Speltips: Tidigt spel i Chile

Hallå där!

Guarani löste Ö 1.5 med en BRED marginal när de vann med 6-0 och gjorde det till 4 gröna i bloggspel i rad. Dessvärre förstörde Melgar, det hårdare spelet, modet helt efter att ha varit fullständigt urusla i sista momenten. Melgar kom igenom flera gånger utan att behöva göra det speciellt svårt för sig, tyvärr så missade de allt som oftast den sista passningen, vilket oftast även var den enklaste passningen att slå (väggspel eller liknande). Riktigt surt och ett rejält bottennapp för peruansk ligafotboll. Dessvärre innebar den usla avslutningskvalitén i kombo med ett uselt försvarsarbete signerat bägge lagen att man åkte i fällan och förlorade ett par livespel på samma match, en väldigt dyrköpt historia med andra ord. Men livet går vidare och det gör jag bäst genom att blicka mot den chilenska ligan där asiaterna varit snabba och redan släppt sina odds.

Colo Colo - Audax Italiano - Chilenska ligan

Avspark: Måndag 12 februari 00:30

Inför säsongen kraftigt ifrågasatta Colo Colo har under dem senaste veckorna tystat sina kritiker och tecknat "calma calma" till sina fans. Nyförvärven tog sin lilla tid men de har nu äntligen presenterats och dessutom hunnit få speltid i veckans träningsmatch mot UTC Cajamarca. Dem uteblivna förstärkningarna var annars den punkten som Colo Colo sågades allra hårdast för, vilket förvisso inte är så konstigt då det såg riktigt mörkt ut ett tag trots att Copa Libertadores väntar runt hörnet. Presidenten Mosa misslyckades ett antal gånger med diverse stora tilltänka namn till den graden att fansen ville ha honom ut ur klubben, i och för sig en åsikt som många fans fortfarande har men ändock ett alarmerande tecken. Men, Colo Colo inledde med att vinna Supercupen, inkasserade 3 poäng i ligapremiären efter en tuff bortamatch mot Antofagasta och har nu med ett par sena nyförvärv smällt upp ett stort håll käften till alla kritiker. Eller vad sägs om chilenske landslagsmittfältaren Carlos Carmona från MLS, Insuarralde från Boca Jrs och Union Españolas succégubbe från ifjol, Cesar Pinares? Riktigt namnstarka spelare och Colo Colo har det idag otroligt gott ställt med kreativa krafter på mittfältet, såpass gott ställt att Bryan Carvallo, en av Primerans bästa spelare ifjol (då utlånad till Antofagasta) ryktas bort på ytterligare ett lån pga konkurransen

Colo Colo har alltså spelat 2 officiella matcher hittills på den pågående säsongen. I bägge dessa matcher saknades Jorge Valdivia i startelvan och nyförvärven var då inte heller spelklara. Men, Colo Colos segrar i dessa matcher bekräftade i princip bara det jag tycker, vilket är att Colo Colo hade klarat sig alldeles utmärkt utan förstärkningar, i varje fall i den inhemska fotbollen. För ifjol vann Colo Colo ligan i överlägsen stil och var det det laget som gjorde överlägset flest mål framåt samtidigt som de släppte in nästminst mål bakåt.

Nyckelspelarna då var argentinska målvakten Orion, försvarslinjen som var stabil rakt igenom, trollkarlarna Jaime Valdes samt Valdivia på mittfältet, lagkaptenen och skyttekungen Paredes samt målfarlige wingbacken Opazo. Just Paredes var i mitt tycke vital för Colo Colos anfallsspel då det är väldigt tunt bakom honom på anfallsplatserna. Därför ter det sig lite underligt att Colo Colo inte förstärkt just på anfallsplatserna. Kanske kan Mosa överraska med en sent nyförvärv? Ett annat alternativ är att använda Pinares, som imponerade under sitt inhopp i veckans träningsmatch, högt upp på plan strax bakom Paredes. Annars kommer Carmona att vara det nyförvärvet som sätter störst och snabbast avtryck i den redan starka truppen. Jag räknar med att han kommer att bli en nyckelspelare och bidra med välbehövd defensiv balans till det djävulsk kreativa mittfältet.

Audax Italiano gick överraskande bra ifjol tabellmässigt med en ett ganska chansartat spel. Full fart framåt och håll det öppet bakåt, ungefär så. Truppen är intakt med ett par nyförvärv av blandad klass. El Loco Abreu sticker dock givetvis ut. 41-åringen gjorde det mycket bra senast i Puerto Mont och vann faktiskt skytteligan i Primera B. Den fina säsongen innebar alltså att ett par Primera-lag fick upp intresset för honom och där blev det alltså Audax som drog det längsta strået.

Abreus status kommer givetvis att innebära att tränaren kommer att ha ett större tålamod med honom även om han skulle stå för ett par dåliga insatser. I just den här kommande matchen tror jag att det kommer att bli ett problem för Audax Italiano. 41-årige Abreu är ju av förståeliga skäl inte speciellt löpstark, något som krävs om man ska lyckas hota Colo Colos högt stående backlinje. Audax hade mått bättre av att använda sig utav en snabb djupledslöpare.

Audax lämnade i premiären mycket kvar att önska. 2-4 förlust på hemmaplan mot fjolårets bottenlag Huachipato bådar inte gott inför det som komma skall. Nu har Huachipato fått en MYCKET kompetent tränare, men en 2-4 förlust på hemmaplan är direkt svagt oavsett vad motståndet heter. Till hemmapremiären i ligan kommer dem regerande mästarna att komma med deras hittills starkaste elva. Med tanke på hur pass svajjiga Audax är rent defensivt, något de visade ett par gånger redan ifjol när de emellanåt kunde rasa som ett korthus, så tycker jag att -1 linan som Colo Colo just nu har känns riktigt bra. Ifjol vann Colo Colo med 4-0 hemma samt 0-3 borta mot ett Audax som hade då ungefär samma gubbar som de har idag. Colo Colo älskar den här typen av motståndare och kommer förhoppningsvis att tacka för förtroendet som de får av mig. Colo Colo -1 tas till 1.89 hos Pinnacle med 4.5U (1.5x flat).

Dale Albo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.