Speltips: En sista gång Union

Tja!

Bettingåret har inte haft den bästa avslutningen. Stolpe ut vore ett understatement då det under dem senaste veckorna varit standard med oförtjänta poängtapp, misskavalkader och lag som tappat ledningar 2x om eller fler. Men sådan är bettingen, förhoppningsvis inleder vi 2018 med en jädrans massa stolpe in istället. Time will tell. Det finns ungefär tre matcher kvar i Latinamerika som är av intresse för mig innan vi bläddrar vidare till 2018. Dessa matcher är returen i Duelo de Subcampeones (Chile), nedflyttningsplayoff (Chile) samt mexikanska cupfinalen. 2018 rivstartas sedan med Sao Paulo Youth Cup, Brasiliens största ungdomsturnering. FYI så brukar Unibet och framförallt bet365 brukar erbjuda spel i denna turnering, en del av dessa matcher kommer också att finnas hos asiaterna. Men, first things first. Duelo de subcampeones är up next, möte 2 av 2. Vamos!

Union Española - Universidad de Concepcion - Duelo de Subcampeones Chile

Avspark: Torsdag 21 december 00:00

Så, då var det dags igen! I Duelo de subcampeones så kniper vinnaren den sista kupongen till Copa Libertadores samtidigt som förloraren får en kupong till Copa Sudamericana. Ganska bra priser i potten med andra ord. Duelo de Subcampeones är, precis som jag förklarade inför det första mötet, en match mellan tvåan i 2017s Clausura och tvåan i Torneo de Transicion 2017. Concepcion har dock kvalat hit som trea i Clausuran (första halvan av kalenderåret), detta då tvåan Colo Colo vann Torneo de Transicion och blev således direktkvalificerad till nästa års Copa Libertadores.

Utvecklingskurvan för Universidad de Concepcion har dessvärre för deras del inte pekat åt rätt håll. Tredjeplatsen i Clausuran kom från ingenstans då Concepcion bara säsongen innan slutat absolut sist i ligan. 2017s Clausura var dock ingen höjdare och övriga lag utöver Colo Colo, tvåa med 29p, och La U, vinnare med 30p, kändes rätt mediokra. Från Concepcions tredjeplats skiljde det endast 2 poäng ner till 9:e bästa lag. Det hade med andra ord kunnat sluta lite hur som helst i platserna bakom topp 2 och Concepcion hade... turen att ha plockat något x mer än motståndarna. Den säsongen var förövrigt Universidad de Concepcion det målfattigaste laget i hela ligan med 16 mål framåt och 13 mål bakåt på 15 omgångar. I senaste Torneo de Transicion var Concepcion återigen i den undre halvan och presterade en fotboll utefter deras resurser. De är inte ett speciellt anfallsglatt lag och deras offensiv förlitar sig på tok för mycket på 35-årige Hugo Droguett, som låg på egen hand bakom 62% av Concepcions mål (8 mål, 2 assists). Overall så pratar vi om ett av ligans lite sämre lag, ett lag som är långt ifrån Copa Libertadores-klass.

Union Española slutade som bekant tvåa i det senaste seriespelet. Españolas transicion hade två ansikten. I den första halvan av säsongen var de det överlägset målsnålaste laget men tågade upp i serieledning tack vare en stark defensiv och ett anfallsspel som "gjorde jobbet". När defensiven sedan började svaja en aning så lyfte deras offensiv, mycket tack vare anfallaren Gustavo Canales intåg i startelvan. I seriens slutspurt jagade Union Española mästarna Colo Colo hela vägen in till mållinjen. Eldprov på eldprov kom i slutet mot diverse titelutmanare där Union Española krämade ur en topprestation efter annan. När röken lagt sig och Colo Colo hållt undan kunde de trösta sig med att de gjort det de kunnat i titeljakten. De har helt klart ett intressant 2018 framför sig att se fram emot.

I det första mötet utbyttes det inte så jättemånga chanser. Tyvärr för Union Españolas del, och vår med då vi satt på Española +0, så stod man för säsongens kanske sjukaste självmål. En alldeles för hårt slagen hemmåtpass från i princip halva plan ställde målvakten Diego Sanchez som snöpligt fick se bollen studsa förbi honom. Oerhört oförtjänt och ett mycket klantigt självmål. Därefter hände inte så jättemycket i något utav lagen. Inte så konstigt kanske då Concepcion saknade offensiv kraft för det och då Gustavo Canales frånvaro försvagade Españolas offensiv.

Españolas trupp är i mitt tycke ganska så mycket bättre än Concepcions dito. Redan nämnda Canales är tillsammans med mittfältaren Aranguiz och målvakten Diego Sanchez 3 spelare som tillhörde den gångna säsongens elit på sina positioner. En annan viktig faktor i detta dubbelmöte är Españolas tränare, Martin Palermo. Den forne målkungen har coachat Española sedan Juli 2016 och har visat att han är väldigt kapabel även på tränarbänken och i mitt tycke vassare än Concepcions Fransisco Bozan.

Trots att viktige Canales deltagande fortfarande är osäkert så är Española såpass mycket bättre och har förmågan att dominera matcher på hemmaplan att det inte skall spela någon roll för att en hemmaseger ska kunna bärgas. Union Española var ligans hemmastarkaste lag och radade upp segrar redan innan Canales intåg i startelvan. Española har gjort det så bra det senaste halvåret att en förlust här vore en riktig waste och rentav ett fiasko om vi ser till bägge lagens nuvarande form/kvalité. Jag tror att Union Española avslutar året med flaggan på topp och går segrande ur den här matchen. Union Española -0.5 blir spelet till 1.80 hos SBOBET, det spelar jag 3U (flat) på. Jag hade velat gå in med 1.5x flat men pga Canales vara eller icke vara så avvaktar jag. Skulle hans deltagande bekräftas nu under dagarna så kommer jag att fylla på med 1.5U till sålänge som inte oddset har droppat alldeles för mycket.

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.