Speltips: Elfsborg - Brommapojkarna. "Hörnrikt på Borås Arena"

Elfsborg 5/11

Omgång 28 ska rundas av i den Allsvenskan fotbollen innan allt sedan ska avgöras på söndag. Toppstriden har blivit glödhet efter IFK Norrköpings sena mål hemma mot Örebro samtidigt som AIK inte lyckades få hål på GIF Sundsvalls skicklige målvakt William Eskelinen. Samtidigt som det är hett i toppen så är det fortsatt hett kring det negativa kvalstrecket. Med 2 omgångar kvar skiljer det endast 1 poäng mellan Dalkurd och Brommapojkarna i kampen om en kvalplats istället för direkt nedflyttning.

Nedflyttningshotat BP

Brommapojkarna har begett sig till Borås för att ta sig an Elfsborg i jakten på 3 poäng. Man kommer till Borås Arena med 4 raka förluster och i skrivande stund 20 poäng vilket betyder spel i Superettan 2019. Inte nog med att man har 4 raka förluster, man har även seriens sämsta poängskörd på bortaplan. Det krävs alltså stora “mirakel” för att BP ska ta sig vinnande ur kvällens match. Den unge Jack Lahne på topp tillsammans med sina anfallskollegor har bara lyckats göra 20 mål på 28 matcher denna säsong, det är en siffra som är mycket dålig.

Jimmy Thelins mannar andas ut

Visst var det inte så här man på förhand trodde det skulle gå för Elfsborg och Jimmy Thelin. Ett spel utan tydlig struktur blandat med dåliga resultat har landat i blygsamma 30 poäng. För bara några omgångar sedan så var man dessutom med i kampen om spel i Allsvenskan 2019. Sommarens värvning Chinedu Obasi har inte varit en superinjektion men har genererat poäng iallafall.

Hörnrikt som vanligt på Borås Arena?

Samtidigt som Elfsborg saknar struktur i sitt spel så har man iallafall haft en tydlighet i vad för situationer man skapar på hemmaplan, nämligen hörnor. På de 5 senaste hemmamatcherna har man sparkat iväg i snitt över 8 hörnor per match, totalt 41. Det har att göra med att man spelar med en 4-5-1 uppställning som tillåter sina yttermittfältare att hamna högt upp i banan och utmana. När man nu ställs mot ett BP som vanligtvis spelar 4-3-3 så kommer det passa “ellos” bra. Brommapojkarna kommer i sin tur behöva utgå med sitt spel på kanterna de med då Elfsborg är väldigt starka på centrala mittfältet.

Speltips

Vi kommer få se ett avslappnat Elfsborg som vill skicka signaler inför sin hemmapublik att den här säsongen var ett misslyckande och därmed också visa på planen ett betydligt mycket bättre spel än vad man presterat hittills. Samtidigt som detta sker kommer Brommapojkarna kliva ut med energi och fart för att åtminstone få med sig någon poäng med hem till Grimsta för att ge sig själva en chans i den sista omgången.

Jag tror vi får se en hörnrik match, som det statistiskt sett oftast blir, på Borås Arena och att bägge lagen kommer generera hörnor. Jag väljer därför att spela över 10,5 hörnor på Unibet till oddset 1,86 med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt