Speltips: Norrköping - Sirius

Tjena!

Gårdagen var sådär, fyra spel varav två satt och två förlorade och det blev i princip pengarna tillbaka. Hammarbyspelet var med facit i hand bra då de var en jämnare match än oddsen antydde, dock lite flyt där med två inviduella misstag som ledde till Bajens båda mål. Sundsvall började inte bra men kom sedan lite turligt tillbaks i matchen och fick med sig 2-2 hem till Medelpad. Spelet på Trelleborg var inte bra alls då Trelleborg var fruktansvärda, KFF var väl inte briljanta heller men man skapade ett par bra lägen i andra halvlek och vann också rättvist med 1-0, med facit i hand hade underspel varit mycket bättre där. Slutligen +1 på Göteborg som jag för första gången denna säsong valde att spela med och inte emot. Spelet kändes bra inför i och med AIKs skadesituation och att Göteborg i mitt tycke spelat bra mot bättre lag där man inte behöver hålla i taktpinnen, men det visade sig att AIK skulle göra en stabil insats och Göteborg i sin tur skapade knappt en målchans.

Matchen jag ska skriva om nu är Norrköping-Sirius på måndagskvällen. Om vi börjar med Sirius så har dem haft ett väldigt jobbigt spelschema här i början med Hammarby (B), Elfsborg (B) och senast Häcken (H). Med sig från dessa matcher har man fått 4 poäng vilket får ses som klart godkänt med tanke på den försäsong och den truppsituation man haft. Ingen missade nog att Sirius inför matchen mot Häcken kommunicerade att deras förstamålvakt Joshua Wicks missade matchen pga personliga problem. Dagen efter matchen kom det ut att en spelare i Sirius hade lämnat ett positivt dopingtest i samband med premiären mot Hammarby och folks misstankar riktades mot Wicks direkt. Misstankarna bekräftades senare när Sirius kallade till presskonferens angående händelsen. Hur Wicks framtida fotbollskarriär ser ut återstår att se men allt tyder i alla fall på att han gjort sin sista match i den blåsvart-randiga tröjan.

Hur detta påverkar Sirius just nu är att man i matchen mot Häcken använde sin 36-årige marockanska målvaktstränare Karim Fegrouche. Det är en målvakt med gediget CV där han bland annat har spelat CL-kvalmatcher med den cypriotiska klubben AEL Limassol och har 5 stycken landskamper för Marocko. Men senast han spelade a-lagsfotboll var 2015, sen dess har han en handfull matcher för Sirius u21 lag men inte mer än så. Att han får stå istället för Sirius ordinarie reservmålvakt Gustav Nyberg får nog ses som ett ganska stort underbetyg till Nyberg. Fegrouche har säkerligen varit en bra målvakt men det måste spela roll för en målvakt att ha haft ett sånt sparsamt matchande senaste åren, speciellt när man är 36. Det är fortfarande oklart om Nyberg eller Fegrouche ska stå denna match men jag tror att man försvagas ungefär lika mycket vid båda scenarier jämför med om man hade haft Wicks.

I Sirius backlinje började skadeläget ljusna lite mot Häcken när Oscar Pehrsson va tillbaks och hoppade in. Han ersatte dock Jesper Arvidsson som gick ut skadad. Ytterbacken Kalle Larson klev också av uppvärmningen mot Häcken, både han och Arvidsson missar denna match. Lite glädjande är att Tim Björkström är tillbaks i truppen i denna match, jag tycker Björkström varit helt okej som mittback här under säsongsinledningen. Jag tycker inte han imponerat alls som ytterback i sina tidigare klubbar ÖFK och framförallt DIF men kanske är de här i Sirius som mittback han får sitt erkännande istället.

Norrköping förlorade senast mot Hammarby med 3-1, innan det hade man tagit 7 poäng mot BP (H), ÖSK (B) och KFF (H). Om Sirius poängskörd i början är godkänt med mersmak är Pekings istället knappt godkänt. Vill Peking vara med och slåss om topp 3 denna säsong är det jätteviktigt att man maximerar sin poängskörd här i början av säsongen då man har ett väldigt lätt spelschema nu jämfört med vad som kommer längre fram. Denna säsong är det meningen att Jens Gustafsson ska ta nästa steg med detta lag och etablera sig som ett lag man kan räkna med i toppen år efter år. Tidigare har man med all rätt kunnat skylla på att de är väldigt mycket spelarförsäljningar som inte riktigt har ersatts med spelare av samma kaliber. Men nu har man fått behålla truppen rätt intakt och man har under vintern kunnat spetsa till truppen med Simon Thern, Jordan Larsson och Lars Krogh Gerson.

Med dessa förstärkningar är de en väldigt fin trupp man besitter, dessutom har man nu under säsongsinledningen fått igång Daniel Moberg Karlsson ordentligt. Det är otroligt roligt att se DMK på detta spelhumör och detta har han även krönt med två mål och en assist på de första fyra matcherna. Lägg till förra årets skytteligavinnare Kalle Holmberg, Alexander Jakobsen och Simon Skrabb tillsammans med de jag nämnde innan och man förstår att det är en bra offensiv man har. Denna offensiv tror jag blir övermäktig Sirius skadeskjutna försvar, dessutom tror jag att Sirius kommer falla offer för ett otroligt revanschsuget Peking som kommer vilja studsa tillbaks så snabbt som möjligt efter förlusten mot Bajen senast. Jag väljer att spela Norrköping -1 @1.75 på SBOBet med 1u.

Även Bethard har -1 @1.75 om man istället vill spela där.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.