Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 37

Stryktipset 2018-08-16

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Åter matcher från England på stryktipskupongen, och det gör det något lättare att analysera på förhand. Denna vecka är det Jackpott och därför skulle det kunna bli någorlunda utdelning även om storfavoriterna Chelsea och Manchester City vinner. Vi spikar dem och chansar också med spiktvåan i Bounemouth - Leicester.

Förra veckan var nära, men det slutade med 12 rätt på Stryktipset efter att Accrington Stanley bara fick 1-1 hemma. Topptipset satt dock!

Watford FC Manchester United FC
1. Watford FC - Manchester United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Watford har övertygad oerhört och överraskat med fyra raka segrar. Senast lyckades de vända ett underläge mot självaste Tottenham och kapten Troy Deeney visade vägen och Mauricio Pochettino hyllade honom efter matchen. Det korta landslagsuppehållet kom olägligt för Watford med tanke på formen.

Jag har i minst ett år skrivit att Manchester United är hopplösa och jag ser egentligen inte någon bättring. Individuell skicklighet finns givetvis och det är ofta på grund av den som de plockar poäng. Seger i Burnley är ju bra det, men Burnley är svaga för tillfället. Jag antar att Fellaini kommer fortsätta på mittfältet och det kanske kan behövas för extra storlek i straffområdena. Jag läser dock att han möjligen inte kan spela på grund av skadebekymmer. Luke Shaw saknas också efter den otäcka skadan med landslaget och Rashford är avstängd.

Trots starten i ligan är Man United ganska ordentligt favoritspelade med 50 procents vinstchans enligt oddsmarknaden. Ska vi tro oddsen är de riktigt understreckade just nu (torsdag förmiddag) med 42 procent av strecken, men jag gissar att det ändras en del tills på lördag. Samtidigt börjar Watford bli riktigt populära och uppsnackade nu och contrarian-strecket är kanske tvåan!? Jag väljer x2 trots att det tar emot.

AFC Bournemouth Leicester City FC
2. AFC Bournemouth - Leicester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2 (Stryktipset) / X2 (Topptipset)

Bournemouth har börjat säsongen fint och sju poäng är helt ok och jag gissar att säsongen blir ganska bra. Men de tagna poängen kommer mot relativt svagt motstånd och när de fick möta Chelsea förlorade de. De var dock långt ifrån chanslösa, spelade bra defensivt och hade chanser att ta ledningen vid 0-0. Jeferson Lerma och Diego Rico debuterade senast och nu har de haft ytterligare några dagar på sig att passa in.

Leicester har, som jag väntat mig, börjat bra och det stör mig att jag inte hade med tvåan mot Southampton för några veckor sedan med motiveringen att Vardy var avstängd. De står och faller trots allt inte med honom. Jag tror att de kommer vara topp tio i år och då ska de klara sig utan Vardy. Mot Liverpool skulle de mycket väl ha kunnat ta poäng och de hade en riktigt bra period i andra halvlek och nyförvärven visade att de håller klass. Nu är Vardy tillbaka och det gör dem ännu bättre. Den senaste tiden har Leicester skrivit nya kontrakt med Schmeichel och Maguire och nöjda spelare presterar såklart bättre.

Två lag som jag tror kommer att sluta högre upp i tabellen än vad som tippades på förhand. Speciellt tror jag på Leicester och jag chansspikar tvåan till 27 procent, men skulle hemskt gärna ha med krysset. Men för att kunna gardera på andra ställen väljer jag bort det på Stryktipset. På Topptipset har jag dock råd med en halvgardering.

Chelsea FC Cardiff City
3. Chelsea FC - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Chelsea har egentligen inte riktigt imponerat ordentligt så här långt, men fyra segrar på lika många matcher går ju inte riktigt snacka bort. Landslagsuppehållet kan ha gjort att vissa spelare är slitna tills på lördag och det är väl den enda farhågan?

Cardiff går trögt, men de lyckades trots allt göra mål mot Arsenal senast. Alltid något, men de kommer få kämpa ordentligt för att klara nytt kontrakt. Manager Warnock säger att Cardiff inte kommer försöka stänga butiken och det låter som en farlig strategi mot Hazard et al.

Ett Chelsea med idel världsklasspelare mot ett Cardiff med Championshipspelare. Kan bara sluta på ett sätt om nu hemmalaget inte är slitet eller omotiverat. Etta.

Huddersfield Town Crystal Palace FC
4. Huddersfield Town - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Huddersfield har två förluster och två oavgjorda så här långt. Förlusterna kom mot Chelsea och Man City i premiäromgångarna och därefter har de spelat 0-0 mot Cardiff och sedan 1-1 borta mot Everton. Senast spelade de tight och Everton hade svårt att skapa chanser. Defensiven sitter alltså och nu ska de börja leverera framåt också. Det känns som att det saknas lite kreativitet.

Crystal Palace såg bra ut i början, men nu har de ändå bara tre poäng på sina fyra första matcher. Senast förlorade de hemma mot Southampton och det imponerar inte. Wilfried Zaha saknades då med ljumskproblem och han är oerhört viktig för Palace. De är som två olika lag med och utan honom (se nedan). Är Zaha med på lördag finns det chans till förbättring.

Jag bettar på att Zaha är spelklar och då ska Palace vara favoriter. Huddersfield ska inte underskattas fullständigt dock och krysset ligger nära till hands.


Zaha statistik från starten av förra säsongen. Data från BBC med siffror enligt Zaha startar / Zaha startar inte:

Antal matcher: 31 / 11

Vinster: 12 / 0

Förluster: 8 / 11

Mål per match för Crystal Palace (medel): 1.4 / 0.4

Mål per match för motståndarlaget (medel): 1.2 / 2.3

Vinstprocent: 38.7 % / 0 %

Poäng per match: 1.5 / 0

Manchester City FC Fulham FC
5. Manchester City FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Manchester City saknar en del riktigt tunga spelare, men bredden på truppen är ju enorm. Liksom för Chelsea är den stora risken att spelarna kommer slitna/omotiverade efter landskamper, men på hemmaplan bör de kunna tända till.

Fulham är en spännande nykomling med intressanta nyförvärv som börjat plocka lite poäng på slutet. Nu blir det tufft.

Det är tråkigt att spika här och i match tre, med tanke på att utdelningen riskera bli låg om båda sitter. Jag ser dock inte att något av lagen tappar poäng och väljer de uppenbara spikarna. Det är ju trots att jackpott denna omgång, så det finns möjligheter till hyfsad utdelning på tretton rätt.

Newcastle United FC Arsenal FC
6. Newcastle United FC - Arsenal FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Newcastle har bara en poäng på sina fyra första matcher, men schemat har varit oerhört tufft med matcher mot Tottenham, Chelsea och Manchester City. De har spelat extremt defensivt i alla tre och bara förlorat med 1-2 i samtliga. Inte så illa egentligen. Nu möter de ett något sämre lag.

Arsenal är långt ifrån färdiga och de defensiva problemen från tidigare säsonger kvarstår. Offensivt såg det ganska bra ut mot Cardiff, men de är sårbara och försöker kanske spela ett spel de inte riktigt har spelare för.

Newcastle kan passa Arsenal illa och här skulle jag vilja helgardera. Eftersom jag tvingar mig själv att välja sida genom att inte spela helgarderingar lutar jag åt höger även om det tar emot. Arsenals offensiv ska trots allt inte underskattas.

Blackburn Rovers Aston Villa
7. Blackburn Rovers - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Blackburn visade sig svårslagna fram till den senaste matchen när de förlorade klart i Bristol, trots att Blackburn tog ledningen. Fyra mål bakåt ser inte bra ut, men kanske var det en påminnelse om att det inte går att slappna av i The Championship?

Aston Villa har börjat säsongen skralt och har faktiskt haft lite tur i flera matcher. Senast fick de till slut ordentligt smisk mot Sheffield United och det ser tveksamt ut i Villa. Flera spelare spelade trots att de inte tränat under veckan och kanske har uppehållet gjort att småskavanker har läkt. Kvaliteten bör finnas där någonstans och nu har de plockat in Tammy Abraham på lån från Chelsea.

Två lag med raden 2-3-1 som förlorade med 1-4 senast. Villa är nog något bättre än Blackburn, men hemmalaget kommer nog gå bra i år. Krisstämpeln är mycket närmre i Villa och Blackburn har trots allt hemmafördel. Jag väljer 1x.

Brentford Wigan Athletic
8. Brentford - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Brentford har börjat ganska bra och senast tog de en meriterande seger mot tippade topplaget Nottingham Forest, där Brentford var det klart bättre laget. Brentford kan nog bli kvar i toppskiktet i år.

Nykomlingen Wigan har börjat ganska bra med segrar mot Sheffield Wednesday, Stoke och Rotherham. På bortaplan har de också lyckats förlora mot Aston Villa och QPR, men de kunde lika gärna plocka poäng i båda. I senaste segern, 1-0 hemma mot Rotherham, var de inte det bättre laget. Är formen lite på väg ned?

Jag gillar Wigan, men tror att Brentford är riktigt bra och spikar till 61 procent. Det är nog något mycket dock och om fördelningen rullar upp ytterligare en bit på ettan tycker jag krysset ska med.

Bristol City Sheffield United FC
9. Bristol City - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Bristol City har börjat bra med tre segrar, två oavgjorda och bara en förlust (hemma mot Middlesbrough). Segrarna kommer i de tre senaste matcherna och 4-1 mot Blackburn senast imponerar.

Sheffield United imponerade också de med 4-1 senast (hemma mot Aston Villa) och har också tre raka segrar. Segern mot Villa var nog i överkant och bortalaget hade mer boll. Före segern mot Villa slog de Bolton borta med 3-0. Formbesked!

Två lag som börjat riktigt bra och har häng på toppen! Bristol City är nog något bättre och hemmaplansfördelen gör att 1x känns vettigt.

Hull City Ipswich Town
10. Hull City - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Hull väntas gå tungt i år och de har bara fyra poäng på sex matcher så här långt och noll poäng på hemmaplan. Senast förlorade de hemma mot Derby, men var ganska bra och kunde mycket väl har plockat minst en poäng. Hull har lånat anfallare Chris Martin (Derby) och försvarare Tommy Elphick (Aston Villa).

Ipswich tippas också i botten och de har tre poäng så här långt (tre oavgjorda och tre förluster, alla på bortaplan). Senast fick de 1-1 i derbyt mot Norwich, men de skapade något fler chanser. De nya lånen Jon Walters (återlånad från Burnley), Mathew Pennington (Everton) och Jordan Graham (Wolves) startade alla.

Jag lägger sällan vikt vid inbördes möte när jag tippar, men det är intressant att senast Hull förlorade mot Ipswich var i maj 2008 (elva matcher mellan lagen sedan dess)! Båda lagen visade lite förbättring senast, men jag tycker Hull verkar vara något bättre. Läge för första hemmasegern och jag spikar mot ett bortasvagt Ipswich trots att 53 procent på ettan är lite för mycket vid jämförelse med oddsmarknaden.

Millwall FC Leeds United
11. Millwall FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Millwall lyckades förlora senast trots 1-0-ledning och en man mer nästan hela matchen. Svagt, men de var ytterst nära en kvittering i slutskedet. Nu slår de ordentligt ur underläge istället och det tror jag passar Millwall bättre.

Leeds har ju börjat otroligt, men tappade poäng i toppmötet mot Middlesbrough senast. Matchen var inte särskilt välspelad med mängder med frisparkar som förstörde rytmen. Är det så motståndarna kommer försöka få Leeds tappa flytet i spelet framöver? Leeds har fått anfallaren Patrick Bamford långtidsskadad i en U23-match i fredags.

Leeds ska såklart vara favoriter här, men de ser ut att bli överstreckade som vanligt och jag tycker inte att det känns omöjligt att Millwall kan gneta till sig en poäng. Kryss och tvåa känns heltäckt.

Örebro SK GIF Sundsvall
12. Örebro SK - GIF Sundsvall Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Örebro har hittat tillbaka till formen och de måste vara Allsvenskans svåraste lag att tippa, men det verkar som att Nordin Gerzic betyder otroligt mycket. Uppryckningen kom när han var tillbaka i laget. Almebäck, Brorsson och Igbonananike har varit skadade och jag vet inte om de är klara för spel.

GIF Sundsvall har gjort en otrolig säsong och snart har de till och med häng på topp tre om de fortsätter vinna.

Örebro är just nu favoriter på Stryktipset med 44 procent av strecken och 38 procent sannolikhet att vinna enligt oddsmarknaden. Det kan såklart ändras fram till spelstopp, men gör att jag väljer x2.

Östersunds FK Malmö FF
13. Östersunds FK - Malmö FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Östersund tappade till slut formen efter att ha tappat en hel del otroligt viktiga spelare. Tre raka förluster nu och det finns helt klart risk för att det blir en fjärde på lördag. Men de har fortfarande en hel del bra och intressanta spelare och ska inte underskattas helt.

Malmö FF visar nu att de egentligen är bäst i Sverige (kanske tillsammans med AIK), men de har haft extremt lätt motstånd i Allsvenskan på slutet.

Malmö FF har haft svårt att slå Östersund den senaste tiden, men det var ett annat Östersund. Jag tycker att x2 känns heltäckt.


Spelförslag till Stryktipset på 256 rader:

1
X
2
2
2
3
1
4
X
2
5
1
6
X
2
7
1
X
8
1
9
1
X
10
1
11
X
2
12
X
2
13
X
2


Spelförslag till Topptipset på 32 rader:

1
X
2
2
X
2
3
1
4
X
2
5
1
6
X
2
7
1
X
8
1

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.