Tja!

Fortsatt upp och ner dem senaste dagarna med mer stolpe ut än stolpe in, lite frustrerande men analyserna har ändå känts ok trots resultat i underkant. Ikväll har jag hittat en massa trevliga spel, bara att hoppas att man har marginalerna på sin sida istället för emot. I dagens blogg kommer jag som vanligt att kika på en chilensk match, men jag kommer även att skriva ett par rader om en match i Uruguayanska ligan för ovanlighetens skull. Så let's get to it:

Palestino - Colo Colo - Primera Division Chile

Avspark: Lördag 17 februari 22:00

Toppen mot botten i denna match om vi ska se till fjolårsresultaten. Om det så blir fallet i år? Mycket möjligt, men idag är storklubben Colo Colo långt ifrån formtoppat, även om deras resultat pekar på ett lag i toppform.

Palestino slutade alltså nästsist i 2017s Torneo Transicion. De var länge inblandade i nedflyttningskampen men drog det lite lite längre strået än Santiago Wanderers. Palestino är inte på något sätt ett dåligt spelande lag, deras största problem var däremot jämnheten och avsaknaden av stabilitet. De var ett såkallat hawaii-lag som allt som oftast var inblandade i väldigt underhållande matcher. Framåt gjorde Palestino 18 mål, vilket placerade dem på en femteplats i ligan över lagen som gjorde flest mål framåt. Rätt så starkt av en nästjumbo. Bakåt gick det dock klart sämre och Palestino var tillsammans med O'higgins dem lagen som släppte in allra flest, 28 st mer exakt.

I år ser Palestino lite lite stabilare ut. De spelar fortfarande väldigt underhållande och bjuder gärna upp till dans oavsett vad motståndet heter, men det svänger fortsatt alldeles för mycket på plan. I premiären förlorade Palestino mot Union La Calera med 1-2, ett förövrigt uselt resultat, efter en grov målvaktstabbe vid 1-1 och ett solklart offsidemål vid 1-2. Veckan senare spelade Palestino riktigt bra mot titelutmanarna Union Española där de lyckades, om än lite turligt, spela 2-2. Ny säsong men alltså fortfarande ett svajigt Palestino med höga toppar och djupa dalar. Lagets skyttekung Roberto Gutierrez personifierar laget ganska bra. Vissa perioder gör han mål på i princip allt och under andra perioder sätter han inget.

Mästarna Colo Colo har gått rent inledningsvis och allt borde vara fri och fröjd. Det är delvis sant, men trots alla vinster så vill jag ändå höja ett frågetecken för Colo Colos defensiv och form. Efter den stabila 3-0 vinsten i Supercupen mot betydligt svagare Santiago Wanderers från Primera B så har Colo Colos backlinje och framförallt målvakt, Agustin Orion, varit rejält skakiga. Colo Colo har släppt in mål i dem fyra senaste matcherna trots att alla dessa matcher, utom bortamatchen mot Antofagasta, faller under kategorin som relativt enkla sådanna. Två träningsmatcher mot peruanska lag har resulterat i en vinst och en förlust, men också i ett insläppt mål i numerärt överläge per träningsmatch. Mot Audax Italiano borde Colo Colo vunnit med marginal. Istället slappnade de av, såsom de gjort alldeles för många gånger denna säsong, och släppte in Audax i matchen både en och två gånger efter bl.a. en rejäl tavla av målvakten Orion.

Agustin Orion ja... Orion kom inför ifjol till Colo Colo från argentinska storklubben Boca Juniors. Under Orions sista tid i Boca Juniors så stod han för OTROLIGT många tavlor. Vi snackar alltså om duktigt rejäla sådanna. Den här värvningen kritiserades ganska friskt då Orion var tänkt att ersätta paraguayanske landslagsmålvakt Villar, som var säkerheten själv. Orion tystade dock alla sina kritiker och gjorde det mycket bra i Torneo Transicion. Hans prestationer överraskade dem flesta inklusive mig som inte hade speciellt höga förhoppningar på honom. Men, ju längre säsongen gick och nu i inledningen av denna så har Orions prestationer blivit märkbart sämre. Han gör inte lika sjuka räddningar och han tar rätt många konstiga beslut, även om de inte alltid resulterat i ett baklängesmål. Orion inger inte lika mycket säkerhet till sin backlinje som i fjol och det är något man märkt av dem senaste veckorna.

Colo Colos offensiv behöver inte beskrivas något djupare, det har jag redan gjort ett par gånger i bloggen. Mästarna kommer självklart att gå ut för att dominera matchen och lär få hål på Palestino tämligen tidigt. Palestinos defensiv kan på egen hand se till att släppa in 3 mål och med tanke på att Colo Colo slappnat av för många matcher i år så ser jag det som ganska troligt att Palestinos rätt vassa offensiv bjuds på någon chans eller två. Båda lagen gör mål ger just nu 1.80 hos Bethard, vilket känns fint. Jag väljer dock att reka Över 2.75 istället till 1.84 hos Pinnacle, flat insats (3U).

Progreso - Rampla Juniors - Primera Division Uruguay

Avspark: Lördag 17 februari 21:00

Ska hålla det väldigt kort här men lyfta fram det väsentliga. Progreso är nya i ligan och har gått rätt så bra hittills. Progreso kryssade i premiären mot storklubben Danubio och bortaslog senast den andra nykomlingen Torque med hela 0-3. Progreso har som nykomling lyckats med bedriften att behålla truppen nästintill intakt, vilket är väldigt svårt att göra som nykomling och väldigt positivt då spelarna gått igenom mycket tillsammans och är ett välsammansvetsat gäng. Hur högt det bär är svårt att sia om, men de rider fortfarande vidare på segern från Segunda-playoffen.

Rampla Juniors har gått fruktansvärt dåligt i år. De har inlett säsongen med 3 förluster av 3 möjliga och stått för dåliga insatser i samtliga. De har bland annat åkt på storpisk i ligan med 0-3 mot ett Nacional som vilade hela startelvan pga deltagande i Copa Libertadores, ett otroligt dåligt resultat. Ramplas senaste förlust kom i Copa Sudamericana mot UTC Cajamarca från Peru, och det är här nyckeln till det här spelet kommer. Då Rampla har ett returmöte att spela på hemmaplan nästa vecka så kommer de att rotera en del. Det finns inga exakta uppgifter någonstans, men enligt Ramplas officiella hemsida så kommer tränaren att rotera i samtliga lagdelar. Redan usla Ramplas kommer alltså att vara rejält försvagade ikväll.

Spelet här blir Progreso -0.5. Det tas hos Unibet till 1.91. Spelet finns hos flera EU-bolag till 1.80+ samt hos SBOBet. Hos dem sistnämnda ligger dock -0.5 på 1.77, vilket är lite på gränsen. Flat insats återigen (3U)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.