Speltips: Häcken - Örebro

Tjena!

Häcken och ÖSK avslutar denna allsvenska helg på söndagen klockan 17.30 på Hisingen. Båda lagen är faktiskt med sina 4 poäng på de 5 senaste matcherna kandidater Allsvenskans formsvagaste lag, bara BP har tagit färre poäng under samma period.

9 Örebro 14 5 4 5 18-18 19

11 Häcken 14 5 3 6 21-15 18

Örebro började säsongen starkt och låg så sent som efter omgång 11 på plats 4 i tabellen med häng på toppen. Efter det har man dock dalat och det som studsade med i början av säsongen har nu studsat emot lite mer, även prestationerna har svajat lite nu på slutet. Mittbacken Brendan Hines-Ike är såld till belgiska ligan, en spelare som man förädlat otroligt väl och som man fått en riktigt fin utveckling på sen han kom 2016. Att en klubb som Örebro kan kränga en mittback för cirka 6.5 miljon är också ett väldigt bra tecken för allsvenskan. Till denna match kommer man dock inte hinna få in nån ersättare, och med Arvid Brorsson skadad lär vi få se en 3-backslinje med Lorentzon-Almebäck-Ring. Lorentzon har spelat mittback hela säsongen med bra resultat, även Ring har testat på positionen tidigare, dock är det lite oroande att man spelar med två stycken i grunden ytterbackar som mittbackar. Dessutom är den viktiga kuggen på mitten Nordin Gerzic fortfarande avstängd efter sin skalle som han måttade mot Göteborg.

Häcken fick en fotbollslektion i torsdags mot Red Bull Leipzig, 4-0 förlorade med men det ska man väl egentligen inte skämmas för då det ska vara klasskillnad mellan lagen. En lite bättre prestation hade man kanske kunnat förvänta sig dock med tanke på att Leipzig är i försäsongsstadie med en del VM-spelare nyss tillkomna eller fortfarande på semester. Det var dock den fjärde förlusten i rad och det är dags för dem att börja plocka poäng nu. Kanske inte helt fel att man åker ut nu mot Leipzig, dessutom är de kört redan efter första matchen, vilket gör att man kan lägga fullt fokus och spela bästa möjliga lag i denna match. För det är det man lär göra nu, lägga all fokus på allsvenskan och börja plocka poäng. Man har gjort ganska många förändringar i sommar, Karl Bohm och Alexander Angelin har gått till GAIS då de inte varit nära av en startelva under våren. Joel Andersson har gått till Midtjylland, Jasmin Sudic har gått till Trelleborg och Mostafa El Kabirs lån har gått ut. In har försvararna Ali Suljic och Godswill Ekpolo kommit tillsammans med Alexander Jeremejeff från Malmö. Försvarsuppsättningen har rörts om ordentligt bara sen seriestart, ska bli roligt och se vem som tar över högerbacken efter Joel Andersson, om det blir nya Ekpolo som skolats i 11 år i Barcelonas akademi kanske. Fint att man värvat tillbaks Jeremejeff, att gå in i hösten med iskalla ”Crespo” Kamara som enda forwardsalternativ hade varit chansartat och med Jeremejeff får man in en bra allsvensk anfallare.

Häcken har trots sin haltande säsong såhär långt varit riktigt bra hemma på Bravida Arena. Nu när ett lite sargat Örebro med nedåtgående kurva kommer på besök denna eftermiddag är min tro att värdet ligger på hemmalaget. Jag skulle bli mycket förvånad om Häcken fortfarande ligger runt plats 11 säsongen är över i höst, och jag tror denna match kan vara en start på den resan uppåt i tabellen. Häcken -1 @2.28Unibet tycker jag är fint och spelar därför med 1u (flat).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt