Speltips: Sirius - Dalkurd 2018 Allsvenskan

Sirius släpper in mål mot Hammarby

Sirius - Dalkurd

Bloggen är tillbaka och den här gången med förhoppning om att det ska bli mer kontinuerligt. Det svenska transferfönstret har stängt för bara några dagar sedan och flertalet klubbar har rustat upp sig inför kommande strider i såväl botten som toppen. Tittar vi generellt sett över det svenska transferfönstret så kommer det in mer och mer kvalité till serierna. Obasi, Christiansen, Fransson etc.

Ikväll möts två klubbar som varit väldigt aktiva under sommarens transferfönstret i hopp om att undvika nedflyttning när serien ska summeras. Sirius har totalt plockat in 5 spelare är Robert Åhman Persson, Mohammed Saeid och Jonas Lindberg från Gais får anses vara de tre största värvningarna. “RÅP” är en värvning som redan givit Sirius den kvalité och effekt som man verkligen har behövt efter en svagare vårsäsong.

Dalkurd har haft en hel del spelare både ut och in. Försäljningen av Rashidi och Buya Turay har genererat ‘klirr i kassan’. Man har även tappat spelare som Pllana, Sugita och Bertilsson. In till dalalaget som numer är bosatta i Uppsala och Gävle har fått in en del bra spelare också. Markkanen, Suljevic, Ståhl och Aliev. Man är redan nu i ett desperat behov av poäng för att ha någon som helst chans att rädda upp kontraktet och då gäller det att nyförvärven levererar.

Tittar vi på lagens 5 senaste matcher så ser de ut som följande: IFK Göteborg - Sirius 2-3 Dalkurd - 1-3 Sirius - IFK Göteborg 2-1 Brommapojkarna - Sirius 0-1 Sirius - Malmö 0-4

Dalkurd - Malmö 0-1 Brommapojkarna - Dalkurd 2-1 Dalkurd - Sirius 1-3 Hammarby - Dalkurd 4-1 Dalkurd - Trelleborg 2-2

Som vi kan se kommer Sirius in i detta mötet med en bra resultatrad i 4 raka segrar. I senaste matchen lyckades man vända ett 0-2 underläge borta mot Göteborg. Dalkurd har det betydligt mycket tuffare och har bara lyckats få med sig 1 poäng på de 5 senaste matcherna.

Tittar vi rent statistiskt på lagens senaste matcher så ser vi att Sirius 3 av 5 senaste matcherna har resulterat i att ‘Båda lagen gör mål’ och i 4/5 senaste matcherna så har matcherna kommit över 2,5 mål. Dalkurd har en liknande statistik i den aspekten. De 4/5 senaste matcherna har slutat i ‘Båda lagen gör mål’ och över 2,5 mål.

Sirius har denna säsong gjort 21 mål och släppt in 37. Det ger ett snitt på 1,23 gjorda mål per match och 2,17 insläppta mål per match. När man spelar hemma så ser statistiken ut som följande. Man har ett snitt på 1,25 gjorda mål per match hemma på Studenternas samtidigt som man har snittet 2,75 mål insläppta per match.

Dalkurds statistik ser ut såhär: Gjorda mål per match totalt är 1,17 mål per match och på bortaplan är det låga siffran 0,77 mål per match. På bortaplan har man ett snitt på 2,33 mål insläppta per match och totalt under säsongen har man ett snitt på 2,05 mål insläppta.

När lagens möttes för bara någon omgång sedan så slutade matchen 1-3 till Sirius favör.

Ikväll möts alltså dessa två lag där vi kommer efter 90 minuter ha en situation i tabellen där Dalkurds hopp för existens i Allsvenskan finns kvar eller där Sirius kan börja andas ut och kunna blicka framåt utan press och stress. Det är en match med mycket på spel, där jag tror Dalkurd kommer gå för det hårt på Studenternas ojämna gräsmatta.

Jag tror på en öppen och fröjdig matchbild där bägge lagen kommer komma till mycket målchanser som i sin tur kan leda till en målrik match.

Jag kommer att spela kombinationsspelet BLGM + Ö2,5 mål till 1,90 hos bet365 med 2/5 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt