Speltips: Mötet mellan de poänglösa

Tjena!

Nytt inlägg, denna gång innehållande ett speltips i dagens match mellan Elfsborg och Sirius.

De är två lag utan poäng som möts denna lördag i Borås. Ett Elfsborg som åkt på två tunga uddamålsförluster här i inledningen. Först mot MFF med 2-1 hemma, en match där man spelade rätt bra, framförallt offensivt. Defensivt dock lämnade insatsen mycket att önska, gång på gång fick Elfsborgs målvakt Kevin Stuhr Ellegaard rädda kanonlägen från Malmö. I den andra matchen mot Kalmar släppte man inte till speciellt mycket bakåt, rätt naturligt då man mötte en mycket sämre motståndare såklart. Men istället skapade man i princip ingenting av värde framåt. Elfsborg har länge varit ett lag som varit erkänt mycket bättre på konstgräs, men det ursäktar såklart inte insatsen mot Kalmar. De var nog många, även jag som hoppades på ett nytt Elfsborg denna säsong som inte är så naiva i sitt försvarsspel, de är verkligen en trupp för toppen man har. Men ska det fortsätta på samma väg man är inne på nu kommer det bli mittenplacering denna säsong igen.

Klart tränare Thelin ska få tid på sig att göra denna omvandling, men t.ex valet att inte ta in en enda försvarare nu under vintern är direkt dumt. Ta Marcus Danielsson eller David Fällman som var ”free agents” i vinter som gick till Djurgården respektive Hammarby, spelare som garanterat hade lyft den backlinje man ställer upp nu. Det ryktades om att Elfsborg i alla fall ryckte i Danielsson vilket de gjorde rätt i. Klart Elfsborg har svårt att konkurrera mot de större klubbarna om dessa spelare, men känslan är ju att man kunnat utmanat bättre om dessa spelare om man inte lagt merparten lönebudgeten på att ha en koloni av frejdiga mittfältare. Felprioriterad trupp om man frågar mig.

Sirius har fortfarande bara spelat en match i årets allsvenska vilket var i premiären mot Hammarby borta där man förlorade 3-1. Detta eftersom gräsmattan på studenternas inte var spelbar. Klart det inte är bra, men att detta har gett lite slagkraft till konstgräsets vara i svensk fotboll är enligt mig helt fel sätt att se på det. Studenternas hade antagligen varit spelbar om man lagt ner lite tid och pengar under hela vintern och nu in på våren. Hade den inte varit det hade det varit p.ga den vinter vi haft med all snö och de är ingen snömängd man behöver räkna med kommande säsonger. Öronmärk pengar i bidrag till klubbarna till att kunna ha en spelbar matta med naturgräs April-Oktober och sätt krav att om klubbar söder om Gävle vill vara med och spela allsvenskan från och med 2025 ska man ha en arena med naturgräs.

Åter till Sirius, det är ett Sirius som antagligen är lite frustrerade över att man inte spelat match på två veckor. Men för truppen var nog inte detta uppehåll jättedåligt då de är en skadedrabbad trupp som nog mår bra av varje dag extra man får tillsammans innan nästa match. Philip Haglund är t.ex tillbaks i matchtruppen efter en fotoperation i början av året, han hade nog inte varit tillbaks om man mött Giffarna förra helgen. Kvaliteten i truppen ligger i alla fall med detta skadeläge framåt i planen, trots att Omar Eddhari är med i matchtruppen ska han enligt vissa uppgifter vara tveksam till spel, men jag tycker man ändå har bra bredd på de offensiva positionerna.

Bakåt i planen är man desto svagare, det lär återigen bli en brokig backlinje där många spelare spelar på ovana positioner. Sirelius är avstängd efter premiären, där lär Eishwold gå in och ersätta. Arvidsson och Björkström som båda är ytterbackar egentligen lär bilda mittlås. De var en backlinje som hade det jobbigt mot Hammarby trots att man stod otroligt lågt i den matchen och jag tror de kan få lika stora problem idag.

Det är ett Sirius som fortfarande inte vunnit under 2018 och man är nog väldigt sugen på att återupprepa bedriften man gjorde ifjol när man vann mot Elfsborg i Borås. Elfsborg har inte heller tagit poäng i årets allsvenska och är nog bra sugen att tvåla till Sirius här hemma nu. Det är som sagt två lag med problem bakåt men med kvalité framåt och båda två lär gå för sina första treor för säsongen, dessutom på Borås Arena där det i snitt gjordes 3.7 mål/match i Elfsborgs matcher under fjolåret. Jag spelar över 2.75 mål @1.847 på Pinnacle med 1u.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.