Speltips: Club America - Lobos

Tjäääna!

Senaste bloggreken på Vasco da Gama +0 mot chilenska Concepcion satt klockrent. Vasco da Gama behövde inte ens göra sin bästa match för att gå segrande ur den striden. 0-4 blev siffrorna och det känns alltid gött när analysen är klockren. I övrigt så har den chilenska fotbollen kommit mycket lägligt. De har bara hunnit bli spel på 3 matcher som har chilenska lag inblandade, 1 i Supercupen och 2 i Copa Libertadores, och det har blivit vinst på samtliga av dessa. Förhoppningsvis en fingervisning om det som komma skall =) Den här helgen börjar äntligen den chilenska ligan och det skall bli riktigt kul att komma igång med den ligan igen. Intressanta spelobjekt därifrån är det dok ganska ont om idag, så detta blogginlägg kommer att handla om matchen mellan Club America och Lobos i den mexikanska ligan.

Club America - Lobos - Liga MX

Avspark: Lördag 4 februari 04:00

Ruskigt sen avspark i en kamp där jag blir MYCKET förvånad om inte resultatet går så som jag förväntar mig.

Las Aguilas, som Club America kallas, är en av dem största klubbarna i Mexico och de har under dem senaste åren ständigt varit en titelkandidat. De har en mycket kompetent trupp och då cash finns så har det sällan varit snack om att tappa en nyckelspelare. Ett sådant exempel är landslagsanfallaren Oribe Peralta, som valde America före andra Europeiska klubbar och där han nu gör sitt fjärde år. Oribe är bara en i raden av alla stjärnor som America har. Utöver Oribe + ett par andra mexikanska landslagsspelare så hittar vi även ecuatorianske landslagsspelaren Ibarra samt argentinska landslagets andramålvakt, Andres Marchesin.

Under transferföntren är America oftast en av dem mer aktiva lagen, för återigen... cash finns :) Ifjol värvade de in paraguayanske landslagsyttern Ceciclio Dominguez trots att det var många stora klubbar ute efter Dominguez signatur. En riktig klassvärvning så att säga även om Dominguez lyckats explodera i America, dock mycket pga ett par tuffa skador. Inför denna säsong har America förstärkt ytterligare, bland annat med colombianen Andres Ibargüen för dryga 3.3 miljoner Euros och fransosen Jeremy Menez från Antalyaspor. Allt som allt så är det en mycket kompetent och framförallt bred trupp, ett intryck som förstärks av tränarens val att lämna Darwin Quinteros och William Da Silva utanför matchtruppen.

Americas tränare är ingen mindre än Miguel Herrera. Miguel Herrera skördade stora framgångar med just America innan han fick äran att ta över det mexikanska landslaget. Men hans heta temperament ställde till det för honom både ett och två gånger då han kunde ha rejäla utbrott på plan, dem gångerna han inte sopade till en journalist dvs! Givetvis var detta inte hållbart och Herrera sökte sig tillbaka till den mexikanska ligafotbollen. Efter 2 fina år i Tijuana har Herrera äntligen kommit "hem" till klubben där han etablerade sig som en av dem framgångsrikare tränarna i Mexico. Givetvis blev formulan America + Herrera återigen en succé, åtminstone rent spelmässigt, då America kändes som det enda laget som ifjol kunde utmana suveräna Tigres och Monterrey i kampen om ligatiteln. Trots en klar förlust i semifinalen mot numera regerande mästarna Tigres så kan America vara stolta över sin säsong och det faktum att Herreras comeback gav en ganska omgående impact.

Lobos då? Ja... vad ska man säga om Lobos egentligen? Lobos gick så sent som ifjol upp till den mexikanska högstadivisionen. Säsongsinledningen bådade ganska gott innan Lobos började visa sina rätta färger och sjönk längre och längre ner i tabellen. Lobos 23 ihopskrapade poäng må inte vara så lite men 9 av dessa kom på säsongens fyra sista matcher och fick Lobos säsong att se mycket bättre ut än vad den egentligen var. I år har kräftgången fortsatt och jag blir verkligen inte förvånad om Lobos slutar absolut sist i ligan, en plats de redan innehar efter 0-1-3 på dem inledande 4 omgångarna mot tämligen svagt motstånd.

De må inte ha sprakat om Club Americas säsongsinledning, men de har visat tydliga indikationer på att de är på väg mot formen. Lobos form och kvalité är allt annat än bra. Jag nämnde ju att William da Silva och Darwin Quintero lämnats utanför Club Americas matchtrupp. Dessa spelare hade gått rakt in i Lobos startelva och dessutom med enkelhet varit Lobos två bästa spelare. Det ska vara klasskillnad här, i varje fall så nära "klasskillnad" som det kan bli i Liga MX. Club America -0.5 till 1.81 känns riktigt bra här och jag väljer att lira 1.5x flat på det (4.5U i spelboken).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt