Speltips: Super Bowl 52 Patriots-Eagles

Så var det dags för Super Bowl ännu en gång. Mycket har sagt i diverse forum om matchen och vill man ha en närmre nedbrytning av matchen i detalj (vad de ena laget skall göra med de andra för att vinna osv.) så sök er till diverse amerikanska sportsidor så kan ni läsa lusen ur er själva likt en annan gjort de senaste dagarna. Bevakningen på denna match är något helt i hästväg och med alla olika åsikter från olika experter och dylikt är det mer eller mindre omöjligt att få en klar uppfattning kring vad man ska tro. Enklast är i mina ögon att svälja så mycket info som man kan men i slutändan blir det ändå ens personliga känsla och inställning som kommer avgöra vilka spel man lägger i slutändan ändå. Jag kommer här presentera de spel jag valt att lägga på matchen med motivering som följer under. Ska tillägga att jag tycker att linorna ligger väldigt bra på matchen överlag på samtliga bolag. Patriots ska vara favoriter och -4.5 är en rimlig lina. Man har varit i många Super Bowls och vunnit många också men man har inte "utklassat" något lag utan de har varit tighta matcher rakt igenom och har väldigt svårt att se Eagles lägga sig platt här även om man kanske kan vara tagna av stundens allvar. därav är en 4.5-lina ganska högt samtidigt som den inte heller bjuder in till ett spel i motsatt riktning (+4.5 Eagles) då man kanske hade velat ha 2 poäng till för att känna sig trygg. I övrigt är det mycket "props"-spel som gäller. Alltifrån MVP till Touchdowns och antal yards för olika spelare osv. Många är inne på att Patriots i sina 7 Super Bowls under Brady/Belichick ALDRIG gjort några poäng i första quartern och att de skulle vara ett bra spel på grund av detta, min känsla kring detta är väl mer att just på grund av att alla pratar om detta så går man i motsatt riktning och smäller in 10 poäng direkt i första här bara för att. Men här följer de spel jag valt att lägga med en kort motivering. Avspark 00:30 för er som orkar vara uppe!

Över 47.5 @1.83 hos 888.com tas med 9u:

Tror möjligheten till mycket poäng är väldigt god här. Eagles har i båda sina slutspelsmatcher i år hållit nere poängen för sina motståndare (Falcons,Vikings) dock har förutsättningarna varit väldigt annorlunda jämfört med mot Patriots här i Super Bowl. Båda matcherna man spelat innan i slutspelet har man gjort på sin hemmaarena i Phildelphia i sträng kyla och allmänt "ruttna" förhållanden. Även om Eagles defensiv absolut levererat på en mycket hög nivå så har förhållandena spelat dem i händerna. Samtidigt har motståndet man mött inte varit av starkaste kaliber rent offensivt. Visst Falcons på en normal nivå är såklart en toppoffensiv men det har man inte varit i år. Vikings styrkor ligger i defensiven och på de vis Case Keenum spelade i slutspelet var det dömt för Vikings att ha de tufft med att göra mycket poäng. Nu är förutsättningarna totalt annorlunda då man spelar inomhus i Minnesota och vädret inte kommer ha någon inverkan på spelet OCH NFLs bästa offensiv står på andra sidan i Patriots. Även om jag gillar Eagles defensiv där framför allt den defensiva linjens förmåga att sätta press på motståndarna QB så har jag svårt att se Eagles stänga ner Patriots helt och hållet här. Ser vi på säsongen som gått så är deras defensiva siffror väldigt bra dock är man inte i paritet med Vikings eller Jaguars och vi kunde bekant se för två veckor sen vad Patriots lyckades göra med ett Jaguars som många hade som den bästa defensiven i ligan. Tror vi får se ett Patriots som kommer kunna flytta bollen både på marken och i luften och smälla in runt 24 poäng och uppåt. På andra sidan har vi en Eagles-offensiv ackompanjerad av Nick Foles där styrkan ligger i hur versatil offensiven är. Man har en tripplett av Runningbacks där Jay Ajayi drar det tunga lasset följt av en frisk uppmixning med Corey Clement och Lagarette Blount. Man har en drös bra recievers och tror inte Foles är slagen på förhand här. Även om han absolut är ett nedbyte mot ordinarie Wentz har han absolut kapacitet att leverera mycket poäng här vilket vi inte minst såg mot Vikings senast. Vikings som tillsammans med Jaguars ansågs ha NFLs bästa defensiv blev fullständigt söndertrasade av Foles och hans Eagles och ska vi jämföra defensiver så är Patriots inte i närheten av varken Vikings eller Jaguars. Så ser även Eagles möjligheter att flytta bollen här som väldigt goda och skulle inte alls vara förvånad om även Eagles smäller in en 24 poäng plus här och vi får se en tight, välspelad match med mycket poäng.

Eagles att ha längst Kickoff-Return @1.90 hos B365 tas med 6u

Ett spel som tas av en enkel anledning. Många lag idag väljer att skicka bollen över hela planen ner igenom motståndarnas end-zone vid deras kickoffs så får dom automatiskt börja på 25-yardlinjen, mycket för att undvika returns och vad som eventuellt kan hända på dem. Eagles är ett sådant lag där deras kicker Jake Elliot mer eller mindre varje gång smäller ner bollen igenom End-zone vilket resulterar i att motståndarna sällan får några kick-off returns. Patriots i sin tur är raka motsatsen då man är ett av få lag i ligan som faktiskt satsar på att låta sin kicker Stephen Gostkowski "precisions-skjuta" bollen till typ 5-yardlinjen för att på så vis låta motståndarna returna bollen. Man ska säga att Patriots är väldigt bra på detta, dock kommer detta innebära att Eagles lär få någon chans att återvända bollen. Om vi nu säger att Eagles spelar så som man gjort innan under året och då inte låter Patriots återvända bollen en enda gång kan det i praktiken räcka med att Eagles får göra det en gång så är spelet i hamn. Mycket bra spel som kanske inte är de roligaste att följa men på förhand bör vara mycket bra med tanke på vilka lag de är som spelas och vilka förutsättningar som gäller.

Corey Clement (Eagles) TD @6.0/James White (Patriots) TD @2.87 Hos B365 tas med 3u var.

Alltid kul att ha åtminstone en spelare i varje lag att "heja på" att göra TD. Väljer att ta två spelare som kanske inte är de mest "uppenbara" (Gronk, Cooks, Ajayi etc.) och har lite uppjackade odds. Först är Eagles tredje-RB Corey Clement som kanske inte är den mest namnstarke spelaren men ändå en potent spelare som gjort en del TDs i år. Får kanske inte supermånga chanser i springspelet under matchen men används en del i passningsspelet. En klassisk 3rd down back som gärna får bollen via passning i backfield som han sen gör till "stora" spel. Även en duktig kick-returner som brukas ges chansen vid punts och kickoffs. Även om det inte är den spelaren som får mest förtroende och är inne på plan under varje snap så känns det som att Clements chanser ändå är relativt goda till en TD, han gjorde bland annat 6 stycken under huvudsäsongen och till 6.0 kan de vara en rolig peng att följa. James White i sin tur är ju "slutspelskungen" i New England. Killen som avgjorde förra årets Super Bowl har efter en "tyst" regular season exploderat i slutspelet (igen). Har sammanlagt 3 TDs på sina två matcher mot Jags och Titans och även om han inte får jättemånga touches i matcherna så är faktumet att när han väl får det så är det allt som oftast i farliga lägen. Används både som runner och reciever och är livsfarlig när man närmar sig end-zone. Visst har Brady massvis med vapen och ett spel på att en Patriotsspelare skall göra TD alltid är ett litet lotteri då Brady sprider bollarna mer än någon annan men en White i toppform till 2.87 får ändå ses som riktigt bra.

Corey Clement Super Bowl M.V.P @151

Såklart ett chansspel deluxe. Brady är den självklare MVPn på förhand men 1.70 är inget jag lägger mina pengar på. 11 av de senaste 17 har slutat med en QB som MVP så inte så konstigt. Senast en runningback var 1997 genom Terelle Davis så att detta är ett långskott är knappast en underdrift. Clement är som sagt tredje-runningback och får väldigt få touches under matchen men ofta när han är på plan så kan det hända grejer. Han är också returnman vilket också kan ge chansen till stora explosiva spel (vilket allt som oftast krävs om en QB inte skall vinna MVP). Säg en Punt Return för TD samt en TD i matchen (samt Eagles vinst) så kanske, kanske Clement kan vinna. Kul att följa men den naturlige vinnaren är Brady (eller Foles) men känner att ska man chansa och gå utanför dessa två så kan man göra det rejält och chansar därför 1 u på Clement som MVP mest för att ha valt någon (utöver någon av laget QBs).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt