Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 39

Stryktipset 2018-08-16

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Det är snart oktober och i det engelska ligasystemet har de kommit en bit in och det blir något enklare att värdera lagens styrkor. Inget att skylla på längre alltså.

Lördagens Stryktips och Topptips bjuder på matcher från England och en avslutande från Allsvenskan och jag tycker att det ser ut som en lagom svår rad med möjligheter till hyfsad utdelning.

Förra veckan blev det nio rätt på Stryktipset. I Burnley-Bounemouth var jag helt fel ute, men jag grämer mig en del över att jag vågade lite till och plockade tvåorna i Aston Villa - Sheffield Wednesday och i Leeds - Birmingham. Jag varnade ju trots allt för både matcherna. Nya tag!

Chelsea FC Liverpool FC
1. Chelsea FC - Liverpool FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Chelsea slog Liverpool i cupen igår och nu möts de igen. Jag lägger inte alltför mycket vikt vid cupmatcher eftersom en hel del spelare vilas, men Eden Hazard visade återigen att han är en av världens absolut bästa spelare just nu. Inhopp igår, men han startar såklart på lördag. Chelsea har startat säsongen överraskande bra tycker jag, men nu ställs de inför ett ordentligt prov. Christensen, Rudiger, Pedro och Loftus-Cheek är i nuläget inte helt spelklara. Det kan möjligen visa sig att mittbacksläget blir problematiskt om varken Christensen eller Rudiger kan spela.

Liverpool känns något bättre än Chelsea, men det är verkligen på marginalen. Både van Dijk och Lovren dras med mindre skavanker så också Liverpool kan få problem på mittbackssidan.

Otroligt svårtippat. Utgångskrysset känns givet, men jag väljer att plocka med tvåan eftersom strecken ligger lika och Liverpool är knapp favorit enligt oddsmarknaden. Dessutom kan nog Liverpools höga press passa bra borta mot ett spelande Sarri-lag. Men här hade en helgardering varit att föredra.

Arsenal FC Watford FC
2. Arsenal FC - Watford FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Arsenal kanske är på gång ordentligt!? Defensiven sitter dock inte ännu, Petr Cech räddade dem senast, och de kan nog få problem med Watfords tyngd. Det har de haft förut. Offensivt ser Arsenal fortsatt ganska bra och intressanta ut.

Watford har börjat säsongen strålande och framgångsreceptet har varit kontinuitet. Dels under säsongen, samma startelva i alla matcher, men också det faktum att laget är intakt från ifjol ger resultat i år.

Londonderby och krysset ligger nära till hands med tanke på Watfords säsongsstart. Men jag plockar med ettan också, Arsenals kapacitet är ändå högre.

Everton FC Fulham FC
3. Everton FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Det knackar för Everton och de har en del skador. Senast var de inte utspelade mot Arsenal, men Petr Cech var omöjlig. Nu behövs en seger för att hålla supportrarna lugna. Richarlison är tillbaka och är viktig!

Fulham spelar ok men har bara en seger så här långt. Den kom mot ett då svagt Burnley. Senast lyckades de komma tillbaka och få oavgjort mot Watford och det stärker dem såklart, men Watford var det betydligt bättre laget i matchens första halva.

Everton ska vara något bättre än Fulham och på hemmaplan ska de vara favoriter, men krysset plockar jag med tidigt.

Huddersfield Town Tottenham Hotspur FC
4. Huddersfield Town - Tottenham Hotspur FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Huddersfield har bara två poäng så här långt och parkerar nu sist. De kommer få kämpa ordentligt för att hålla sig kvar i år.

Tottenham har målvaktsproblem, men tredjemålvakten Gazzaniga duger nog. Det känns som att Spurs är på gång och senast var de klart bättre än Brighton fram till tilläggstid när det blev lite stressigt.

Jag tror att Tottenham är så pass mycket bättre än Huddersfield att de tar alla tre poängen här.

Manchester City FC Brighton & Hove Albion FC
5. Manchester City FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City är ett av världens absolut bästa lag och förutom missödet i Champions League visar de (nästan) varje gång att de kör över bottenlagen i ligan trots en del skadebekymmer.

Brighton har plockat en del poäng, men var utspelade mot Tottenham hemma. City borta är inte en lättare uppgift.

Ettan känns bombklar.

Newcastle United FC Leicester City FC
6. Newcastle United FC - Leicester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Newcastle har börjat tungt, men de har också haft ett otroligt tufft schema. Senast fick de ett något enklare motstånd och lyckades knipa 0-0 borta mot Crystal Palace. De spelade disciplinerat, men behöver höja sitt offensiva spel för att börja vinna matcher. Shelvey ska vara tillbaka nu och han är viktig.

Leicester City är mitt gäng i år och senast, hemma mot Huddersfield, gjorde de mig inte besviken trots ett tidigt underläge. Jag tycker att spelare som till exempel Schmeichel, Evans, Maquire, Ndidi, Maddison, Vardy och Gray håller riktigt hög Premier League-klass. Gray skadade sig i cupmatchen senast och är nog tveksam tills på lördag.

Jag tror att Newcastle får vänta ett tag till på första segern och tycker att x2 känns bäst här. Just nu är Newcastle knappa favoriter både på oddsmarknaden och bland de tidigt inlämnade stryktipsraderna och jag tycker det bara är att tacka och ta emot.

Wolverhampton Wanderers FC Southampton FC
7. Wolverhampton Wanderers FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Wolverhampton Wanderers har visat att de har en trupp för övre halvan i Premier League och fick 1-1 senast borta mot Manchester United. Skadeläget ser fint ut efter den informationen jag hittat.

Southampton kommer nog få kriga för nytt kontrakt, men formen är inte så tokig med vinst borta mot Crystal Palace och oavgjort hemma mot Brighton. Senast var de dock chanslösa i Liverpool, men det är det fler lag som kommer vara i år. Elyounoussi och Gabbiadini är inte klara för spel tills på lördag.

Jag tror på ettan här, men Southampton ser något förbättrade ut och jag tror att Wolves kommer bli hårt streckade tills på lördag (58 procent just nu är inte så tokigt, men jag gissar att mer än 60 procent av strecken kommer ligga på ettan vid spelstopp). Därför plockas krysset med. Just nu till 25 procent.

Birmingham City Ipswich Town
8. Birmingham City - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Birmingham har jag flaggat för ett tag, men likförbannat spelade jag bara 1x senast mot Leeds borta. Segern i Leeds tror jag var oerhört viktig för Birmingham och för en gång skull vann de efter att ha haft ett hårt tryck emot sig. I många av lagets tidigare matcher under säsongen har de varit det bättre laget (trots ett mindre bollinnehav), men bara fått oavgjorda resultat. Jag inbillar mig att under Garry Monk kommer Birmingham vara bättre i år än ifjol.

Ipswich däremot tycker jag ser svaga ut och de har fortfarande inte vunnit i ligan (fem kryss på fem hemmamatcher och fyra förluster på fyra bortamatcher). Senast fick de bara 0-0 mot Bolton trots att de var en man mer en stor del av matchen. Rutinerade anfallaren Jon Walters, som de lånat in från Burnley, skadade sig och kommer vara borta i sex månader.

Jag tror och hoppas att Birmingham hittat vinstformen nu och spikar ettan trots att de än så länge kryssat oerhört mycket.

Blackburn Rovers Nottingham Forest
9. Blackburn Rovers - Nottingham Forest Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Blackburn ser ut att bli en stabil nykomling i The Championship. De kryssar lite för mycket och har raden 3-5-1 så här långt (1-3-0 på hemmaplan), men kommer senast från en 3-2-seger borta i Stoke. Där hade dock Blackburn lite turligt 3-0 innan Stoke nästan kom tillbaka (Berahino missade en straff på tilläggstid).

Också Nottingham har raden 3-5-1 så här långt (0-3-1 på bortaplan). Formen är god och två raka ligasegrar följdes igår upp av en seger mot Stoke i cupen.

Två kryssglada lag där jag tycker det är svårt att välja sida. Jag tänkte först göra det "lätt" för mig och chansa på att de fyller på oavgjortkontot med enkelkrysset, men chansar med att plocka med tvåan som rensar lite grann. Nottingham Forest är trots allt bra på pappret och tippades hamna högt upp i The Championship inför säsongen.

Brentford Reading
10. Brentford - Reading Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brentford kan ha tappat lite fart, men jag tror att de kommer att vara med kring kvalplatserna även när säsongen är slut. Senast (i ligan) släppte de några alltför enkla baklängesmål borta mot Derby och före det fick de bara 1-1 i Ipswich, men på hemmaplan går de utmärkt (fyra segrar på lika många hemmamatcher). Hemmaplan igen nu.

Reading kommer troligtvis få kämpa i de nedre regionerna och fem förluster på nio matcher är för mycket. Senast lyckades de hemmabesegra ett mycket svagt Hull och frågan är om segern är något att lägga stor vikt vid.

Med tanke på att Brentford ser starka ut på hemmaplan och att Reading känns tveksamma tycker jag att spikettan är självklar på ett system på 256 rader.

Millwall FC Sheffield United FC
11. Millwall FC - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Lite som väntat har Millwall så här långt fått en tyngre säsong än i fjol. Senaste hemmamatchen (i ligan) lyckades de sätta defensiven och spelade 0-0 mot Leeds, men formen verkar överlag svag och det är deras enda poäng på deras sex senaste matcher. De ska ha bränt chanser i sina senaste matcher och det har de inte råd med. Skadeläget ska vara gynnsamt.

Sheffield United däremot har överraskat positivt så här långt och parkerar på fjärde plats, bara två poäng bakom Leeds och Middlesbrough. Formen är god med fyra segrar på de sex senaste matcherna, men de vann något turligt senast mot Preston och kunde mycket väl ha förlorat hemma mot Birmingham innan dess. Skadeläget är fint också för Sheffield United.

Poängmässigt talar formen för Sheffield United och med "bara" 40 procent på tvåan just nu väljer jag krysset och tvåan.

Norwich City FC Wigan Athletic
12. Norwich City FC - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Norwich City har börjat något bättre än jag väntat mig med fyra segrar, två oavgjorda och tre förluster. De har tre raka uddamålssegrar i ligan, men skadelistan är lång och kanske gör det tunga matchandet att truppen börjar få problem nu.

Wigan har jag gillat i år och de parkerar också på kvalplats med sexton poäng efter nio matcher. På bortaplan har de dock bara en seger och tre förluster, men förlusterna har kommit i relativt tuffa matcher (Aston Villa, QPR, Brentford). Anfallaren Gavin Massey är fortsatt skadad och kollegorna Will Grigg och James Vaughan dras med huvudskador och är tveksamma tills på lördag. Anfallsproblem således?

Jag tycker att Wigan ser intressantare ut än Norwich och skadeläget är relativt tungt i båda trupperna. Jag streckar från höger eftersom endast 25 procent av strecken ligger på tvåan.

IK Sirius IFK Norrköping FK
13. IK Sirius - IFK Norrköping FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Sirius skadeproblem har lugnat sig och i de tre senaste matcherna har de tagit poäng mot Örebro och Hammarby och förlorade med uddamålet mot Östersund (efter ett sent mål av Samuel Mensiro i Östersund). Men de är fortfarande Allsvenskans sämsta hemmalag med sex poäng på elva matcher och efter vad jag förstått är Jesper Arvidsson tveksam på lördag (fotskada).

IFK Norrköping är formstarka poängmässigt och lyckades besegra Malmö FF igår, trots att Malmö hade ett spelmässigt övertag. Norrköping har ett riktigt starkt inre mittfält med Fransson och Thern och anfallsbesättningen är högklassig.

Jag är rädd att Sirius är lite på gång, men ska Norrköping sätta ordentlig press på AIK behöver de vinna på lördag. Jag väljer bort krysset. Just nu är Norrköping streckad på 62 procent av raderna och de har 59 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden, så det börjar bli lite strechat...


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
X
4
2
5
1
6
X
2
7
1
X
8
1
9
X
2
10
1
11
X
2
12
X
2
13
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
1
X
3
1
X
4
2
5
1
6
X
2
7
1
X
8
1






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream lördag 12:00
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.