Speltips: Fokus Allsvenskan

Tjena!

Var ju lite oklart om de skulle bli något mer inlägg här i påsk, men så blir det uppenbarligen, detta inlägg kommer dock inte innehålla nåt specifikt speltips utan kommer mer handla om hur jag i jämförelse med bolagen har tippat allsvenskan. Kommer dock innehålla nåt spelförslag ändå.

Min tabell Bet365s tabell (vinnarodds)

1. Malmö 1. Malmö (@2.75)

2. Östersund 2. AIK (@4.00)

3. AIK 3. Östersund (@8.00)

4. Djurgården 4. Djurgården (@8.00)

5. Häcken 5. Norrköping (@11)

6. Norrköping 6. IFK Göteborg (@15)

7. Elfsborg 7. Häcken (@15)

8. Hammarby 8. Elfsborg (@17)

9. Göteborg. 9. Hammarby (@41)

10. Dalkurd 10. Sirius (@101)

11. Kalmar 11. Kalmar (@151)

12. Sirius 12. Örebro (@151)

13. Örebro 13. Brommapojkarna (@251)

14. BP 14. Dalkurd (@251)

15. Sundsvall 15. Sundsvall (@501)

16. Trelleborg 16. Trelleborg (@501)

Ligger rätt förväntat rätt lika som spelbolagen, detta är även rätt likt den Allsvenska tabell journalisterna på upptaktsträffen kom fram till. I toppen tror jag glappet som gjorde ett rätt cementerat topp 6 ifjol kommer flyttas till ett topp 4 i år med MFF,ÖFK,AIK och DIF som känns som en kvartett som dragit ifrån lite. Malmö måste få igång sina yttrar i Rieks och Traustasson om MP fortsatt ska envisas att spela det ganska destruktiva innermittfältet med Bachirou och Lewicki då mycket kreativitet måste komma från just ytterpositionerna isåfall. Östersund, som jag nämnt i mitt inläggs största uppgift är att ersätta spelartapp i sommar. I AIK är det en tidsfråga innan man antingen skrotar 3-5-2 eller sparkar Norling om man fortsätter på samma spår som under försäsongen, dock en jäkla trupp man besitter som om man får igång lätt är SM-Guld klass. Djurgården ser riktigt starka ut defensivt och har varit effektiva offensivt under försäsongen, tror de med sitt raka spel kan ta mycket poäng i början när motståndare fortfarande letar sitt spel. Men tror också tyvärr att man saknar det egna spelet för att slå sina konkurrenter i toppen. Bland topplagen hittar jag spelvärde i Östersund topp 3 @ 2.10 på Coolbet/Expekt och Östersund SM-guld @8 på bet365/Expekt som jag redan publicerat i tidigare blogginlägg. Malmö som många har som favorit finns på vissa ställen uppemot 3 gånger att ta SM-guld, vilket jag inte heller tycker är dumt men inte riktigt så högt att jag vill röra.

I mittenskiktet tycker jag med risk att låta tjatig Göteborg är övervärderade, trots att man nu plockat in Gustav Engvall tycker jag de är knepigt att man ligger på liknande vinnarodds som Häcken, dock är Häcken rätt stora favoriter i H2H spel mot Göteborg ska tilläggas. Tror Dalkurd fick in exakt den spetsen framåt man behöver nu sista dagarna i Johan Bertilsson, de kurdiska ägarnas kapitalstyrka bekräftades också efter värvningen av Buya Turay som var rätt dyr. Många tyckare i landet varnar för att Kalmar, och speciellt Örebro ska ”halvskrälla” negativt och åka ur. Jag tror att Nanne som gjort detta så många gånger förut kommer klara av att hålla KFF med marginal från nedflyttning. Örebro har gått lite från ett ”bara att köra” lag med Axen till ett taktiskt väldigt kompetent tränarteam med Axel Kjäll och tidigare akademichefen i Peking Daniel Bäckström vid hans sida. Mycket smarta fotbollshjärnor, men frågan är hur den bristande erfarenheten Kjäll har av huvudtränaruppdraget påverkar. Faktum kvarstår att KFF och ÖSK inte riktigt hänger med de på förhand tippade lagen föres satsningar främst i spelartruppen, och med den svag start kan dessa lag få det jobbigt då det inte är jättemarginal de enligt mig. Ett H2H spel mellan ÖSK och KFF som ligger typ 50/50 överallt tycker jag mig se värde i KFF i, men inte nog för att personligen spela.

I botten tror jag Trelleborg och Sundsvall åker. Trelleborg måste hur sjukt de än låter använda fördelen med naturgräs på hemmaplan då de är en av 6 lag med naturgräs och fortsätta upprätthålla myten om att de är jävligt jobbigt att åka ner till Vångavallen och ta poäng. Tycker Trelleborg helt ärligt inte var bra nog för att gå upp ifjol och laget har inte förstärkts jättemycket, jobbiga skador på Salif Camara Jönsson och Mattias Håkansson som lär missa hela 2018. Man har också släppt Dino Islamovic till ÖFK, och då står mycket ansvar offensivt till skånepågen Deniz Humet som var riktigt bra ifjol i Gävle i superettan. Sundsvalls ekonomiska problem är ingen hemlighet direkt, har en rätt svag trupp och kommer i jämförelse med andra bottenkonkurrenter inte kunna förstärka nämnvärt i sommar om man halkar efter. BP har ett ungt oprövat lag med en som det verkar otroligt sympatisk ny portugisisk tränare. Var bättre än förväntat i cupen där man bl.a vann mot Dalkurd hemma och gjorde en bra match trots förlust mot Malmö borta. Men känns som BP som så många gånger förr väger för tunt, att man inte riktigt växer som förening då man inte lyckas hålla i alla sina spelare länge nog för att kunna ta ordentligt betalt. Är inte helt hundra men skulle nog kunna påstå att det laget BP hade inför seriestarten i Superettan ifjol är bättre än detta, dessutom med ett grymt inkört tränarpar i Mellberg och Valentic då som nu bytts ut till en person som aldrig verkat i Allsvenskan förut.

Har inte täckt alla lag här nu, men läser ni mina tidigare inlägg hittar ni min syn på de flesta andra lagen som det saknas tankar om. Återigen måste jag säga att det ska bli otroligt roligt med att de drar igång igen, och sjukt nog lyckas Allsvenskan kännas hetare än någonsin år efter år de senaste åren, tycker de finns många intressanta profiler i de flesta lagen.

Ciao!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.