Speltips: Duelo de Subcampeones, tvåornas kamp... eller nåt!

Hallå!

Bloggliret Gremio -0.5 hittade inte hem trots en fin marketbeat, vilket känns ganska typiskt. Det som var än mer irriterande var det att Gremio gjorde 1-0 4 minuter in i förlängningen, kändes som en loska i ansiktet minst sagt. Hoppas de åker på storpisk i finalen... förutsatt att de möter Al-Jazira :) Annars får de mer än gärna spöa marängerna. Fotbollsåret börjar lida mot sitt slut och vi har ytterst få höjdpunkter kvar att se fram emot innan dem flesta ligorna går in i ett uppehåll. Mexikanska Cupen skall avgöras, playoff till Primera B i Chile med och så har vi dubbelmötet i chilenska "Duelo de Subcampeones" kvar. Alltid nåt! Samtidigt har nästa års spelscheman börjat släppas och Liga MX kickar igång redan den första helgen, mums! Satt inatt och gick igenom en massa inför Sao Paulo youth cup också, turneringen som med undantag för fjolåret gått kanske bäst dem senaste 3-4 åren. Förhoppningsvis har man skaffat lite edge gentemot bolagen här. Den turnering kör igång redan den 2/1 och det är ett otroligt tight spelschema med massvis av lag, så räkna med att volymen troligtvis går upp i Januari.

Universidad de Concepcion - Union Española - Chile - Duelo de Subcampeones

Avspark: 14 December 00:00

Duelo de subcampeones, eller tvåornas duell som det blir direkt översatt, är ett möte i Chile där dem två senaste säsongernas tvåor möts i ett dubbelmöte. I prispotten ligger en eftertraktad kupong till årets Copa Libertadores, vilket är det bästa du kan få ur ett ligaspel bortsett från en ligatitel. I år stämmer dock inte namnet "Tvåornas duell" in helt på det stundande dubbelmötet och det är pga U de Concepcions deltagande. Universidad de Concepcion slutade "bara" på en tredjeplats i 2017s Clausura men då tvåan Colo Colo gick och vann Torneo Transición (det senare ligaspelet), och i och med det blev klara för Copa Libertadores, så gick den platsen till trean.

Universidad de Concepcion slutade alltså trea i ligan som avgjordes för ett drygt halvår sen. Ett jättefint men mycket överraskande resultat med tanke på att Concepcion slutade sist i igan säsongen innan. Jag tycker inte heller att de var helt förtjänta av tredjeplatsen utan det var mer ett tecken på hur jämna, och faktiskt dåliga, dem flesta lagen var den säsongen. Från Concepcions tredjeplats var det bara två poäng ner till nian Deportes Temuco och dem flesta trepoängarna man tog var rena skitvinster. I Torneo Transición visade Concepcion lite mer sina rätta färger och landade på en 10-plats av 16 möjliga, vilket går ungefär i linje med min bedömning av laget. Detta dubbelmöte kommer i ett ganska så dåligt skede för Concepcion som inför nattens match inte vunnit på 7 raka matcher.

Om matchen kommer i ett dåligt skede för Concepcion så gör den raka motsatsen för säsonges ligatvåa Union Española. Union Española har en riktigt fin säsong bakom sig och var faktiskt det enda laget som klev fram när det gällde som mest och satte någon sorts press på serieledarna Colo Colo, även om La U också var med hela vägen utan att aldrig riktigt hota på allvar.

I seriens absluta slutspurt växte Union Española och presterande en fotboll väl värdig en ligatvåa. Både Audax Italiano och Everton avfärdades, två lag som tillhörde ligatoppen denna säsong och som hade allt att spela för i dessa möten. Två direkta finaler där Union Española drog det längsta strået, fullt välförtjänt. En stor anledning till att Unions offensiv lyfte mot slutet var att rutinerade Gustavo Canales hittat tillbaka till formen. Canales, som är tillbaka efter en ett par bra år i Universidad de Chile och en kortare sejour i brasilianska Botafogo, har alltid inneburit målgaranti i den chilenska ligan. När han väl kommer in i ett stim så smäller han in mål på alla möjliga sätt. Att han skulle vara nyckeln som skulle låsa upp Unions offensiva problem var det nog få som förväntade sig och han avslutade ligan starkt med 4 mål på dem 6 sista matcherna. Canales har tillsammans med mittfältaren Pablo Aranguiz, lille bror till Leverkusens Charles, varit dem spelarna som imponerat mest på mig. Även målvakten Diego Sanchez förtjänar att lyftas fram då han stått för flertalet mathavgörande räddningar under säsongens gång.

Unions tränare Martin Palermo har visat i den första halvan av säsongen att hans lag är kapabel till att spela olika sorts fotboll. För deras framgångsrecept har sett ganska olika under säsongens gång. I den första halvan spelade man en organiserat och taktisk fotboll med vilken man vann många målsnåla matcher. En eloge för taktiken men det var också ett halvt tvunget beslut eftersom offensiven haltade ganskar rejält. Men under säsongens gång har offensiven och målprouktionen blivit bättre. Tack vare det avslutade man säsongen som ett rätt så komplett lag som kan hantera dem flesta olika matchsituationerna.

Inatt är det alltså möte 1 av 2 i Concepcion. Jag räknar med att Union Española får med sig ett bra resultat till returen. Med tanke på hur skickliga de är och i vilken form de kommer så bör de kunna lösa åtminstone ett oavgjort resultat på bortaplan. Concepcion kommer som bekant i riktigt dålig form och var dessutom ligans tredjesämsta hemmalag med endast en hemmavinst. Jag har svårt att se att nästa hemmaseger skulle komma i ett sådant här skede mot det motståndet. Española är grymma på att kontra och är ett bättre lag rakt av så hade jag haft dem som större favs än vad oddsen erbjuder. Därför känns Union Española +0 till 1.88 känns som ett riktigt bra spel här och jag plockar det med 3U.

Vamos!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt