Speltips: Chilensk fotboll is back in action!

Hallå i stugorna!

Då var man tillbaka på hemmaplan efter en vecka i härliga Cypern. Fortsatt semestertider för min del men ha givetvis mer tid över vid datorn här hemma än när man är ute på vift.
Säsongsuppehållen i Chile och Mexico är äntligen över och den nya säsongen sparkas igång med diverse cupspel. Har redan hunnit placera 2 spel i den chilenska cupen med god framgång och jag hoppas givetvis att det förtsätter den vägen även idag då vi idag bjuds på flertalet intressanta matcher därifrån.
Dem goda preresultaten från i Juni har inte riktigt hängt med in i Juli men liven har gått desto bättre. En stor anledning till att prespelen inte gått speciellt bra stavas, som så många gånger förr, Brasilien och Copa Libertadores. Försöker verkligen vara mer selektiv i mina spel i dessa ligor och endast lägga spel när jag tycker mig hitta riktigt bra värde, men det är också lättare sagt än gjort. Ett erkännande är i varje fall ett steg i rätt riktning :)
U20-ligorna har dock gått ok under denna säsong och detsamma gäller Copa Sudamericana, så dessa tänker jag fortsätta att köra på samma sätt som alltid. Nog om det, dags för den första bloggreken på över 3 veckors tid.

Colo Colo - La Serena - Returmöte i Copa Chile Avspark: 15 Juli 21:00
Spel: Colo Colo 1/1 (HT/FT) @ 1.80 3U
Bookie: Betway

Chilenska storklubben Colo Colo var inledningsvis både spel- och resultatmässigt outstanding under den senaste Clausuran. De var bäst på samtliga plan och jag sa tidigt att Colo Colo skulle antagligen jogga hem ligan om det fortsatte på samma sätt. Ack så fel jag hade då mesta mästarna chokeade både en, två och tre gånger när de verkligen såg ut att ha ligatiteln i sina händer. Istället stod antagonisterna, Universidad de Chile, för en guldkantad slutspurt och gick slutligen om i seriens absoluta slutskede. Detta var givetvis en stor besvikelse för spelarna men framförallt för fansen som fick se rivalerna hånflina dem i ansiktet.

Tränaren Guede har kritiserats hårt efter det och hashtagen #FueraGuede (Guede Out) har cirkulerat i sociala medier ett tag. Och inte har det blivit bättre av att ligans i mitt tycke bästa målvakt Justo Villar valt att lämna klubben då Guede sägs vara en av anledningarna till detta. Även mittbacksklippan Barroso uppges vara på väg därifrån av liknande anledningar och vi kan konstatera att pressen på Guede, trots värvningen av bl.a. Valdivia, är högre än någonsin.

Under försäsongen har Colo Colo blandat och gett, inte helt oväntat med tanke på att Guede oftast mönstrat olika startelvor i första kontra andra halvlek. Colo Colo och kvällens motståndare La Serena har redan möts 3 gånger inom loppet av ett par veckor varav 2 av dessa spelades under fösäsongen. Första mötet vann Colo Colo med 4-0 i ett möte där de mönstrade starkast möjliga lag och det andra mötet, där Colo Colo använde sig av reserverna, vann La Serena med 2-1. Just därför kom La Serenas senaste cupvinst (4-1!) som en stor chock. Det var få som hade förväntat sig det resultatet och om vi ska se till själva matchbilden så hade ett kryss varit mer rättvist då Colo Colo pressade La Serena riktigt hårt stundtals och missade en hel del chanser.

Ikväll måste alltså Colo Colo vända på 4-1 vilket känns väldigt svårt trots att det skiljer en division mellan lagen. Men Colo Colo har visat under försäsongen att man kan och bör slå La Serena tämligen enkelt. -1.5 känns som ett vettigt spel här men då Colo Colos defensiv sett svajjig ut på senare tid, speciellt då målvakten Villar ersatts med ojämne Orion och Guede dessutom valt att bänka mittbacksklippan Barroso, så har jag valt att plocka Colo Colo 1/1. Dvs att de leder i halvtid och vinner efter full tid. Detta då chansen är relativt stor att Colo släpper in ett tämligen sent mål i jakten på avancemanget. Med tanke på hur tillbakapressade La Serena var på hemmaplan emellanåt så räknar jag med att de får fokusera på att försvara sig redan från avspark, och vi vet ju hur det brukar gå när chilenska lag fokuserar på det de är absolut sämst på. Då det skiljer åtminstone en klass mellan Colo Colo och La Serenas trupper så ser jag en 1/1 som mer trolig än ett -1.5. Det spelet plockas alltså med 3U (flat).

Dale Albo!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.