Två veckor ha gått sedan Portugal lyfte bucklan i Frankrike. Men redan nu börjar klubblagsfotbollen ta fart på allvar. Tredje kvalomgången till Champions League utspelar sig i veckan och på onsdagen tar Fenerbache emot Monaco, den kittlar mest.

Turkiet har haft det tungt senaste tiden. Det har tyvärr smittat av sig på fotbollen. Senast i raden så meddelade Gomez till Besiktas fans att han inte längre kände sig säker i staden och valde att flytta.

Fenerbache har tappat en hel elva under sommaren, däribland Markovic, Diego och Nani, där man endast får betalt för den sistnämnda. Det har pratats om en förlust på närmare 40m Euro. Lyssnar man i de blågula leden är dem allt annat än nöjda med sin styrelse. Jag kan dock tycka att man har gjort rätt smarta värvningar längre ned i planen. Neudsätter och Van der Wiel signade man på free transfer. Men sedan hostade man upp dryga 6 m för Skrtl, det kritiserades. Slovenen är väl inte på toppen av sin karriär så att säga. Men han kommer nog vinna mångas hjärtan med sin inställning. Men det kan bli svårt att ersätta alla spelare med tanke på situationen. Inför matchen mot Monaco så kan vi dessutom räkna in Volkan, Topral och Alper som avstängda efter bravaderna i våras när det hettade till i förra årets upplaga. Volkan fick för övrigt 6 månaders avstängning. Ledningen verkar ha beslutsångest vid gällande Robin Van Persie. Från att ha legat i affärer, till frysboxen, men nu till sist gick man ut och sa att han inte är till salu. Toppen på isberget är att han skadade sig i en stängd träningsmatch mot Al Faitaly i veckan, oklart ifall han startar på onsdag.

Monaco har inte haft lika kaotisk på transferfronten. Det som svider mest är nog att Contreao och Traore skeppats tillbaka till sina permanenta klubbar efter en lånesejour. Men också att Toulalan valde att skriva på för Bordeaux istället för att förlänga kontraktet. Men jag tycker täckningen finns här. Man har fått tillbaka en handfull talanger som i sin tur varit på lån och fått viktig speltid. En spelare som man kan hålla ett lite extra öga på inför nästa säsong är Bochilla, som varit i Standard Liege senaste året och är på god väg att blomma ut. Även Dignie och Falcao har återvänt. Colombianen verkar ha vaknat från de döda då han redan hunnit näta fem gånger under försäsongen. Man öppnade även plånboken för att finslipa den lagdelen som jag tycker Monaco behärskar bäst, nämligen försvaret. Djibril Sibide (Marseille), Benjamin Mendy (Lille) samt Kamel Glik (Torino).

Fennerbache spelar normalt sett med en trebackslinje, dock kommer yttrarna falla lågt här jag så vi kan nog räkna med 5 försvarare, sen vet vi alla hur första omgångarna brukar se ut, ganska tighta tillställningar. Jag tror man lyckas hålla liv i matchserien tills nästa vecka, men sen åker turkarna ut. Det nya lagbygget känns inte på långa vägar färdigt.

Det blir två lir här. Under 2.5 mål i onsdagens drabbning samt att Monaco tar sig vidare.

Under 2.5 ger oddset till 1.60 hos NordicBet. 1 unit.
Monaco att kvalificera spelas till 1.67 hos bwin. 2 unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt