Idag gör min blogg igen comeback efter ett litet uppehåll och en mindre aktiv månad. Resor till bland annat Fotbolls-VM och en liten solsemester i Grekland har varit anledningen. Men, lagom till att Superettan kör igång igen så kommer också jag tillbaka. Ska bli riktigt kul att följa både Superettan och Allsvenskan hela vägen in i kaklet nu. Jag tror att det kan hända en del både i toppen och i botten gällande de bägge serierna och med ett transferfönster som bjuder på både den ena och den andra smällkaramellen så kan detta blir en riktigt rolig och intressant fotbollshöst. Att svensk fotboll mår bra börjar märkas rejält nu. Spelare som ligger på en mycket hög nivå vänder hem i vetskap om att de svenska serierna är några snäpp vassare än tidigare. Ruskigt kul.

Idag börjar vi med att fokusera på mötet mellan Brage och Värnamo. Toppen mot botten. Roar Hansen, som mirakulöst sitter kvar på sin post, har med sitt Värnamo en riktigt tung uppgift framför sig. Man har endast lyckats skrapa ihop 5 poäng på 15 matcher denna säsong. Lägg därtill att man också bara gjort 10 mål, släppt in 32, vilket ger en målskillnad på -22. Man ligger i skrivande stund 6(!) poäng från näst sista plats i serien och totalt 8 poäng upp till säker mark. Värnamo har under sommaren plockat in en hel del spelare. Kvaliteten på dessa är mycket osäker, men självklart är man tvungen att agera.

Inför idag har Värnamo 8 raka förluster i Superettan. På dessa matcher har man gjort 6 mål och släppt in hela 22 mål. Det är ett snitt på 2,75 mål insläppta mål, bara på de 8 senaste matcherna. På bortaplan ska läggas till är man dessutom hela bedrövliga. 1 inspelad poäng på 7 matcher. Under dessa 7 matcher har man endast lyckats göra 2 mål och man har släppt in 17.

Brage kommer till dagens fight med en bra position som nykomling i serien. Truppen vet vi sedan tidigare håller en hög nivå i spelare som Simon Alexandersson, Marcus Astvald och Robbin Sellin. Man befinner sig i nuläget på en delad 4e plats i tabellen med 27 inspelade poäng. På hemmaplan är man mycket starka. Man ligger 3a i tabellen gällande den kategorin och har bara förlorat en match hemma denna säsong.

När lagen möttes precis innan serien gick på uppehåll så vann Brage med 3-2 efter att Simon Alexandersson, som har gjort totalt 8 mål i Superettan, prickat in 3 bollar. Jag tror vi får se ett liknande scenario idag. Uppehållet kom lägligt för Brage som var lite tröttkörda, men som nu med lite vila i kropparna kommer köra över Värnamo.

Jag spelar rak seger för Brage hemma mot Värnamo hos Bethard med 3/5 till oddset 1,83.

------------------------------------------------------------------

Nästa match är den fighten som börjar klockan 18:00 på Vikingavallen. IK Frej tar emot Gais i ett möte som på förhand enligt mig luktar mål och målchanser. Roberth Björkensjö har börjat få ordning på spelet i Frej. Man var framförallt starka i slutet av vårsäsongen då man i Juni månad endast förlorade 1 gång på 5 matcher. Frejs senaste matcher ser ut som följande:

Degerfors - Frej 3-1

Frej - Gefle 0-0

Värnamo - Frej 1-2

Halmstad - Frej 2-2

Frej - Öster 3-2

Jag har varit på plats och sett de senaste hemmamatcherna för IK Frej och visst börjar det se ut som att man kan rädda kontraktet. Men, då behövs det en stark defensiv. Man kan göra mål, inte minst på hemmaplan, men för att inte bara nöja sig med ett kryss behöver siffran på antalet insläppta mål sänkas. Till vardags så står elegante nyförvärvet från Assyriska Hampus Elgan. Elgan har verkligen räddat Frej under våren. Idag har jag fått uppgifter om att Hampus Elgan inte kommer till spel utan istället kan man få förlita sig på unge, skicklige talangen Linus Dahlgren.

Så här ser GAIS 5 senaste matcher ut:

GAIS - Norrby 4-1

Varberg - GAIS -2-2

GAIS - Degerfors 1-1

GAIS - Örgryte 4-4

Landskrona - GAIS 1-1

I väntan på att Wanderson eventuellt ska komma in så spelar GAIS redan en offensiv och frejdig fotboll. Bara på de 5 senaste matcherna har man kommit över 2,5 mållinan i 3/5 senaste matcherna. De 5 senaste matcherna har gett ett målsnitt på 4.2 mål.

Jag tror som sagt vi får se en hel del mål och målchanser i matchen mellan IK Frej och Gais och spelar därför över 2,5 mål i matchen till oddset 1,71 hos Betser med 3/5 units.

Det var allt för lördagens matcher. Nu kör vi.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.