chelsea - Newcastle och i det mötet har vi ett hemmalag som åtminstone vilat två av sina viktigaste spelare, Cesar Azpilicueta och Eden Hazard, i dagens match mot Swansea. I min mening är Chelsea ett av de lagen som är mest på väg uppåt för tillfället efter en lite svagare start på säsongen. Förutom debaclet mot Roma i Champions League har de sett klart bättre ut i de sju, åtta senaste matcherna. Eden Hazard har verkligen hittat toppformen och förutom tre mål och två assist i november månad har han också varit klart bäst på planen i samtliga matcher. I övrigt verkar Conte också ha hittat sin trebackslinje där Christensen i nuläget tagit en ordinarie plats bredvid Cahill och Azpilicueta.

Vad gäller Newcastle så är det ett lag som är på väg åt det andra hållet - det vill säga nedåt. Formkurvan ser inget vidare ut med fem raka matcher utan vinst och fyra raka förluster innan gårdagens 2-2 resultat mot West Bromwich. Försvarsmässigt såg det relativt bra ut för Newcastle i inledningen på säsongen men nu har de släppt in nio mål på de senaste tre matcherna och då har det verkligen inte sett lika stabilt ut. En del av förklaringen ligger säkerligen i skadan på kaptenen och mittbacken Jamaal Lascelles som har saknats i de tre senaste matcherna. Om det är hela sanningen är dock svårt att säga. Newcastle har en spelartrupp som gör att man inte kan kräva att de ska ligga på övre halvan och att de gjort det under hösten är en överprestation och inget annat. Med skador på några nyckelspelare är de snabbt sårbara och att de halkat tillbaka lite de fem, sex senaste omgångarna är inte så konstigt egentligen.

Med tanke på att Chelsea ser starka ut för tillfället, får tillbaka Hazard och Azpilicueta i elvan till den här matchen och möter ett Newcastle som är inne i en svag period så tycker jag mycket talar för en komfortabel Chelseaseger i den här matchen. Chelsea -1,75 spelas till 1,952 hos Pinnacle.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt