Speltips: Djurgården - Häcken

Tjena!

Förra omgången summeras med två stycken hel och två stycken halvförluster, aldrig godkänt med ett sånt facit såklart. Men med tanke på att Gerzic skallade bort ÖSKs chanser vid 0-0, att AIK gör 1-0 på årets mål i 94’ efter Sundsvall varit bättre matchen igenom och att Dalkurd släpper 1-0 i 91’ var spelen värda ett bättre öde i mitt tycke. 2.80 på Hammarby -0.25 mot Elfsborg var även den fin då matchen var i princip helt jämn chansmässigt, dessutom hade Hammarby rätt stort spelövertag. Variansen var dock med desto bättre under gårdagen där 2/2 spel gick in, nu blickar vi framåt mot Tele2 Arena på söndagseftermiddagen då Djurgården tar emot Häcken.

4 Djurgården 14 7 3 4 21-12 24

10 Häcken 13 5 3 5 20-13 18

Det är två lag som har europaspel framför sig i höst, Häcken har redan avverkat sin första omgång och är vidare till den omgången Djurgården går in i på torsdag hemma mot det ukrainska laget Mariupol. Häcken kommer i sin tur på samma dag ta an den liiiite svårare motståndaren RB Leipzig borta. De möterna lär dock inte påverka denna match allt för mycket då lagen har tre fulla vilodagar emellan. Häcken hade andra mötet i sin första omgång i torsdags och har och kommer ifrån och kommer ha en ganska tuff matchperiod framöver dock, men i torsdags kunde man rotera större delar av startelvan pga 3-0 vinsten i första mötet. Man ska inte heller glömma att lagen har haft bra förberedelser inför detta täta matchande pga VM-uppehållet man nyss kom tillbaka ifrån.

Djurgården gjorde klart med yttern Nicklas Bärkroth i veckan, ett intressant nyförvärv med en jäkla speed. Får man upp honom i liknande nivå som han var i Peking innan han lämnade dem för Polska ligan för ett år sedan har man en spelare med riktig hög allsvensk nivå. Får se hur status är på honom nu dock med en säsong med sparsam speltid i Lech Poznan i ryggen. Han är dock inte med i denna match, utan DIF vill ha mer träningar med honom innan man spelar honom, så han lär få debutera mot Sundsvall istället i nästa omgång. En forwardsvärvning skriks det fortfarande efter likväl, och sportchef Bosse Andersson har rakt ut sagt att man ska in med minst en anfallare i truppen. Det har dock inte hänt än, och med Tino Kadewere skadad har man spelat konstruktionerna Mrabti/Kozica mot Peking, sen Kozica/Badji mot Kalmar när Mrabti var avstängd. Hur man gör i denna återstår att se, faktum kvarstår att man har problem framåt. Det kan man inte säga om försvaret dock, lyxproblem deluxe nu när Jonas Olsson är tillbaks från avstängning och Erik Johansson igång med laget.

Häcken förlorade lite oroande mot det lettiska laget FK Liepaja i EL kvalet hemma i torsdags, det var dock som sagt med en svagare elva eftersom man kunde rotera efter 3-0 vinst på bortaplan. Matchen på bortaplan var dock inte lysande den heller trots att letterna bjöd på ganska svagt motstånd. Prestationen är ju dock sekundärt i dessa matcher då det primära är att ta sig vidare. Nu har man dock dragit nitlott i nästa omgång där man kommer möta RB Leipzig. Där lär man åka ur, vilket kanske inte är jättedumt då man istället kan lägga fullt fokus på allsvenskan. Det är ingen poängmässig katastrof hittills i allsvenskan då man bara har 9 poäng till europaplats, men det är en jäkla massa lag som ska passeras på vägen för ett Häcken som blandar och ger för tillfället. Det fanns garanterat en förväntan att man skulle ligga bättre till vid dehär laget, dessutom fanns det nog en förhoppning om att man skulle kunna etablera sig i toppen efter fjolårets fjärdeplats. Lägg därtill försäsongen där man kanske såg bäst ut av samtliga allsvenska lag. Men fortsätter man med poängtrenden man har nu blir det en mittenplacering för Häcken när vi summerar i höst, frågan är om vi får se Andreas Alm som tränare för Häcken under 2019 isåfall.

Djurgården snittar 2.2 mål i sina matcher hemma, där 4/6 matcher gått under 2.5 mål.

Häcken snittar 2.1 mål i sina bortamatcher, där 4/7 matcher gått under 2.5 mål.

De 4 sista mötena lagen emellan har alla gått under 2.5 mål med ett snitt på 1 mål/match.

Grunden till Häckens svaga första halva av säsongen är deras bortaspel, 1-1-5 är resultatraden på bortaplan och med 4 poäng är bara Dalkurd och BP sämre. Hemma däremot är man tredje starkast i serien och det är där man tagit typ alla sina poäng såhär långt, anmärkningsvärd skillnad minst sagt. Häcken är trots sitt svaga bortafacit inget strykgäng direkt, så det är inget lag DIF kommer tillåtas köra över. Två fysiska lag mitt i sina tuffare matchperioder under året i en match där jag tror det finns risk att man tar ut varandra. Jag spelar under 2.5 mål @1.95 hos SBOBet.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.