Speltips: Kan Dalkurd få med sig poäng hem från Ullevi?

Tjena!

Ny dag och inläggen och matcherna avlöser varandra, tung förlust på AIK igår. AIK var klart närmast vinsten i andra halvlek men med tanke på AIKs riktigt dåliga första halvlek där ÖSK hade 1-0 ledning i paus var nog 1-1 ett rättvist resultat. Nu går vi vidare till detta inlägg som kommer handla om Göteborg-Dalkurd. Där jag återigen kommer välja att gå emot Blåvitt, något som har visat sig gått bra hittills under säsongen. Jag tycker att spelbolagen har varit rätt snea i värderingen om IFK till en början och jag tycker fortfarande man är lite snett på det.

Göteborgs match mot Östersund var återigen ingen dålig insats av Blåvitt. Man åker hem med en tung förlust med uddamålet, men man kunde i ärlighetens namn kunnat få med sig poäng hem från Jämtland. Speciellt i första halvlek stod IFK upp riktigt bra, och hade Hysén fått in sitt jätteläge i mitten av första halvlek så hade nog utgången varit en annan. Efter matchen mot Hammarby insåg nog tränare Poya (som förövrigt var i Dalkurd så sent som maj 2017) att Hysén behövs från start i de flesta matcherna. Får man dessutom in Engvall i form istället för Ómarsson därframme tillsammans med Hysén tror jag man kan få till en ganska giftig offensiv. Men just nu tycker jag fortfarande att man saknar kvaliteten framåt för att omvandla sitt spel till de målchanser och mål man vill åt. Mix Diskerud är i ett riktigt bra flow just nu, fortsätter han såhär kommer det bli väldigt viktigt för Blåvitt att komma fram till en lösning där han åtminstone blir kvar resten av säsongen.

Men som jag skrivit tidigare är det ett lag under ombyggnad både i trupp och spelsätt, och man kommer antagligen variera i prestation och resultat ett tag framöver. Hemma på Ullevi ifjol var IFK svårslagna, men raden 4-8-3 tyder också på att man hade stora problem att vinna. De är ju såklart ett annat Blåvitt i år men jag tror att man även denna säsong kommer kunna spela jämt mot topplagen, men även kommer kunna ha stora problem att städa av lag man ska vinna emot. Åtta stycken X hemma ifjol alltså, ett resultat jag inte ser som helt otänkbart inför denna match. De är två stycken lag man vid första anblick skulle kunna tro ska stå för en rätt stängd och tillknäppt match, men faktum är att lagen tillsammans under sina första omgångar gått över 2.5 mål i 5/6 matcher med ett snitt på 3 mål/match. Men de är trots det inte övern jag ska reka, även fast de är den jag skulle rekommendera vid målspel.

Dalkurds inledning har varit väldigt lovande i min mening, 3 poäng låter kanske inte jättebra på 3 omgångar men man ska veta att de är ett väldigt tufft spelschema man haft med de tilltänkta topplagen AIK borta, ÖFK hemma och Häcken borta. Intressant hur Dalkurd seglat upp till att enligt många vara den bästa nykomlingen i år trots att man kom tvåa i Superettan ifjol bakom Brommapojkarna.Anledningen är nog den att man i jämförelse med BP har fått behålla stora delar av den trupp man förfogade över ifjol, och har kryddat till den med spelare av hög kvalité. Simon Strand, Johan Bertilsson och framförallt Buya Turay är exempel på det, jag tycker också man ska lägga till Ferhad Ayaz på den listan. En riktigt fin spelare i sina bästa stunder, men som Alexander Axen som hade honom som spelare under tiden i ÖSK sa, att han är gjord av kexchoklad verkar tyvärr stämma rätt bra sett till hans skadehistorik. Inte helt oväntat gick också Ayaz av planen senast mot Häcken med en dragen baksida som antagligen kommer ta ett antal veckor att komma tillbaks ifrån. Hoppas att Ayaz, som trots sin unga ålder (23) redan hunnit med ett litet proffsäventyr i Turkiet får bukt på skadorna och utvecklas till den spelare han visat glimtar av.

Det är en nykomling jag tycker man kan lägga på samma nivå som ÖFK under sin debutsäsong, eller det nyare exemplet Sirius under fjolåret. Som tränare har man tagit in Azurdin Valentic som under flera år stått lite i skuggan bakom Olof Mellberg som assisterande just i BP. Teorin som många haft om att Valentic mer var hjärnan i den duon och Mellberg var jävlar anammat tycker jag Valentic bevisat under sin hittills korta sejour som ensam dirigent i Dalkurd. Han har visat prov på goda taktiska egenskaper och jag tror de är helt rätt person att kunna leda Dalkurd framåt. Även fast jag är väldigt svag för Andreas Brännström som tränade Dalkurd under fjolåret som just nu verkar vara i något slags tränarlimbo.

Jag tror Dalkurd är i allsvenskan för att stanna, och jag tror att man har bra chans att få med sig poäng hem från Göteborg denna match. Jag tror att man kommer kunna handskas med IFKs offensiv bra, och framåt är man giftiga, Buya Turay visade under fjolåret i AFC att han är en spelare att räkna med i allsvenskan. Inledningen här i Dalkurd har också varit bra där han har gjort två mål på två matcher (missade premiären pga arbetstillståndsstrul). Jag håller med om att IFK ska vara favoriter i denna match i form av hemmafördel, men jag tycker inte Dalkurd ska vara så stora underdogs. Jag tror på en jämnare match än spelbolagen och när vi får nästan dubbla pengen (1.98) på Dalkurd +0.5 hos Unibet tar jag det med 1u.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt