Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 34

Svenska Spels logotyp

Lördagens Stryktips och Topptips bjuder på en klurig kupong med flera favoriter i fara som jag ser det. Jag väljer att gardera Aston Villa och Stoke, gå emot högtflygande Leeds och spika krysset i Swansea - Bristol City i jakten på fin utdelning.

Förra veckan missade jag en del i The Championship på Stryktipset och jag grämer mig mest över att Aston Villa inte lyckades slå Ipswich trots en man mer under stor del av matchen. Villaseger där och Topptipset hade suttit...

Arsenal FC West Ham United FC
1. Arsenal FC - West Ham United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Arsenal ser fortsatt darrigt och ofärdigt ut, men har haft svårt motstånd i början och de stod trots allt för en helt ok insats mot Chelsea. Enklare motstånd nu och dags för Özil att återuppstå som bara han kan!?

West Ham har, liksom Arsenal, två raka förluster. 0-4 mot Liverpool och 1-2 mot Bournemouth imponerar inte. De har ju möjlighet till en plan B när Andy Carroll är skadefri, men det är han sällan och inte just nu.

Arsenal är svårbedömda, men jag tror inte alls det är så risigt där som i West Ham. Trots 75 procent på ettan under onsdag kväll så lämnar jag den ensam.

AFC Bournemouth Everton FC
2. AFC Bournemouth - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

Bournemouth har börjat starkt med segrar mot Cardiff och West Ham. Inget toppmotstånd dock och nu väntar Everton och sedan Chelsea och Leicester. Dags att se vad Bournemouth går för.

Everton har börjat helt ok och Richarlison var kanske värd alla pengarna? Några spelare som inte kommit igång med säsongen ännu är fortsatt borta och Morgan Schneiderlin gick ut med en (huvud)skada senast. Jag har inte riktigt koll på status där. Evertons offensiva kvartett Richarlison, Sigurdsson, Walcott och Tosun håller hög PL-klass.

Svårtippat! Som det är nu ligger en liten vikt av strecken på hemmalagets sida och då ser jag spelvärde i x2.

Fulham FC Burnley FC
3. Fulham FC - Burnley FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Obs: Matchen spelas på söndag!

Storsatsande Fulham har börjat med två raka förluster, dock mot ett bra Crystal Palace och Tottenham. Senast mot Spurs var Fulham trots allt helt ok.

Burnley möter Olympiakos under torsdagskvällen och kanske kommer något slitna till London på söndag. Burnley har inte börjat säsongen speciellt starkt och jag har en känsla av att verkligen kommer ikapp dem och att de får det tungt i år.

Jag tror inte att Burnley kommer kunna dubbla med spel i Europa och chansar att Fulham vinner här. Enkelettan känns egentligen tveksam, men jag har riktigt svårt att hitta spikar på Stryktipset denna vecka och tycker att 51 procent på ettan är godtagbart.

Huddersfield Town Cardiff City
4. Huddersfield Town - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Huddersfield kommer att få slita hårt för att klara nytt kontrakt igen, men har än så länge inte spelat några matcher där de ska ta poäng. Lämpligare uppgift nu och manager Wagner sa till Sky Sports att säsongen börjar nu för Hudds.

Nykomlingen Cardiff kommer nog få det riktigt tufft och har inte lyckats göra mål än så länge. Anfallsnamn som Reid, Hoilett, Zohore och Murphy skrämmer inte riktigt i Premier League.

Jag tror att Huddersfield är något bättre än Cardiff och funderade på att spika ettan, men ville ta med krysset. 0-0 och 1-1 känns ändå nära till hands.

Southampton FC Leicester City FC
5. Southampton FC - Leicester City FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Southampton hade ett riktigt tufft fjolår och det blir nog liknande denna säsong, även om det mycket väl kan finnas flera livlinor i bottenstriden. Senast var de inte utspelade mot Everton och skapade en del chanser och skulle kunna fått med sig en poäng.

Leicester tror jag är bra och kommer göra det bra i år. Trots det snackas det om att Puel sitter löst. Nu är Jamie Vardy avstängd och det är ett oerhört avbräck. Iheanacho på topp som i premiären?

Jag gillar Leicester, men väljer 1x och anledningarna är tre: (1) Hemmaplan kan väga tungt, (2) Vardy är avstängd, (3) Southampton har 40 procents sannolikhet till vinst enligt oddsmarknaden, men bara 37 procent av strecken.

Aston Villa Reading
6. Aston Villa - Reading Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Är Aston Villa bra? 1-1 borta mot ett (troligen) svagt Ipswich i lördags, trots att Ipswich fick en utvisning i första halvlek, och sedan 2-2 hemma mot Brentford igår efter att Kodjia fått in en kvitteringen efter 90+6 minuter. Vinsten mot Wigan lördagen den 11:e satt också riktigt hårt inne, med avgörande efter 90+3 minuter.

Reading kommer nog få kämpa om nytt kontrakt. De tog sin första poäng igår borta mot Blackburn, och det tycker jag imponerar. De hade dock ledningen med 2-0 och hade behövt segern.

Aston Villa blir jättefavoriter här, men jag är lite osäker på dem och vill ha med krysset till finfina 15 procent.

Norwich City FC Leeds United
7. Norwich City FC - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Norwich har börjat säsongen tungt poängmässigt men har ändå lyckats göra mål hela tiden. Näst senast släppte de in 2-1 i de sista minuterna. Därför betyder gårdagens seger mot Preston mycket.

Leeds är ju oerhört spännande att följa under Bielsa och det måste vara hela Englands poplag denna säsong. De tappade säsongens första poäng med 2-2 borta i Swansea senast och var nog något försämrade då. Leeds blir alltid överstreckade på Stryktipset och det verkar vara likadant denna vecka.

Det tar lite emot att helt gå emot Leeds, men detta är en 50-50 match på förhand och då gör streckfördelningen 26-25-49 procent att jag måste spela 1x. Det känns som att det blir mycket mål här och 1-2 kan vara ett vettigt halvgarderingsalternativ.

Swansea City Bristol City
8. Swansea City - Bristol City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

Swansea har börjat helt ok med seger mot borta mot Sheffield United och hemma mot Preston och därefter oavgjort i Birmingham och hemma mot Leeds. Senast, mot Leeds, ska det ha varit ordentligt sevärt och i matchen före ska Swansea vara riktigt nöjda med 0-0 efter att ha varit tillbakapressade. Målvaktssvensken Kristoffer Nordfeldt har tyvärr skadat sig nu när han äntligen blivit förstemålvakt i Swansea.

Bristol City kommer nog kunna hamna på övre halvan. Segern, mot ett oerhört svagt QPR, var nog betydelsefull även om den inte ska övervärderas. Niclas Eliasson hade en assist då och ska ha varit ganska bra och involverad i mycket. Flest inlägg av alla spelare kom från svensken. Bristol har stora skadebekymmer, bland annat i backlinjen, och tittar efter spelare att låna in.

Jag tycker denna match känns omöjlig att tippa på förhand. Streckfördelningen är 63-22-15 procent just nu. Eftersom Swansea bara har 42 procent chans till vinst enligt oddsmarknaden är x2 intressant, trots skadeläget i Bristol City. Jag chansar dock ännu mer med enkelkrysset.

Bolton Wanderers Sheffield United FC
9. Bolton Wanderers - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Bolton började säsongen mycket bättre än väntat med 10 poäng på 4 matcher mot tippade topplag. Det känns dock verkligen som de haft marginalerna med sig, men det visar ju samtidigt på någon slags styrka att ta poäng. Vad sägs om resultaten (med Boltons resultat först i varje match och med målchanser & skott på mål inom parentes) 2-1 (11-20 & 4-3), 2-2 (7-15 & 2-5), 1-0 (10-15 & 4-3) och 1-0 (8-18 & 4-6)?

Sheffield United lyckades sätta 2-1 i slutet senast mot Norwich och det var nog viktigt. Före det tycker jag inte att de imponerat och mot svaga QPR hade de tur med domslut.

Två lag som jag inte riktigt tror på i år. Jag chansar på att Bolton verkligen har överpresterat så här långt och spelar x2. Enligt oddsmarknaden är sannolikhetsutfallet för matchen 23-28-49 procent medan streckfördelningen lyder 42-26-32 procent. Sanslöst överstreckat Bolton alltså och spelvärde i tvåan! Jag chansar...

Derby County Preston North End
10. Derby County - Preston North End Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Derby åkte på en riktig smäll mot Leeds, men har annars tagit ok med poäng så här i inledningen. Jag tycker dock inte att de ser ut att imponera och behöver helt klart spela upp sig.

Preston North End förlorade mot Norwich igår och har bara en seger och det mot QPR som börjat katastrofalt. Mittfältsveteranen Paul Gallagher är var avstängd mot Norwich och är avstängd också på lördag och det svider nog.

Derby är nog bättre än Preston, men verkar också bli ordentligt överstreckade. Jag funderade länge på x2 med tanke på streckfördelningen, men fegade och väljer 1x.

Queens Park Rangers Wigan Athletic
11. Queens Park Rangers - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

I QPR är det en smärre kris, men byte av ordförande för klubben och katastrofala resultat. De ser nu till att låna in en hel del spelare och det kanske kan bli lite bättre på sikt. Anfallarna Nahki Wells (Burnley) och Tomer Hemed (Brighton) ryktas på väg in och väntas starta direkt. Sebastian Bassong tränar med klubben.

Nykomlingen Wigan å andra sidan går riktigt bra och gårdagens klara seger i Stoke imponerar. Jag tror Wigan kan hamna på övre halvan i år.

Med tanke på båda lagens form chansar jag med tvåan. Jag tror att Queens Park Rangers kommer nå en minivändning snart, men inte riktigt ännu.

Sheffield Wednesday Ipswich Town
12. Sheffield Wednesday - Ipswich Town Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Jag har sett Sheffield Wednesday som ett potentiellt bottenlag i år och de fick en tung start. Segern mot Millwall igår vad därför viktig.

Ipswich är ett annat potentiellt bottengäng och på bortaplan känns de svaga.

Hemmaplan gör att jag väljer 1x, trots att Wednesday nog blir något överstreckade.

Stoke City Hull City
13. Stoke City - Hull City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Stoke var relativt stora favoriter att vinna The Championship, men har nu två poäng på fyra matcher och kommer från 0-3 mot Wigan igår. Katastrof! Kan de samla ihop sina stjärnor nu?

Hull började också tungt, men fick en viktig seger mot Rotherham i tisdags.

Stoke är streckade till 61 procent och med tanke på hur det sett ut så här långt är ju det alldeles för mycket. Jag vågar inte lämna bort ettan helt och spelar 1x.


Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
2
X
2
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
X
8
X
9
2
10
1
X
11
2
12
1
X
13
1
X


Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
2
3
1
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
X
8
X






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.