Speltips: Djurgården-Kalmar - Kan DIF resa sig efter överkörningen senast?

Allsvenskanbet 2018-08-16

Tjena!

Djurgården tar emot Kalmar på Tele2 klockan 17:30 på söndagseftermiddagen, vill man vara lite trigger happy skulle man kunna kalla det ett krismöte. KFF är förvisso inne i en period med ganska tufft spelschema nu men två vinster mot krisande Göteborg och ett kryss mot Bajen är de enda poängen man samlat ihop på de 9 sista omgångarna nu. DIF sista hemmamatch var 1-1 mot Sundsvall, inget katastrofresultat sett till hur fina Giffarna är, men lägg på europafiaskot och 5-0 förlusten mot Häcken senast och det gör att det är upp till bevis nu, annars lär det blåsa ordentligt på Kaknäs till veckan.

5 Djurgården 17 8 4 5 24-19 28

6 Malmö FF 17 8 4 5 25-21 28

7 Sundsvall 17 7 5 5 30-21 26

8 Häcken 17 7 4 6 29-17 25

9 Kalmar FF 17 7 2 8 18-19 23

Efter att DIFs offensiv varit i princip konstant kritiserad var det väldigt förvånade att man blev så väldigt blottade i defensiven senast. Det var en total kollaps av hela laget tillsammans men att man släpper in 5 mål är märkvärdigt, speciellt med tanke på spelarna man har i försvaret. Detta i kombination med europauttåget har gjort att kritiken mot tränare Özcan och sportchef Bosse inte låtit vänta på sig. Det är som sagt upp till bevis nu mot ett ganska svagt KFF för tillfället, en uppgift jag inte alls ser som omöjlig. Man verkar ha gått all in på Badji som forward resterande delen av denna säsong, något som faktiskt verkar falla väl ut då han gjort mål i 4 av de 5 senaste matcherna. I början av transferfönstret var jag all in på att man var tvungna att ta in en forward till typ vilket pris som helst. Nu med tanke på att man uppenbarligen inte hittat någon man känt varit rätt i kombination av att man åkt ur EL kvalet och att man knappast lär nå europaplats i vilket fall är jag mer inne på spåret att det kanske är smart att låta bli nu för att gå in på en kvalitetsforward ännu hårdare till vintern. Att försöka motivera detta till ett djurgårdsfan är dock med all rätt helt omöjligt då man indirekt indikerar på att man gett upp denna säsong cirka halvvägs in.

Kalmar, som jag hade spel emot förra helgen mot Östersund borta gjorde en bra insats då och spelade jämnt med ÖFK ända tills slutet då ÖFK kunde kasta in Aeish, Ghoddos och Kpozo. Lyckade byten för ÖFK som i kombination med att Rasmus Elm utgick kunde ta över mer och mer mot slutet och göra både 1-0 och 2-0 i slutminuterna. Kalmars statistik på konstgräs denna säsong blir alltmer dystrare och man har nu resultatraden 1-0-5 där. Kalmar har efter en fin start på säsongen nu börjat tappa luften mer och mer. Man kommer såklart inte ens vara nära att bli inblandade i någon bottenstrid men kommer antagligen inte heller ta någon mer mark uppåt i tabellen. Jag tror DIF kommer kunna vända katastrofen senast till något positivt denna match, mot ett Kalmar som jag inte tror kommer snygga till sina konstgrässiffror speciellt mycket mot ett av seriens starkare hemmalag. En av Djurgårdens viktigaste spelare Fredrik Ulvestad är tillbaka i spel efter ljumskproblem, väldigt välkomet för DIF som hade problem senast med Karlström/Walker på mitten.

Djurgården -0.75 tar jag @1.88bet365 med 1u(flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt