Speltips: Hammarby - Elfsborg 2018

Hammarby 26/9

Det blev en söndag med bitter smak för Hammarby. Förlusten mot AIK med 1-0 på Friends Arena gjorde att man nu för första gången någonsin den här säsongen hamnade utanför en topp 2 placering. “Bajen” ligger nu 7 poäng bakom serieledande AIK och 1 poäng bakom tabelltvåan IFK Norrköping. Ett Norrköping som idag tar sig an Malmö FF. Med 8 omgångar kvar känns det som att den största vinsten för Hammarby, Malmö och Norrköping är Europaplatser.

Elfsborg tillbaka på det vinnande spåret

Innan vinsten hemma mot Örebro med 1-0 så hade inte Elfsborg vunnit i Allsvenska sammanhang sedan den 8e Juli. Sedan den 8e Juli har man alltså bara fått med sig 4a kryss och 5 förluster. En resultatrad som gjort att man bara är 3 poäng över det negativa kvalstrecket. Under sommaren fick man in Chinedu Obasi, den gamla AIK anfallaren, och visst har det fått igång Elfsborg offensiv en aning. Nigerianen har gjort 2 mål på 5 matcher samtidigt som Elfsborg bara gått mållösa i 1 av 5 matcher med Obasi på planen.

Avstängda spelare i Hammarby

I mötet mot AIK så drog VIKTIGA spelarna Nikola Djurdjic och Neto Borges på sig säsongen tredje varning och är därför avstängda i kvällens möte. Borges är en viktig kugge i det kontringsspel som Hammarby vill spela. Hans fart kommer att saknas idag mot ett defensivt, kompakt Elfsborg. Innebörden av en avstängd Nikola Djurdjic förstår nog de flesta som sett Allsvensk fotboll denna säsong. Serben betyder otroligt mycket för “Bajen”. De grönvita har sedan försäljningen av Pa Dibba förlitat sig helt på Djurdjic som stått för 10 mål och 3 assist den här säsongen.

Statistik

När lagen kliver ut på plastmattan i Stockholm så står det en hel del på spel. Hammarby jagar som sagt AIK men även Europaplats medans Elfsborg vill säkra kontraktet så fort som möjligt. Elfsborg kommer inför kvällens möte in med 1 seger, 3 kryss och 1 förlust på de 5 senaste matcherna. Senast man var på Tele2 Arena fick man med sig 2-2 mot Djurgården. Ett resultat som med Elfsborgs ögon var i underkant då man ledde med 0-2. Hammarby har med sig 2 vinster, 2 förluster och 1 kryss på de 5 senaste matcherna.

Elfsborg har denna säsongen spelat 11 matcher på bortaplan och har på de matcherna fått med sig 11 poäng. 3 vinster, 2 oavgjorda och 6 förluster. Man har en målskillnad på bortaplan som är -4 efter 13 gjorda mål och 17 insläppta.

Hammarby har ett facit på hemmaplan som ser ut som följande. 11 matcher, 8 vinster och 3 förluster. Man har en målskillnad på +11 efter 25 gjorda mål och 14 insläppta.

Slutsats och Speltips

Hammarby och Elfsborg är två lag som i sina matcher genererar en hel del hörnor. Ser man till statistiken och lagens 5 senaste matcher så ser hörnstatistiken ut enligt följande:

Hammarby har på de 5 senaste matcherna fått sig tilldelat totalt 29 hörnor vilket ger ett snitt på 5,8 och i de 5 senaste matcherna så har det blivit totalt 48 vilket ger ett snitt på 9,6 hörnor.

Elfsborg har på de 5 senaste matcherna fått sig tilldelat 33 hörnor vilket ger ett snitt på 6,6 hörnor per match. I de 5 senaste matcherna för Elfsborg har det blivit totalt 63 hörnor vilket ger ett snitt på 12,6 hörnor per match.

Med den statistiken i ryggen så rör vi oss in på dagens speltips. Jag tror vi får se en match med två lag, som trivs på konstgräs, som vill vinna. Man bygger mycket av sitt spel på sina skickliga mittfältare. Exempelvis Holmén och Ishizaki för Elfsborg och Tankovic och Hamad för Hammarby. Det kommer att bli en del kontringsspel inledningsvis är min tro. Allt eftersom kommer sen Elfsborg bli mer och mer kompakta vilket tvingar ut Hammarby på kanterna för att skapa lägen. Detta kommer i min tro generera mycket hörnor.

Odds

Jag väljer att spela över 10,5 hörnor hos NordicBet till oddset 2,0 hos Nordicbet med 3/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt