Speltips: Heta lejon

Tjena!

Den chilenska fotbollens efterlängtade comeback levererade dinero direkt. Efter en halv trevande start från Colo Colos sida så la man in en högre växel och gick till halvtidsvilan med 3-0. Efter att ha dragit på sig ett tidigt rött i andra halvlek så stängde Colo Colo butiken för gott och kunde fira säsongens fösta inkasserade titel. Precis som jag skrev i blogginlägget så visade Colo Colos spelare att de var taggade på att tysta fansen kritik mot klubbens uteblivna förstärkningar. Den chilenska storklubben visade att det inte finns någon anledning till oro, åtminstone inte än i vart fall. Igår kom dessutom ett uttalande från MLS-klubben Atlanta City att de valt att låta Carmona gå till just Colo Colo. Nu när även försvararen Angeleri verkar vara på ingång så verkar det som att Colo Colo kommer att få lite lugn och ro ett tag framöver, även om jag personligen tycker att även anfallet behöver förstärkas en aning då det är lite tunt bakom Paredes.

Men nog om det. Chilenska Primeran får vi vänta ytterligare ett par dagar på innan vi kan börja investera i den så nu till helgen har vi lite mexikansk fotboll att roa oss med. Det finns ett par intressanta spelobjekt, förhoppningsvis hinner jag få iväg ett inlägg även imorgon då klockan börjar bli mycket :)

Leon - Necaxa - Liga MX Clausura

Avspark: Söndag 28 Januari 02:06

Skall börja med att förklara hur det mexikanska ligasystemet funkar så att ni läsare hänger med i vad som skrivs i texten :) Ligaspelet i Mexico är uppdelad i två olika turneringar där samtliga lag ställs mot varandra 1 gång. När samtliga matcher spelas så går topp 8 till en playoff, det vill alltså säga att det är två seriespel samt två slutspel per år. Dem olika seriespelen kallas för Clausura och Apertura.

_______________________________________________________________________

Hemmalaget Leon visade redan ifjol att de har något trevligt på gång. De knep en plats i playoff och vore det inte för att man fick svårast tänkbara lottning redan vid kvartsfinalen så hade man säkert kunnat räcke mycket längre till. Trots tufft motstånd (Tigres, vann sedan turneringen) så gjorde man två bra matcher. Trots 1-1 hemma och 1-1 borta så åkte Leon ut då de slutade längre ner i tabellen än Tigres, en regel i Liga MX som kan ifrågasättas.

Inför den här säsongen har man inte tappat någon spelare samtidigt som man plockat in ett mycket intressanta namn för att förstärka truppen i form av Orlandos Giles Barnes. Det kan låta som ett lite väl lugnt transferfönster från Leons sida men det har i mitt tycke bara varit ett sunt tänk från ledningen. Leons upprustning började nämligen redan ifjol. Leons trupp håller rakt igenom bra kvalité med en stabil colombiansk trio och vasse argentinske anfallaren Boselli.

Leon är likt Monterrey ett lag som inte rullar boll i onödan. De vill gärna slå om till anfall så fort som möjligt vilket gör det svårt för motståndarna att hinna med i svängarna. Jag vill påstå att Leon är det laget som i år imponerat allra mest på plan. De har varit det klart bättre laget i samtliga sina matcher och nu senast på bortaplan mot Cru Azul så dominerade man matchen rent chansmässigt.

Necaxa å sin sida har varit Leons motpol. De rullar mycket boll men lyckas sällan skapa rena chanser. Laget som tidigt ifjol imponerade i ligan som nykomlingar har sakta men säkert börjat visa sina rätta färger. Psyket finns inte längre där och de har dragits med tunga spelarförluster det senaste halvåret, vilket inte är så konstigt då nykomlingar som gör det bra blir snabbt sönderköpta i dem flesta ligorna. 2017s Clausuras MVP, Edson Puch, var det första tunga namnet som bytte upp sig (Pachuca) och flertalet nyckelspelare, bl.a. anfallarna Velazquez och Espåindola, har därsedan följt hans fotspår. Under 2018 gick även mittfältaren Manuel Iturra till Malaga, där han förövrigt nu är ordinarie, och det är lätt att se att Necaxa får otroligt svårt att upprepa resultaten från 2017s Clausura. Puch var Necaxas överlägset viktigaste offensiva spelare och nu när Iturra lämnat så har Necaxa även tappat sin viktigaste mittfältare sett ur ett defensivt perspektiv. Många av spelarna som lämnat var dessutom ledargestalter på plan vilket gör att jag idag saknar en spelare som lyfter laget när det är motigt.

Det här mötet är mellan ett lag som spelmässigt imponerar stort och som gärna utnyttjar motståndarnas misstag mot ett lag som presterar en dålig fotboll, som ofta tappar boll utan att lyckas komma till avslut och som saknar vinnarskallar. Necaxas resultat so far är horribla och jag kan inte se dem kunna stå emot ett välspelande Leon.

Det är i mitt tycke ett ypperligt läge att backa Leon i det här skedet. Med tanke på vad lagen visat på plan så känns nuvarande 1.79 på Leon -0.5 i klar överkant och jag går därför in med en flat insats (3u). Oddset hittas hos Pinnacle.

Vamos Leon, de är grrrrreat! :)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.