Speltips: Dan före dan före dan före dan

Tjena!

Det börjar närma sig premiär nu, stunden alla som älskar allsvenskan väntat på sen i november. Senaste årens upplägg med cupen på försäsongen har förvisso mättat den största abstinensen inför premiären, men de är fortfarande en väldigt nervös vecka på många håll. Jag personligen kommer vara på plats på matchen jag ska skriva om nu och jag hoppas att folk sluter upp på andra arenor i landet också och återigen gör allsvenskan till den sjuka folkfest den på många håll faktiskt är i jämförelse med den kvalité faktiskt fotbollen håller.

Hammarbys försäsong är knepig, det startade med en båtresa till Finland (vill man ha bättre koll på båttidtabeller på dessa båtar rekommenderar jag vår finska expert här på 1x2 TWistbackas spelbloggar) och match mot Helsingfors när spelarna hade typ 3 träningspass i benen, sen en resa till Portugal på träningsläger där man var fantastiskt dåliga. Därefter ett cupäventyr där man vaskade gruppen genom att inte köra över Vasalund och sen kryssa mot GAIS. Man har efter att ha tagit in ytterbackarna Borges och Sandberg tidigt på vintern även nu på slutet av försäsongen tagit in Nikola Djurdjic och Erkan Zengin. Det är ett väldigt offensivt balanserat lag man har, lägg därtill nya tränare i Stefan Billborn som har uttalad filosofi att blåsa på framåt.

Man har trots ett offensivt balanserat lag, en rätt bra mittbacksbesättning, Mads Fenger, David Fällman, Björn Paulsen och ynglingen Marcus Degerlund är av helt okej klass. Problemet med detta är att i princip bara Paulsen och Degerlund (de två sämsta i mitt tycke) är de som spelat ihop mycket nog för att ens kalla lite samspelt. De två har inte direkt rosat marknaden tillsammans, och tanken lär vara när Fenger och Fällman är 100% matchtränade och igång ska spelas ihop tillsammans. Skulle det ske och man lyckas få vänsterbacken Borges att värdera mer när han ska gå offensivt eller inte tror jag att man med hjälp av ass coach Jocke Björklund kan få ordning på defensiven. Men fram tills dess tror jag de kan bli fullständig Hawaii i Bajens matcher. Man har dessutom inte satt vem som ska starta bredvid Junior som sittande mittfältare, just nu ser jag nog Kennedy framför Jeppe Andersen kvalitetsmässigt. De kan säkert göra spelet gott men de ger Junior ett jäkla ansvar i defensiven då Kennedy 37 bast inte är den löpstarkaste mittfältaren i allsvenskan 2018.

Defensivt är de rätt självklart hur Bajen skall formera när alla är tbx i bra form, offensivt dock har Billborn desto mer huvudbry. Av spelarna Hamad, Zengin, Djurdjic, Tankovic, Khalili, Smarason, Asaad, Bengtsson, Dibba och Svendsen finns det sannolikt plats för 4 stycken på planen. Det innebär att 6 stycken (med förutsättning att alla är skadefri såklart) av dessa ska lämnas utanför startelvan. Bengtsson och Asaad och eventuellt Khalili (trots fin form under försäsongen) kan man absolut tycka inte ska kräva startplats i ett allsvenskt lag 2018. Sen är det ju inte omöjligt att Paulsen som kan spela överallt ska in i denna tombola av spelare på offensiva positioner heller. Men resten av spelarna är garanterat spelare som har tänkt starta i allsvenskan 2018. Hur sportchef Jesper Jansson och Billborn ska motivera och hålla de spelare som inte får spela allt för mycket nöjda vet bara gudarna, dock kan ju dessa problem lösas ändå av skador eller att laget går väldigt bra.

Om Bajens försäsong i år är knepig är de ingenting i jämförelse med Sirius hela fjolårsäsong. Maken till från himmel till pannkaka har nog sällan Allsvenskan skådat då man låg 3:a med seriös chans på europaspel efter omgång 19, men därefter inte tog en poäng tills omgång 27. Efter det tog man förvisso 7 poäng sista 4 omgångarna och räddade upp det man hade lite placeringsmässigt. Summa summarum en bra säsong för en nykomling ändå. Denna säsong kan dock det erkänt svåra andraåret kicka in. Man har behållt de viktigaste pelarna för att fortsatt va ett allsvenskt lag på sikt enligt mig genom att säkra upp med tränarna ”Kim & Tolle” ett tag till genom att förlänga under fjolåret. Det har snackats om hur lyckat de är med deras korta beslutsvägar, och att de har fullt mandat att styra de mesta i klubben vad gäller sportbiten.

Mycket snack om att Sirius förlorat ”grunden” för denna resa man gjort, förvisso sant i att man tappat Lars Busch Thor och Kim Skoglund. Sen tappade man ”Antarna” också, med efternamnen Björkebaum och Eriksson, rutinerade spelare som säkert gjorde mycket för gruppen, men om sanningen ska fram inte lirat jättemycket sista åren. Tung tung skada på Elias Andersson också som man verkligen hoppades skulle få sitt genombrott i år. Minns u17 VM 2013 där Sverige tog brons med Andersson som lagkapten att jag tyckte mig se en framtida riktigt bra spelare. Åren har gått, förhoppningsvis skjuter bara denna skada upp genombrottet och eliminerar det inte. Andersson är fortfarande bara 22 år och har många fina år framför sig att bevisa att han kan nå den potential han som 17 åring bevisade.

Tycker Sirius liksom Bajen har mest styrka framåt i planen, Moses Ogbu, nyförvärvet Omar Eddari, Skhodran Maholli, Sam Lundholm och sist men inte minst Stefano Vecchia som jag liksom Andersson hoppas verkligen får sitt riktiga genombrott snart nog, riktigt fin spelare. Bakåt har man dock spelat (förvisso p.ga skadebekymmer) exil ytterbackarna Tim Björkström och Jesper Arvidsson som mittbackspar under försäsongen. Detta har väl gått sådär eftersom man fortfarande inte vunnit under 2018. Tror trots denna svaga start inte Sirius spelar superettan nästa år, tror dock inte heller man tar en 7:e plats som ifjol. Jag tror man klarar sig kvar men inte med överdriven distans till kvalstrecket neråt.

Somsagt har man mer styrka framåt i planen, tror man kan få en jobbig eftermiddag på Tele2 på söndag defensivt med ett Bajen som blåser på. Tror dock inte man kommer gå helt lottlösa från matchen heller med den styrka man har framåt, tror absolut Sirius kan lösa minst ett mål på Bajens nyligen hopsnickrade försvar. Bajen lär antingen ställa upp med en halvskadad Johan Wiland i mål som inte spelat sen i november p.ga axeloperation, eller med den kortidskontrakterade Davor Blazevic som visat helt okej nivå under försäsongen, men som har begränsad erfarenhet från spel såhär högt upp i seriesystemet.

De är klart att man inte kan värdera fjolårets stats jättehögt, men de är klart min tro att vi får uppleva en målglad match inte direkt försämras när Bajen med en defensivare grundinställning 2017 gick över 2.5 mål 10/15 gånger hemma och hade ett målsnitt på 3.1 mål per match under hemmamatcherna ifjol.

Dessutom gick Sirius över 2.5 mål 10/15 gånger ifjol på bortaplan och snittade 3.3 mål per match under de 15 bortamatcherna under fjolåret.

Fjolårets match mellan lagen på Tele2 var en målrik historia som slutade 3-3, de är klart man inte kan förvänta sig samma utdelning igen. Men tror helt klart vi kan få se en liknande öppen match framför närmare 30 000 personer. Enligt rykten ska Sirius försöka slå nåt slags bortaföljerekord också som man satte i bortapremiären förra året på just Tele2 men mot DIF istället. Jag trodde på förhand på ett lägre odds för denna lina, och eventuellt rör den sig neråt också ju närmare söndag vi kommer. Men nu när vi får 1.79 på över 2.5 mål trycker jag av med glädje till den rätt höga insatsen 1.5/2 u.

Alltså, spelet är över 2.5 mål @1.79 1.5u på SBOBet

Det kommer garanterat fler spel till denna första omgång men tveksamt om de blir något mer inlägg p.ga påskfokus, vi får se helt enkelt. Lycka till vid rygg.

Glad påsk!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.