Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 35

Stryktipset 2018-08-16

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Veckans Stryktips bjuder på sex matcher från Premier League, fem från The Championship och två från Allsvenskan. Bland veckans förslag märks bland annat garderingskrysset mellan Chelsea och Bournemouth, singeltvåan i Hull - Derby, x2 i West Brom - Stoke och ettan i AIK - Häcken.

I förra veckans Stryktips var vi riktigt fint och rätt ute på några ställen, framför allt genom att gardera Aston Villa och spika Sheffield United till knappt 40 procent. Vi hade också rätt i tanken i Swansea - Bristol City där vi gick emot hemmalaget, men tyvärr tvingades att lämna krysset ensamt för att få plats med 256 rader. Bristol till 14 procent var rent slarvigt att inte ta med. Att gå emot Leeds var ju onödigt så här med facit i hand...

Manchester City FC Newcastle United FC
1. Manchester City FC - Newcastle United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Topptippade Manchester City började säsongen fantastiskt, men fick sedan "bara" 1-1 i Wolverhampton under helgen. City dominerade som vanligt bollinnehavet stort, men var relativt sårbara för Wolves snabba kontringar, något som Guardiola bör förbättra. Det finns en del skador i City, men truppens bredd gör att det nästan inte spelar någon roll. Kevin de Bruyne är borta i några månader och reservmålvakten Claudio Bravo skadades under träning i veckan, vilket gjort att City återkallat lånet av Aro Muric till NAC Breda. Han eller Daniel Grimshaw sitter på bänken på lördag.

Newcastle har börjat helt ok i Premier League efter deras förutsättningar, men har trots det bara en poäng. Förlusterna har kommit mot Tottenham och Chelsea och det är inte där de ska ta sina poäng. De var dock nära senast när de åkte på ett självmål i matchens slutskede efter att Benitez fått Newcastle att parkera bussen i 80 minuter (81 procent bollinnehav för Chelsea!). Jag är tveksam till om Newcastle har den snabbheten som Wolves visade i lördags och som krävs för att hota City i kontringsspelet.

Jag tror inte Newcastle har en chans att stå emot City, trots Bentiez slughet. Faktumet att City bara fick oavgjort senast gör att jag tror på revanschlusta och 4-5 mål på lördag! Given spik på Stryktipset och Topptipset!

Brighton & Hove Albion FC Fulham FC
2. Brighton & Hove Albion FC - Fulham FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Brighton har haft en tuff start med matcher mot Watford, Man United och Liverpool. Tre poäng är således helt ok och de gav sig inte utan fight mot Liverpool borta. Lite enklare förutsättningar på lördag.

Fulham började med två förluster, men var sedan bra hemma mot ett slitet Burnley, med två nickmål av Aleksandar Mitrovic, ett mål av fine mittfältsdynamon Jean Michaël Seri och ett avslutande av stjärnnamnet Andre Schurrle. Fulham har en intressant trupp, men frågan är hur den kommer funka i Premier League.

Brighton borta är mycket tuffare än Burnley hemma just nu och jag väljer bort Fulham här trots att de har ett intressant bygge.

Chelsea FC AFC Bournemouth
3. Chelsea FC - AFC Bournemouth Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Chelsea hade ett stort spelövertag mot Newcastle, men var trots det mycket nära att tappa poäng. Nio poäng efter tre matcher för Chelsea är ju riktigt bra, men å andra sidan har de inte riktigt imponerat. Knapp seger mot Newcastle, lite turligt mot Arsenal och seger mot Huddersfield, men där imponerade Chelsea först efter att lyckats få in två bollar före paus.

Bournemouth har börjat starkt med sju poäng. Senast vände de 0-2 till 2-2 och gången före det vände de 0-1 till 2-1, så moralen verkar det inte vara något fel på. Adam Smith visades ut senast och är avstängd nu.

Chelsea blir stora favoriter här (73 procent av strecken kring torsdag lunch) och det ska de väl vara, men jag är inte helt övertygad om Chelsea ännu och tycker krysset känns riktigt intressant till ca 15 procent.

Crystal Palace FC Southampton FC
4. Crystal Palace FC - Southampton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Crystal Palace var minst lika bra som Watford senast, men tog inga poäng trots övertag i bollinnehav. Efter 90+6 minuter nickade Joel Ward bollen precis utanför i ett helt fritt läge. Hemmaplan mot enklare motstånd nu.

Southampton svek mig förra veckan efter att haft ledningen mot ett Leicester utan Vardy, men Demarai Gray kvitterade och Harry Maquire släckte lampan på övertid. Hojbjerg lyckades bli utvisad och är avstängd nu. De vann mot Brighton i cupen igår kväll och kanske var det viktigt för moralen.

Jag tror att Palace kommer hamna med betryggande marginal från nedflyttningsstrecket i år. Det kommer inte Southampton. Just nu ligger 56 procent av strecken på ettan och jag spikar trots att oddsmarknaden bara ger ettan 49 procents sannolikhet.

Everton FC Huddersfield Town
5. Everton FC - Huddersfield Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Everton är fortfarande obesegrade under säsongen, med kryss på bortaplan och seger över Southampton på hemmaplan. De har flera spelare borta nu. Exempelvis är storvärvningen Richarlison och rutinerade mittbacken Jagielka avstängda. Backlinjen börjar bli tunn nu med Michael Keane huvudskadad och nya VM-mittbacken Yerry Mina fortfarande inte redo.

Huddersfield fick en tuff start med matcher mot Chelsea och Manchester City. Därefter fick de 0-0 hemma mot (ett svagt?) Cardiff efter att kapten Hogg blivit utvisad i andra halvlek. Han är avstängd nu.

Everton behöver en seger nu för att hänga med toppen. Jag tror på ettan, men tar med krysset med tanke på skadeläget i Everton och eftersom hela 72 procent av strecken ligger på ettan. Det är för mycket.

West Ham United FC Wolverhampton Wanderers FC
6. West Ham United FC - Wolverhampton Wanderers FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

West Ham har börjat illa och är enda laget i hela det engelska (proffs)ligasystemet med noll poäng så här långt. Men Liverpool, Bournemouth och Arsenal är tufft motstånd och senast skapade de en hel del chanser och Felipe Anderson visade klass. Arnautovic är möjligen inte tillgänglig på lördag och utan honom har de det lite tunt längst fram.

Wolves är ju riktigt intressanta och plockade poäng mot självaste Man City senast. Joao Moutinho var viktig på mittfältet och snabbheten från först Hélder Costa och sedan inhoppande Adama Traoré skapade problem för City.

Riktigt svårtippat här, men West Ham har problem och det gör att jag till slut valde x2.

Birmingham City Queens Park Rangers
7. Birmingham City - Queens Park Rangers Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Birmingham har fått riktigt dåligt betalt för sitt spel med tre oavgjorda och två förluster så här långt. Detta trots att de varit det bättre laget i de flesta av matcherna. Senaste hemmamatchen (Swansea) var de smått överlägsna, men fick nöja sig med 0-0. Därefter var de bättre än Bolton, men förlorade med 1-0, och nära att ta alla poäng borta mot topptippade Nottingham Forest.

QPR har signat ett gäng med spelare nu på slutet och det var ett måste. Senast lyckades de något överraskande slå Wigan och därefter Bristol City i cupen av bara farten. Cupmatchen lägger jag dock inte mycket vikt vid och på bortaplan har de än så länge inga poäng.

Jag hade gärna garderat här med tanke på att QPR ser ut att vara på gång, men jag tror att Birmingham kan vara riktigt spelvärda med tanke på att de varit mycket bättre än vad resultaten visar. Kring 50 procent av strecken på ettan gör ettan spelvärd tycker jag.

Hull City Derby County
8. Hull City - Derby County Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Hull kommer få det tufft i år tror jag och de har plockat fyra poäng på fem matcher. Den enda segern kom mot tippade bottenkollegan Rotherham.

Derby har börjat relativt bra, men förlorat borta i Millwall och blivit utspelade mot Leeds. Senast fick de 2-0 hemma mot Preston efter att tonårslånet (från Chelsea) Mason Mount gjorde ett mål och låg bakom det andra.

Lagen möttes i cupen i tisdags och då vann Derby med 4-0! Alltför stor vikt ska inte läggas vid en cupmatch och Hull vilade många spelare, men jag är övertygad om att Derby är bättre än Hull. Jag skulle egentligen vilja spela x2, men tvingas spika tvåan för att få ned antalet rader till 256.

Millwall FC Swansea City
9. Millwall FC - Swansea City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Efter en meriterande seger hemma mot Derby (dock bara med 28 procent bollinnehav) har Millwall förlorat borta mot Sheffield Wednesday och Rotherham. Inte imponerande trots att de pressade Rotherham på slutet senast. Millwall har köpt anfallaren Tom Bradshaw från Barnsley för rekordpengar och han ska enligt vad jag hört vara bra. Redo för startelvan nu efter inhopp i Rotherham?

Swansea har plockat en del poäng, men de har faktiskt haft tur i någon match och förlorade senast hemma mot Bristol City. Nu har de lånat backen Cameron Carter-Vickers från Tottenham.

Jag funderade först på att spika ettan kring 45 procent, men litar inte på Millwall (de är ju faktiskt tippade att hamna långt ned i tabellen i Championship 2018/2019 inför säsongen) och vill ha med krysset.

Sheffield United FC Aston Villa
10. Sheffield United FC - Aston Villa Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Sheffield United har tre raka vinster i ligan efter att de började med två förluster. Senast fick de 3-0 i Bolton och det imponerar så klart mycket.

Aston Villa har inte förlorat så här långt, men långt ifrån imponerat och senast fick de bara 1-1 hemma mot Reading. De blir nog ett topplag till slut men behöver verkligen spela upp sig. Yannick Bolasie har plockats in från Everton, men det är tveksamt om han är redo på lördag.

Jag fortsätter att gå emot Aston Villa och är lite inne på att de kan få sin första förlust här. Mest tror jag nog dock på krysset och väljer 1x.

West Bromwich Albion Stoke City
11. West Bromwich Albion - Stoke City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

West Bromwich har börjat halvdant och förutom storsegern mot QPR har de inte riktigt imponerat än så länge. De har plockat in veteranförsvararen Tyrone Mears och han spelade till höger i backlinjen i cupmatchen i veckan.

Stoke har haft svårt att acklimatisera sig i Championship, men vann äntligen i lördags och följde upp med en cupvinst mot Huddersfield i veckan, där för övrigt Saido Berahino lyckades hitta målet efter 913 dagars måltorka! Det betyder nog oerhört mycket i truppen med framgångarna på slutet. Stoke var trots allt favorittippade inför säsongen och jag tycker de verkar bli alltför nedstreckade med 18 procent på tvåan just nu. Mittfältaren Ryan Wood har plockats in från Brentford och han ska vara spelklar nu.

Det här kan självfallet sluta med en hemmaseger och West Brom ska vara knappa favoriter. Jag tycker dock att det ser ut som att streckfördelningen ser ut att bli alltför skev och chansar rejält med x2.

AIK BK Häcken
12. AIK - BK Häcken Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

AIK bara vinner och vinner, men har samtidigt haft svagt motstånd i Allsvenskan på slutet. Nu ställs de på prov på allvar.

BK Häcken har plötsligt fått riktigt ordentlig fart och kört över motståndet i fyra raka segrar. Observera dock att samtliga segrar kommer från spel på konstgräs och nu är det dags för naturligt gräs igen. En stor nackdel för Häcken som jag ser det.

Det är klart att Häcken blir en tuff motståndare för AIK, men jag tror verkligen inte att betydelsen av gräsplan ska underskattas här och chansar därför bort garderingskrysset. AIK hemma till ca 55 procent känns bra mot nästan alla lag i Allsvenskan.

Örebro SK Östersunds FK
13. Örebro SK - Östersunds FK Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Örebro lyckades knipa tre poäng i Kalmar efter en riktigt tuff period. Det var nog ordentligt viktigt. Frågan är om det var en vändpunkt eller bara ett tillfälligt hack i kurvan nedåt?

Östersund bara fortsatte att ta poäng och vinna trots att spelare och tränare lämnade på löpande band. Förlusten av Ghoddos är dock tung och nu har två förluster kommit. Jag inbillar mig dock att Östersund är klasser bättre än ÖSK och de har trots allt en hel del kvalitet kvar i laget.

Jämnt streckat så här långt (Örebro till och med knappa streckfavoriter) och då väljer jag x2 alla dagar i veckan.


Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
X
6
X
2
7
1
8
2
9
1
X
10
1
X
11
X
2
12
1
13
X
2


Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
2
1
X
3
1
X
4
1
5
1
X
6
X
2
7
1
8
2

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Susarn
  • 50
    andelar
  • 249 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Susarn
Susarn
Expert på 1x2.se
12 miljoner JP, Susarns egen Red.
Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt