Speltips: Malmö - Hammarby - Är det här kampen om Europaplatserna avgörs?

Hammarb - Malmö 17/10

Tjena!

Landslagsuppehållen duggar tätt, och det är till helgen dags för en ny återstart av allsvenskan. Skönt är det i allafall att de fem återstående omgångarna av serien spelas i ett svep nu tills den sista omgången den 11:e november. Först ut är Malmö-Hammarby nu på lördag med matchstart 13.00. En riktig supermatch mellan två topplag som är väldigt viktig i kampen om europaplatserna.

Malmö

Malmö har som de flesta vet gått in i Europa League gruppspelet nu i höst och har där fått en helt okej start med förlust borta mot Genk och vinst hemma mot Besiktas. Landslagsuppehållet kom lägligt så man kan ladda batterierna med tanke på det spelschema man haft och det man har framför sig. Efter denna match mot Bajen har man en nyckelmatch om man vill nå avancemang i europa mot Sarpsborg borta på torsdagen. Man lär dock inte spara på nåt krut i denna match med tanke på att man har drygt fem dygns vila fram tills den bataljen. Malmö har senaste tiden, helt naturligt sett till spelschema tappat lite fart i allsvenskan med förlust mot Peking borta, kryss mot Giffarna hemma och kryss mot Häcken borta. Innan hade man dock en helt brutal period där man slaktade det mesta och man har även visat av den fina formen på senare tiden i den tidigare nämnda EL-matchen mot Besiktas. Så att MFF drastiskt blivit sämre tror jag verkligen inte.

Man har haft lite spelare ute på landslagsuppdrag (Brorsson, Christiansen, Binaku, Traustasson, Bachirou, Adrian) men majoriteten av truppen har man kunnat vilat upp och styrt träning för själva. Man kommer garanterat att göra allt i sin väg för att inte behöva förlita sig på att vinna cupen nästa säsong för att säkra kvalspel till Europa även 2019, då finns inget annat än tre poäng denna match.  

Hammarby

Bajen går in i slutet av denna säsong med en ganska ovan känsla då man vid denna tidpunkt av året brukar summera säsongen som en ny placering i ingemansland och man bara vill spela av de sista omgångarna. Nu lever säsongen i allra högsta grad och trots att samtliga Bajare hade tagit en plats strax utanför topp 3 om man fått erbjudandet till det innan säsongen hade det nu setts lite som ett fiasko. Lägg därtill att detta är Kennedy Bakircioglüs sista säsong och du har en sällan skådad hype på Södermalm inför avslutningen. Man skulle i teorin vara rätt nöjda med ett kryss mot MFF denna match då man behåller avståndet på fem poäng ner till dem. Men Hammarby anno 2018 funkar inte riktigt så, man lär säkerligen gå in i denna match med tankesättet att man ska styra denna match och ta med tre pinnar från Skåne.

Någonting som å ena sidan är ganska charmigt, å andra sidan kan straffa sig ganska hårt, främst med tanke på vilka matcher man gjort på naturgräs denna säsong. 8 poäng på 5 matcher hittills på naturgräs är väl inte katastrofalt, men eftersom det är Göteborg (12), Kalmar (10), Trelleborg (16), Sirius (13) och AIK (1) som varit motstånden i kombination med att insatserna i vissa av matcherna inte direkt varit felfria tycker jag att det vittnar om att man är ett annat lag på naturgräs kontra konstgräs.  

Slutsats & Speltips

Till en början blev jag lite lockad av oddset på Bajen, men med tanke på MFFs insats mot Besiktas nyligen i kombination med Bajens ganska svaga insatser på naturgräs och i överlag på senaste tiden släppte jag den tanken efter en stund. Något som jag däremot känner mig tryggare i är att spela övern då jag knappast tror på en tillknäppt målsnål tillställning här. Bajen har genom hela säsongen visat att man är ett lag som är som bäst när man går på knock och attackerar med mycket folk matcherna igenom i princip oavsett vad det står på resultatavlan, och att man helt plötsligt skulle gå in med någon annan inställning till denna match som är en av de viktigaste under säsongen har jag svårt att se.

Malmö i sin tur måste försöka täppa igen glappet man har upp till just Hammarby och Norrköping som ligger fem poäng före, och då finns det inga krafter att spara på här, man kommer gå framåt. MFF är också tillräckligt bra för att kunna straffa Bajen om dem kommer in i denna match lite för naiva, vilket jag tror det finns risk att dem gör. Dessutom finns det ganska stora frågetecken kring målvaktsituationen i Bajen där Johan Wiland har opererat axeln och missar därmed resten av säsongen. Då han varit en av allsvenskans bästa målvakter ett bra tag nu är det intressant hur det påverkar att han kommer ersättas av Davor Blazevic som har väldigt bristfällig erfarenhet av denna nivå.

Jag tar därför Ö2.5 mål + BLGM @1.95 hos bet365 med 1u(flat). Andra överspel som Ö2.75 eller Ö3 t.ex går också utmärkt såklart.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt