Tja!

Äntligen har det blivit dags för lite chilensk fotboll, det som jag anser vara min styrka och en trogen vän i bettingdjungeln sedan många år tillbaka. I år kommer det att ligga än mer fokus på chilenska Primera Division, och inte så mycket mer utöver det. Förhoppningsvis kan man leva upp till dem senaste årens resultat och på så sätt vända en negativ kurva till profit.

Pausen på drygt 1.5 månad har verkligen känts som en evighet denna gång då jag för en gångs skull totalt ignorerar den brasilianska regionsfotbollen. Seriespelet börjar om dryga veckan, men innan dess har vi chilenska supercupen att beta av. Mums!

Colo Colo - Santiago Wanderers - Supercopa Chile

Avspark: Fredag 26 Januari 23:00

Fredag kväll spelas inte bara säsongens första officiella match utan även säsongens första titel skall delas ut. I Supercupen ställs i sedvanlig ordning liga- och cupmästarna mot varandra och vi har en rätt så unik matchup. Unik i det avseendet att cupmästarna Santiago Wanderers lyckades bli nedflyttade i samma veva som de vann den chilenska cupen.

Innan vi går in lite kort på Santiago Wanderers så vill jag prata lite om Colo Colos misslyckade transferfönster. Både på ett informativt sätt, men också då jag anser det ha en ganska stor påverkan på morgondagens match.

I och med ligavinsten kvalificerade sig Colo Colo till Copa Libertadores och nog var det många fans, inklusive mig, som såg fram emot ett spännande transferfönster. Ledningen tyckte, åtminstone vad de ger sken av, detsamma och Colo Colo siktade genast in sig på flertal stora namn. Det snackades om hemvändarna Matias Fernandez och Lucas Barrios, en comeback för Atletico Nacionals och även colombianska landslagets Macnelly Torre samt chilenska landslagsspelarna Carmona och Silva + många fler. Resultatet? Man har gått bet vid samtliga försök! Fansen har börjat vädra sitt missnöje ganska öppet och presidenten Mosa, som även agerat sportchef i dessa fall, har fått bära hundhuvudet.

Bör det vara någon panik i Colo Colo-lägret? Jao, både ja och nej. Det är givetvis aldrig bra när fansen börjar vända sig mot presidenten, men fansen får inte heller glömma att Colo Colo trots allt är regerande mästare. Många nyckelspelare må börja komma till åren, men de vann ju titeln för bara drygt 2 månader sedan. Å andra sidan, vill Colo Colo lyckas i Copa Libertadores, en turnering där alla chilenska lag misslyckats kapitalt dem senaste säsongerna, så krävs det ett par högklassiga värvningar.

Morgondagens match blir ett elddop för Colo Colo, ett dåligt resultat kommer att innebära ett än större missnöje från fansen och ni kan räkna med att spelarna är taggade till tusen för att motbevisa kritikerna att de minsann blir att räkna med även om förstärkningarna skulle utebli. Morgondagens motstånd är ett mycket passande sådant då Santiago Wanderers givetvis tappat en del rutinerade nyckelspelare i och med nedflyttningen. De har försökt förstärka så gott det går då de tack vare cupvinsten också skall delta i Copa Libertadores. Men vi talar inte om några namn som får en att höja på ögonbrynen. Ut har spelare med mycket rutin från högstadivisionen gått och in har det mestadels kommit spelare från den chilenska andradivisionen. Vi talar alltså om ett lag som, åtminstone på pappret, är sämre än vad de var ifjol. Och då rosade man som bekant inte marknaden. På försäsongen har man träningsspelat mot svagt motstånd och resultaten har inte på något sätt imponerat. Även Colo Colos försäsong har varit lite si och så, men vi ska också ha i beaktning att de roterat friskt och använt sina nyckelspelare väldigt sparsamt.

Väldigt kortfattat så är detta en enkelmatch mellan chilenska mästarna mot ett Primera B lag och det skiljer således minst en klass mellan dessa lag. Matchen spelas på neutral plan, dock i Santiago vilket är Colo Colos hemmastad. Det innebär att det bör vara fulla läktare och varenda Colo Colino som har intresse av att gå på matchen kommer att kunna vara på plats. Colo Colo förväntas vänta med en stark startelva, nästan starkast möjliga. Enbart Valdivia är lite osäker till spel och lär troligtvis inleda på bänken. Tycker att linan på Colo Colo är lite väl snäll samtidigt som Colo Colo skulle må VÄLDIGT bra av en seger. Colo Colo -1 blir spelet, vilket ger 1.89 hos bet365. Hade det varit en bit in på säsongen hade jag ropat max, nu nöjer jag med med 1.5x flat. Vill man lira hos asiaterna så duger 1.80+ fint.

Dale Albo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt