Speltips: Playoff Lördag natt - New England Patriots-Tennessee Titans

Dags för Divisional Round och som match nr 2 under lördagen (natten mot söndag) så har vi New England Patriots mot Tennessee Titans. Väljer att gå med favoriten här och har ett par spel i nuläget på Patriots (som kan bli fler framåt matchstart). De är som följer:

Patriots -6.5 Första Halvlek @1.76 hos 888.com tas med 8u

Patriots -13.5 @2.03 hos Pinnacle tas med 8u

Dion Lewis att göra Touchdown @1.90 hos B365 tas med 3u

Super Bowl mästarna Patriots hade inga problem med att gå och vinna ännu en divisionstitel och tog sig med enkelhet till ännu ett slutspel och imponerar något oerhört. Även om säsongen började lite skakigt med förlust mot bland annat Chiefs så tog man sig relativt tidigt samman och har vunnit 11 av de 12 senaste matcherna då enda plumpen kom i en svag insats borta mot Dolphins (av alla lag). I övrigt har Patriots varit sig likt, Brady spelar stabilt, Gronkowski halar in passningar och Touchdowns som en maskin och defensivt har man steppat upp rejält sen första veckorna pinsamma spel. Det är med andra ord ett otroligt harmoniskt lag som kommer till den här matchen, även om medierna spekulerat väldigt friskt i att det är en spricka mellan Brady, Belichick och ägaren Kraft så ger jag inte mycket för det och tror det är ett otroligt fokuserat lag som kommer in här. Dras inte med några nya skador och förväntas få tillbaka viktige WR Chris Hogan här som adderas till en redan djup Reciever-kår. Är otroligt slutspelsrutinerade och kommer till den här matchen utvilade då man stod över wildcard-rundan till skillnad från motståndarna Titans.

Titans som i sin tur gjorde sin första slutspelsmatch förra veckan under Huvudtränare Mike Mularkey och QB Marcus Mariota och på vilket sätt man gjorde det sen. Fullständigt utskåpade första halvlek mot Chiefs på bortaplan och chanserna såg väldigt små ut men efter paus kom man ut som ett nytt lag och spelade upp sig rejält vilket ledde till att Chiefs fick lite ägg i brallan samtidigt som Titans hade en hel del ”medstuds” om man säger så. Alla har förmodligen sett Mariota TD-passning till sig själv! Sammantaget från vinsten mot Chiefs är att Titans bör tas på allvar. Man är duktiga på att springa bollen och får inte panik även om man ligger under matcher. Mariota är inte spektakulär men han gör en hel del bra och framför allt så är han väldigt försiktig med bollen. Till den här matchen saknar man återigen RB DeMarco Murray och en stor börda ligger återigen på Derick Henrys axlar gällande springspelet. Henry var fenomenal i andra halvlek mot Chiefs och börjar mer och mer gå mot att bli den Titans kommer välja som starter nästa säsong.

Titans förvånade många förra veckan, vid ställningen 21-3 i paus (till Chiefs) var det många som trodde att Chiefs bara skulle ge bollen till sin RB Kareem Hunt och springa ner klockan tills matchen var slut. Titans lyckades dock stänga ner springspelet samtidigt som man som sagt hade en hel del medflyt och kunde vända. Det ska dock anmärkas att man blev ordentligt demolerade i första halvlek och hade det inte varit för Mariotas otroliga ”once in a lifetime” Touchdown är jag tveksam till om hade lyckats vända på steken. Jämför man de två lagen så är skillnaderna enorma. Patriots har bättre QB, bättre recievers. Enskilt kanske Derick Henry är bättre än Dion Lewis som RB men sättet Patriots använder Lewis på gör honom till en betydligt mer effektiv spelare än många ger honom cred för. Defensivt tycker jag egentligen inte att de skiljer lagen jättemycket åt. Även om Patriots är rankade som näst sämsta defensiv i ligan av Footballoutsiders så är deras nummer något missledande. Man inledde som sagt de första 5 matcherna på säsongen med att släppa till uppåt 30 poäng i varje match och var på väg mot att göra en av de sämsta säsongerna av en defensiv någonsin. Dock lyckades man vända på det och efter det så har man släppt till mer än 20 poäng endast 2 gånger (Steelers borta och Dolphins borta), detta på 12 matcher sammanlagt alltså. Så Patriots defensiv är förbättrad och inför slutspelet nu har man spetsat med rutinerade James Harrison som ansluter från Patriots, ska bli kul och se om han kan kräma ur något mer från sin gamla kropp. Titans defensiv är inte mer än ”ok” och det är de som gör att jag väljer att gå med Patriots här. För att slå Patriots måste du antingen stänga ner deras offensiv alternativt måste du haka på dem offensivt och ”byta scores”. Två av de tre matcher Patriots förlorat i år har varit de sistnämna då man torskade 42-27 mot Chiefs och 33-30 mot Panthers. Med andra ord är det inget lag som direkt stängt ner Patriots i år och vunnit (Dolphins höll dem till 20 men inte riktigt nedstängda ändå). Har väldigt svårt att se Titans göra endera här. Man har inget superspektakulärt anfall som öser in en massa poäng. Samtidigt har man inte en defensiv som typ Jaguars eller Vikings som käkar upp lag. Man blev grundligt utspelade av Chiefs förra veckan i första halvlek och hade bara Chiefs haft lite medstuds i matchen så hade man vunnit. Patriots kommer knappast bjuda på något här och kommer man i ledning tidigt (vilket jag tror) har jag ytterst svårt att se Titans vända likt man gjorde sist. Även om Brady vunnit 5 Super Bowls med Belichick så verkar ingen av dem ”mätta” vilket är otroligt på många sätt. Man fortsätter säsong efter säsong med att sätta upp 12-14 vinster i grundserien för att sen göra en legitim playoff-run. Har väldigt svårt att se att man skulle överse Titans här, inte minst efter vad de gjorde förra veckan.

Alltid vanskligt med såhär stora linor, inte minst i slutspel där alla lag skall vara bra och jämna. Tycker dock inte detta möte är jämnt någonstans. Patriots har kört över lag av Titans kaliber under hela säsongen och när man har hemmaplan här tror jag man gör något liknande. Titans behövde som sagt en hel del medstuds för att slå Chiefs sist och då var man ändå duktigt utspelade i första halvlek. Väljer att ta Patriots på både halvtidslinan då jag tror man sätter tempot tidigt men också på fulltidslinan. Vad man märkt med Belichick som coach är att han sällan vill sluta göra poäng i matcherna även om han leder med stora siffror. Det är sällan han vilar sina starters utan han driver hela tiden upp poängen vilket delvis ”skyddar” en mot ”garbage-time” poäng etc. Väljer också att ta Dion Lewis att göra TD. Patriots RB som varit stekhet framåt slutet av säsongen bör få många chanser att ta sig in i end zone, inte minst med tanke på att han används över hela planen både som runner och reciever.

Fortsätt hålla utkik i spelbok och på sidan för tips till övriga matcher under Divisional Weekend. Snart Super Bowl!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.