Systemförslag: Stryktipset & Topptipset vecka 32

Stryktipset 8/3

SPELA PÅ STRYKTIPSET HÄR!

Premier League är redan tillbaka och många jublar. Själv tycker jag att det är idiotiskt att starta redan med tanke på att VM nyss har tagits slut och många Storspelare inte ens är nära att vara spelklara. Risken är att de stressas tillbaka vilket kan skapa problem senare under säsongen.

De odds jag skriver om nedan kommer från Unibet och gällde torsdag förmiddag för Premier League och från förra torsdagen för Championship. För mina tankar kring andraligan rekommenderar jag förra veckans inlägg samt min genomgång av samtliga lag i The Championship.

Förra veckan fick jag nöja mig med tio rätt i en omgång utan någon rad med tretton (därmed Jackpott på lördag). Tvåan i West Brom - Bolton var svår att hitta, men krysset i Öster - Varberg borde jag tagit med med tanke på streckfördelningen och ettan i BP - Dalkurd borde givetvis så här i efterhand ha tagits med. Men jag får vara nöjd med övriga tio matcher...

AFC Bournemouth Cardiff City
1. AFC Bournemouth - Cardiff City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Bournemouth är nog minst lika bra i år som i fjol och Eddie Howe kan nog lyckas göra dem till ett mittenlag igen (tolva i fjol). Jag läser till fjorton truppspelare ut, men jag tror ingen av dem var involverade direkt i A-laget i fjol. Vidare är Harry Arter mycket nära ett byte till just Cardiff, mycket på grund av värvningen av colombianske mittfältaren Jefferson Lerma från Levante. Övriga nyförvärv är Diego Rico (mittfältare från Leganes) och lovande mittfältaren David Brooks (Sheffield United). Oddset för att Bournemouth ska hamna på topp tio är 3.25 gånger pengarna.

I nykomlingen Cardiff City har det varit relativt lugnt i sommar. Rutinerade backen Greg Halford har fått lämna (tolv matcher förra säsongen) och Omar Bogle (lån) och Lee Camp har lämnat för Birmingham. Fyra spelare har kommit in. Samtliga från klubbar i Championship. Det känns som att Cardiff får kämpa för nytt kontrakt. Oddset för att hamna på topp tio är 17.00 gånger pengarna (högst av samtliga i PL).

Bournemouth känns bättre än Cardiff. Hemmaplansfördelen gör att jag lämnar ettan ensam till 57 procent av strecken.

Fulham FC Crystal Palace FC
2. Fulham FC - Crystal Palace FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X

I Fulham har det, till skillnad från hos nykomlingskollegan Cardiff, satsats ganska ordentligt. De lyckades signa förra årets succé Aleksandar Mitrovic och har värvat namnkunniga spelare överlag. Mest sticker Andre Schurrle givetvis ut, men det finns flera intressanta nyförvärv. Oddset för Fulham att hamna på topp tio är 6.00 gånger pengarna (bara Watford, Cardiff och Huddersfield har högre).

Crystal Palace har plockat in Vicente Guaita (Getafe), Cheikhou Kouyate (West Ham) och Max Meyer (Schalke) och gjort av sig med fem spelare. Däribland Yohan Cabaye till Al Nasr, men det känns tyvärr som att hans karriär redan peakat och att inte kommer saknas något särskilt. Den stora nyheten i Palace är väl att Wilfried Zaha är kvar. Oerhört viktigt! Palace är obesegrade under träningsmatcherna, dock mot relativt svagt motstånd. Stabilt mittenlag i år?

Londonderby direkt och utgångskrysset känns givet. Eftersom jag har svårt att välja sida och måste spika någonstans väljer jag att chans och lämna det ensamt.

Huddersfield Town Chelsea FC
3. Huddersfield Town - Chelsea FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Huddersfield överraskade en del i fjol genom att klara nytt kontrakt. Även i år är de tippade i botten (oddset att hamna på topp tio är är 10.00 gånger pengarna, bara Cardiff har högre). Spelaromsättningen har varit gigantisk med femton spelare ut från truppen och sju in. Bland de som lämnat lägger jag nog mest vikt vid Tom Ince (Stoke) som spelade kontinuerligt förra säsongen.

Chelsea känns inte alls klara och Eden Hazard (flera?) är inte spelklar efter VM. Thibaut Courtois lämnar för Real Madrid och Kepa Arrizabalaga ersätter. Ersättaren har hög kvalitet, men är han en av världens bästa målvakter? Mateo Kovacic kommer in på lån från Real, men det är nog tveksamt till om han redo redan på lördag. Jorginho har följt med manager Sarri från Napoli. Läget är svårbedömt i Chelsea, men det ska bli riktigt intressant att se vad Sarri kan göra. Odds att vinna ligan 13.00 gånger pengarna (Man City, Liverpool och Man United har lägre).

Det tar emot att spika Chelsea nu tidigt i säsongen, men de är trots allt mycket bättre än Huddersfield i grunden och jag hoppas helt enkelt att Sarri fått tillräckligt ordning.

Watford FC Brighton & Hove Albion FC
4. Watford FC - Brighton & Hove Albion FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Watford har tappat ett gäng spelare, framför allt Richarlison till Everton för snuskiga pengar. Nyförvärven är oprövade, men det ska bli intressant att se vad lagets två nya svenskar (Pontus Dahlberg och Ken Sema) kan göra och om de får speltid. Watford är tippade att kämpa för nytt kontrakt och oddset för att hamna topp tio är 7.00 gånger pengarna, tredje högst i ligan.

Brighton kommer troligen också de kämpa i de nedre regionerna. Oddset att hamna topp tio är 5.50 gånger pengarna. Omsättningen på spelare har under sommaren varit stor, men jag hittar inga stora namn bland de nya.

Hemmaplansfördelen gör att utgångsstrecket läggs på ettan, men det känns som att den blir något överstreckade (51 procent just nu) och jag tar med krysset. Tvåan till 20 procent lockar också...

Wolverhampton Wanderers FC Everton FC
5. Wolverhampton Wanderers FC - Everton FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Wolverhamton charmade förra året i The Championship med riktigt fina portugiser och var tidigt klara för avancemang. Det finns ekonomiska muskler i klubben och de har fortsatt ta in spelare från Portugal och södra Europa. Svårbedömda i PL, men troligen kommer de klara nytt kontrakt utan problem. Oddset för att hamna på topp tio är bara 2.05 gånger pengarna.

Everton hamnar väl som vanligt på plats 7-9 i år igen (oddset för topp tio är 1.35 och topp sex 5.00...). Richarlison är den stora värvningen och han var ju riktigt fin under höstsäsongen, men sämre (och missnöjd kändes det som) under våren i Watford. Har han karaktären för att steppa upp igen? Övriga värvningar är Lucas Digne (Barcelona) och unga målvakten Joao Virginia (Arsenal). Har Everton tillräcklig klass längst fram?

Två ungefär lika bra lag? Oddsmarknaden gör Wolves till favoriter och jag ryggar marknaden och plockar 1x.

Aston Villa Wigan Athletic
6. Aston Villa - Wigan Athletic Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

I Aston Villa har det varit stök på ägarsida, men de har en trupp för att kämpa om uppflyttning till Premier League. Imponerande med seger i Hull i premiären efter tidigt underläge. Före säsongen var oddset för Villa att vinna ligan 13.00 gånger pengarna, sjätte lägst i ligan.

Wigan imponerade i League One i fjol och fortsatte med att besegra (ett svagt?) Sheffield Wednesday med 3-2 i premiären (21-8 i målchanser). Tuffare motstånd nu.

Aston Villa är självfallet favoriter, men jag har respekt för Wigan. Villa blir överstreckade här och jag väljer att ta med krysset.

Blackburn Rovers Millwall FC
7. Blackburn Rovers - Millwall FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Blackburn imponerade tillsammans med Wigan i League One och har en trupp som ska klara The Championship fint. Jag trodde på dem i premiären borta i Ipswich, men de fick "bara" 2-2 efter ett hemmamål på tilläggstid.

Millwall såg ut att ta en imponerande seger mot Middlesbrough i premiären, men tappade 2-0 till 2-2 i slutet. Jag ställer mig frågande till Millwalls trupp, men de visade en oerhörd moral i fjol. Kan förra veckans resultat sänka moralen?

Jag har känsla för ettan, men 47 procent är lite för mycket vid en jämförelse med oddsmarknaden så jag tar med krysset.

Derby County Leeds United
8. Derby County - Leeds United Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 12

Derby, med oprövade Frank Lampard som tränare, visade moral i premiären mot Reading. De bör bli ett topplag i år (också) och är tippade sjua enligt Unibets odds före säsongerna (15.00 gånger pengarna för ligaseger).

Leeds är såklart väldigt spännande med Bielsa som styr och de besegrade topptippade Stoke i premiären. Odds att vinna ligan: 12.00 gånger pengarna, femte lägst.

Kvällsmatch som känns smått omöjlig att tippa och det är två intressanta managers i respektive klubb. Det kan bli smått galet och jag chansar med svängdörren (det vill säga etta och tvåa).

Middlesbrough FC Birmingham City
9. Middlesbrough FC - Birmingham City Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Topptippade Middlesbrough imponerade inte i premiären mot Millwall, men lyckades kriga till sig 2-2 i slutet. Därefter slog de enkelt Sheffield United i veckan efter tre tidiga mål, men släppte faktiskt sjutton målchanser mot sig enligt statistiken.

Birmingham var skadedrabbat i fjol, men ser förbättrade ut under Garry Monk som kom in och räddade dem kvar då. I förra veckan mot Norwich gjorde de 2-1 i 89:e minuten, men lyckades ändå bara få 2-2 efter en riktigt sen kvittering. Ekonmin är usel så Monk får sikta in sig på nytt kontrakt.

Middlesbrough ska självfallet vara ganska stora favoriter här, men jag plockar med krysset. Hemmalaget är streckade till 64 procent och jag inbillar mig att Birmingham kan göra det svårt för flera lag i år.

Nottingham Forest Reading
10. Nottingham Forest - Reading Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1

Nottingham Forest har värvat friskt och har bland annat plockat in flera portugiser. Därför tippas de att vara med och kämpa om en plats i PL till nästa säsong. De fick 1-1 i Bristol i Premiären och sedan igen mot topptippade West Brom i veckan och behöver seger nu.

Reading är tippade på undre halvan och jag tror att de kommer få kämpa kring nedflyttningsstrecket i år. Förlust i premiären hemma mot Derby och ytterligare en tuff match nu.

Notingham behöver börja vinna för att inte tappa alltför många poäng i början. Jag inbillar mig att Redaing är svaga och spikar ettan och tycker att 61 procent på ettan är överkomligt. Men det ändras nog en del till lördag och blir Forest alltför hårt streckade ska väl krysset med.

Queens Park Rangers Sheffield United FC
11. Queens Park Rangers - Sheffield United FC Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: X2

QPR tros kämpa i botten i år. De ska ha ett riktigt ungt och lovande lag, men det kan bli riktigt tufft i en liga som denna. I premiären förlorade de med 1-0 i Preston, men det behöver de kanske inte skämmas för.

Sheffield United har inlett med två raka förluster i tuffa matcher. De är tippade att hamna på elfte plats före säsongen och kan behöva plocka lite poäng så att det inte börja snackas kris.

Med tanke på att 44 procent av strecken ligger på QPR och Sheffield United faktiskt är knappa favoriter enligt oddsmarknaden tycker jag att x2 är ett enkelt val.

Dalkurd Malmö FF
12. Dalkurd - Malmö FF Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 2

Matchen är flyttad till fredag på grund av Malmös spel i Europa. Lotten säger fördelning 2-2-12 (sannolikhet 12.5-12.5-75.0 procent) och just nu ligger bara 58 procent på tvåan. Enkelt val att lämna tvåan ensam och hoppas på det bästa alltså (men avvakta hur streckfördelningen rör sig fram till spelstopp).

Örebro SK IF Brommapojkarna
13. Örebro SK - IF Brommapojkarna Odds, statistik och head-to-head Vårt tips: 1X

Örebro har en riktigt dålig trend och börjar dala i Allsvenskan. Men motståndet har varit tufft och nu ser det enklare ut på pappret. Almebäck är avstängd och Martin Lorentzson ska vara småskadad och det börjar se riktigt tunnt ut i backlinjen. Däremot ska Nordin Gerzic vara tillbaka efter sin avstängning.

Brommapojkarna vann mot Dalkurd och det var livsviktigt. Nu har de faktiskt bara en poäng till Sirius över strecket. Inbytta Finnbogason och Lahne avgjorde senast och de kanske kan skapa oreda i Örebros orutinerade och icke samspelta backlinje?

Kvällsmatch som Örebro bara ska vinna mot ett egentligen svagt BP. Men oron i backlinjen i Örebro och det faktum att 64 procent av strecken ligger på ettan redan nu under torsdagen gör att jag tycker att krysset ska med. Kan sluta 2-2 detta.


Spelförslag på Stryktipset på 256 rader:

1
1
2
X
3
2
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
X
8
1
2
9
1
X
10
1
11
X
2
12
2
13
1
X


Spelförslag på Topptipset på 32 rader:

1
1
2
X
3
2
4
1
X
5
1
X
6
1
X
7
1
X
8
1
2






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Susarn
  • 50
    andelar
  • 249 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Susarn
Susarn
Expert på 1x2.se
12 miljoner JP, Susarns egen Red.
Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs på stream
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt