Speltips: Back to Mejico!

Tjena!

Veckans Copa Libertadores var både upp och ner. Chilenska lagen stod för sina skrällar, bra för chilensk fotboll men sämre för plånboken, samtidigt som ett par andra lag levererade det de skulle. Ganska intetssägande midweek mao. Den här helgen är chilenska ligan tillbaka efter ett uppehåll. Smällde genast dit en BTTS med marginal och det känns gött att den är tillbaka. Inatt blir det trots allt no play i den chilenska ligan. Istället fokuserar jag på flertalet mexikanska spel, här nedanför får ni läsa lite närmare om nattens bästa.

Monterrey - Queretaro - Liga MX

Avspark: Söndag 18 Mars 02:00

Det börjar dra ihop sig för ett av fjolårets dominanter. Monterreys säsong har inte nått upp till förväntningarna och laget innehar just nu den sista playoff-platsen med 6 omgångar kvar. Bakom dem är det riktigt tight så det är dags att de börjar klättra uppåt i tabellen för att få lite lugn och en gynsam lottning i en eventuell playoff.

Jag vill återkomma till Monterreys prestationer i den senaste Aperturan. De dominerade ligatabellen från början tills slut med en direkt fotboll som utövades nästan till perfektion. Truppen kryllar av kvalité och de har flertalet landslagsspelare som är några av ligans bästa på sin position. När en såpass bra spelare som uruguayanske landslagsmittälftaren Carlos Sanchez fått nöta mer och mer bänk så förstår man vilken stark trupp tränaren "El Turco" Mohammed har till sitt förfogande. Annars heter lagets starkast lysnade stjärna Aviles Hurtado. Colombianen är en late bloomer som fullständigt exploderat i Liga MX dem två senaste åren under vilka han varit överlägset bäst i ligan. Aviles har dragits med en del skador denna säsong vilket har gjort att han inte nått upp till sin rätta nivå. På senare tid har han däremot fått mer och mer kontinuitet, förhoppningsvis tar det honom närmare den nivån han tidigare visat. Andra nämnvärda offensiva spelare är anfallaren Funes Mori och colombianska yttern/anfallaren Dorlan Pabon, bland många andra. Det innebär att Monterrey inte står och faller med Aviles Hurtado, men det finns rejält med sparkapital där och de har ytterligare en växel att lägga in.

Queretaro har inför denna säsong värvat två namn som jag gillar väldigt mycket. Det handlar om chilenaren Edson Puch, som för bara nåt år sen var Liga MXs MVP, och paraguayanske ytterbacken Miguel Samudio. Den förstnämnda har blivit ett nyttigt tillskott till Queretaros offensiv och har börjat hitta tillbaka till formen. Dessvärre för både Puchs och Queretaros del så är det en ganska skadebenägen spelare, och just idag saknas han alltså pga skada. Även offensive inhoppare Erbin Trejo är borta pga skada vilket innebär att Queretaros offensiv är rätt så försvagad.

Queretaros säsong har gått ungefär som förväntat. De blandar och ger rätt friskt. I den sammanlagda tabellen ligger de på 15:e plats, av 18 möjliga, medans Monterrey å sin sida ligger på förstaplats. Den sammanlagda tabellen tar hänsyn till dem 3 senaste årens resultat och ger en ganska bra fingervisning om vart klubbarna befinner sig och vad de har att jobba med.

Dessa lag möttes nyligen i cupen. Den matchen, där bägge lagen roterade en aning, slutade med ett ganska orättvist 1-1 då Monterrey var det klart bättre laget. Queretaro gick sedan och vann straffsparksläggningen vilket innebär att Monterrey nu kan fokusera på enbart ligaspelet. Kanske lika bra då Copa MX tappat rejält i status då en cupvinst, till skillnad från tidigare år, bara resulterar i en rätt så liten prissumma.

Idag skickar Monterrey givetvis ut det bästa de har och jag känner mig ganska säker på att dem ordinarie spelarna tar vara på det spelmässiga övertaget som jag räknar med att de kommer att ha. Monterrey -1 asian handicap blir spelet och det blir det ett flat bet på till 1.94 hos Pinnacle.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt