Speltips: SEHA-Liga Final 4!

Efter en lång och händelserik säsong så är det dags för SEHA-Liga att avgöras i helgen, semifinalerna spelas på fredag och final/bronsmatch på söndagen. Årets värd är Vardar Skopje och matcherna kommer spelas i den mytomspunna hallen Jane Sandanski Arena.

SEHA-Liga

Vardar Skopje - Meshkov Brest, spelstopp 13/4 17:45

Jag tror att när årets upplaga av SEHA-Liga summeras så kommer den här matchen att kallas för den moraliska finalen då det i mitt tycke är de två klart bästa lagen, men nu är det så att Meshkov Brest avslutade serien med bland annat 3 raka förluster och kommer man 4:a så blir det semifinal mot det obesegrade hemmalaget Vardar Skopje.

Just Vardar Skopje som gått obesegrade genom alla 18 matcher (17 vinster) i SEHA samt är regerande Champions League-mästare får ses som stora favoriter här på hemmaplan och det naturliga spelet är såklart att gå på Vardar. Men min uppfattning är att när det väl gäller så är Meshkov Brest ofta med länge i matchen men räcker sällan hela vägen. Kollar vi på den här säsongens resultat så vann Vardar hemma mot 31-23 vilket var den största förlusten mellan de två lagen historisk sätt medan hemmamatchen i Vitryssland slutade 25-25.

Som jag skrivit många gånger tidigare i mina inlägg angående Vardar så är det att man helt bytt spelsätt inför den här säsongen där det är mer fokus på försvar nu och även anfall i ett betydligt lägre tempo. Meshkov Brest blandar och ger gällande tempo men i matcher av större betydelse så brukar man kunna stå upp bra i försvaret mycket på grund av att man har ett väldigt storväxt och tungt lag vilket gör att mina spel blir:

3/5 units på Meshkov Brest +5.0 @ 1.74 hos Pinnacle.

4/5 units på Under 55.5 @ 1.79 hos Pinnacle.

----------

PPD Zagreb - Celje, spelstopp 13/4 20:15

Spännande match även här mellan två lag som tyvärr har svårt att hålla en jämn nivå genom hela säsonger och därför har man svårt att ta sig någonstans i stora turneringar som Champions League, en faktor är såklart att man ofta tappar sina bästa spelare inför varje säsong.

På neutral plan som detta blir i Skopje så håller jag den här matchupen nästan even, vi pratar MAX 55-45 för Zagreb men det säger jag nog mest för att inte sticka ut hakan allt för mycket.

Zagreb spelar än mycket Snabbare handboll i år men likt Meshkov Brest så går man ofta tillbaka till sin trygghet i viktiga matcher och det är ett exemplariskt kombinerat försvars/målvaktsspel medan Celje inte har några som helst spärrar och spelar konsekvent snabb och tempostark handboll.

Kollar vi på de senaste möterna under årets och förra årets säsong så är det klar fördel Zagreb som har de flesta vinsterna även om det suttit långt inne flera gånger.

Kort och gott så tycker jag Zagreb är alldeles för stora favoriter i en semifinal på neutral plan och ett Celje utan respekt ger jag som sagt nästan 50% chans att spela final på söndag vilket gör att jag spelar:

3/5 units på Celje +0 @ 2.49 hos Pinnacle.

Det var allt för nu, återkommer säkert med ett inlägg till finalen på söndag.

/AndreasB1897






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt