Speltips: Sverige - England

Efter en resa tur och retur till Sankt Petersburg och sedan få se Belgien och Frankrike ta sig vidare till semifinal så är bloggen tillbaka hemma i Stockholm. Idag ska det avgöras vilka som spelar den andra semifinalen, blir det Sverige - Ryssland till exempel så kan vi nog kröna den här turneringen som den mest oförutsägbara på lång tid.

Idag så spelar Sverige och England i staden Samara, klockan 19 lokal tid, i ett fuktigt klimat. Det kommer naturligtvis inte lika mycket svenska supportrar till Samara än jämförelsevis med Sankt Petersburg, men det kommer finnas ett svenskt stöd och en svensk tro. Inför matchen så har bägge lagen lite smått strul i trupperna. Lustig är avstängd, Ekdal har det lite kämpigt. England har exempelvis Dele Alli, Ashley Young, Kyle Walker lite tveksamma till spel efter en lång och tuff match mot Colombia. Efter vinsten på straffar i åttondelsfinalen så har hypen, inte oväntat alls, byggts på hemifrån för England. “It's coming home” är orden och den engelska tron må vara hög men det är inte långt ifrån.

På vägen har lagens matcher sett ut som följande:

Sverige - Sydkorea 1-0

Sverige - Tyskland 1-2

Sverige - Mexiko 3-0

Sverige - Schweiz 1-0

England - Tunisien 2-1

England - Panama 6-1

England - Belgien 0-1

England - Colombia 2-1 e.str.

Det är två lag med liknande historia, 3 vinster, 1 förlust. Den stora skillnaden i det här är att Sverige har Marcus Berg på topp och England har just nu världens bästa striker i Harry Kane. 0 gjorda mål i turneringen mot Kanes 6. Som vi kan se så har Sverige inte gjort lika många baljor, men har ett solitt försvarsspel. I 2/4 matcher har man kommit under 1,5 mål i matchen och förlitat sig på att 1-0 räcker.

England har gått en liten egen väg och inte lyckats hålla nollan i VM hittills. Att släppa in mål mot Belgien och Colombia är okej, men att inte lyckas nolla varken Panama eller Tunisien får ses som rent direkt underkänt.

I Sveriges match idag väljer jag att gå på ett överspel, trots att majoriteten av marknaden tror på en målsnål och tight tillställning. Jag tror visserligen att det kan bli tight, men inte allt för målsnålt. Sverige har med Janne Andersson bakom rodret haft en förmåga att kunna skrälla, och att man ska lyckas göra mål på England idag ser jag inte alls som omöjligt.

Spelet blir därför:

Sverige - England ö2,0 mål AH, Asian Handicap, till oddset 2,05 hos Coolbet med 2/5 units.

Nu kör vi hela vägen in, visa engelsmännen att deras ramsa inte blir mer än en dröm.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt