Speltips: En favorit, en outsider och en storskräll

Tjena!

Superfina lopp på Kalmar idag när Kalmarsundspokalen och en del andra trevliga lopp runtomkring ska avverkas. Jag har en favorit, en outsider och en storskräll att reka och möjligtvis ännu fler spel senare under dagen.

Vi börjar med favoriten 1 Indoor Voices (som faktiskt inte är favorit på V75 ännu men som lär bli det till slut). Jag älskar verkligen den här hästen och har varit inne på henne ett flertal gånger förut i andra inlägg. Inför Elitloppshelgen skrev bland annat så här om henne:

”I V75-1 (Lopp 5) imorgon gillar jag en mindre betrodd häst väldigt mycket i form av 9 Indoor Voices. Jag tror inte folk riktigt har förstått hur bra den här hästen egentligen är. I mina ögon hade hon inte gjort bort sig bland de 16 som startar i Elitloppet på söndag och det säger jag inte för att överdriva. Loppen hon har gått på sistone har varit extremt bra, även om vissa prestationer har varit lite i skymundan så att säga. För fyra starter sedan avslutade hon 07,6 sista 600 i tredjespår från långt bak i kön (förgäves bakom Delicious) och för tre starter sedan var det också en liknande avslutning på Solvalla där hon fick göra jobbet i tredjespår. Näst senast såg hon fin ut mellan hästar på Åby efter ett sämre löpningsförlopp där hon blev lite fast bakom tröttnande hästar. Till sist fick hon äntligen vinna i det senaste loppet på Örebro där hon såg helläcker ut och Örjan Kihlström enkelt kunde kontrollera ett lite enklare gäng från dödens.”

Under Elitloppshelgen satt hon sedan som bekant, och till min stora förtret, fast med väldigt mycket krafter sparade. Hade kusken Kenneth Haugstad svarat ut vinnaren Shadow Gar när denne kom i tredjespår tror jag Indoor Voices hade slagits om segern. Istället blev hon som sagt fast mellan hästar utan lucka till slut. Senast fick hon chansen att ta revansch på Shadow Gar, men tvingades då gå utvändigt om denne och gjorde det väldigt bra som knapp tvåa. Den här gången möter hon ett klart svagare motstånd i mina ögon och jag är inne på att Örjan Kihlström kommer kontrollera det här fältet från dödens. Givetvis är hon mycket mer spelad den här gången, men jag tycker uppgiften ser väldigt bra ut ändå och spelar vinnare till 3,40 utan att tveka.

Outsidern är 3 Maremma Sock i V75-2, som tränas av Veijo Heiskanen och körs av Thomas Dalborg. I min mening har folk inte riktigt fått upp ögonen för den här hästen än, som är väldigt kapabel för den låga klassen. Hästen såg väldigt bra ut i skymundan i ett fint stolopp senast, där den bland annat ställdes mot Fredrik Perssons toppsto Ultra Bright. Jag tror att Dalborg kör mer offensivt den här gången och skulle inte bli förvånad om han kör sig till ledningen och sedan leder loppet runt om. Huvudscenariot är dock att 6 Small Talk körs i ledningen, men det är inget som oroar för mycket då Maremma Sock kan vinna ifrån alla positioner i det här loppet.

Till slut tar jag även en storskräll i form av 4 Tinamo Jet i den avslutande avdelningen. Det här är en annan häst som jag varit inne på tidigare och jag tycker verkligen att han blir bortglömd i det här loppet även om han ställs mot ett väldigt tufft motstånd. Prestationerna på slutet har varit av bästa märke och skulle det bli körning i loppet blir Tinamo garanterat farlig till slut. Under Elitloppshelgen spurtade han väldigt vasst som tvåa bakom Västerbo Hard Cash och även senast gick han mycket bra till slut trots en långsam förstarunda och position längst bak i kön. 5 Tjacko Zaz var med i självaste Elitloppet och är kanske den trolige vinnaren i loppet men hästen har strulat en del förut och även formen är ett frågetecken så jag tycker absolut det är läge att fälla denne. Det ska sägas att V75-7 i övrigt är ett väldigt fint lopp, med bland annat Amazing Man och Aron The Baron som jag också gillar mycket.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt