Speltips: Challenger touren

God kväll!

Jag har avvaktat med spel under de första dagarna då det är jättesvårt att veta hur spelarna har laddat upp inför turneringarna med tanke på att det är säsongens första vecka som vi är inne i. Därför kan ni förvänta er att jag kommer igång med fler spel under nästa vecka.

Dags att skicka ut säsongens första spel och jag väntar mig till challenger touren där en favorit och en underdog ska göra jobbet.

Challenger Playford
Reilly Opelka-Kamil Majchrzak
Reilly Opelka @1.746 Pinnacle 3/5u

Opelka var lite av en besvikelse under förra säsongen då jag trodde att han skulle få sitt ordentliga genombrott men oj så fel jag hade. Slutade på 230:e plats på rankingen där hans bästa resultat under säsongen var på grus(!) i challenger turneringen Aix en Provence där han tog sig fram till semifinal. Man ska dock komma ihåg att han bara är 20 år gammal så han har forfarande en ljus framtid framför sig.

De flesta av er känner säkert till Opelka men för er som inte gör det kan man säga att han är en yngre verision av Isner men med betydligt bättre rörlighet, är 211 cm lång och väger runt 100 kilo men trots det alltså så rör han sig ganska bra.

Majchzrak som är ett år äldre än Opelka startade förra säsongen på future touren med goda resultat där han plockade två titlar och ett par semifinaler. Tog sedan steget upp på challenger touren mer regelbundet där han avslutade säsongen starkt med en final och en kvartsfinal i visserligen ganska svaga startfält i Tashkent och Bratislava.
Är tack vare de resultaten mot svagt motstånd något överrankade då han under den korta perioden hoppade från 317:e plats till plats 199 på rankingen.

Opelka var den som imponerade mest i första omgången då han vann över Ricardas Berankis med 6-7,7-6,7-5 där han slog 25 serveeess och endast hade två breakbollar emot sig under hela matchen.

Majchrzak låg under med set och break mot Pedja Krstin och dessutom vände han 2-5 i avgörande set till 7-5 vinst där han också räddade en matchboll. Inget resultat som imponerar och hade det inte varit för Krstin´s kollaps så hade Majchrzak redan varit utslagen.

Opelka är ofta väldigt stabil i sina egna servegame vilket inte Majchrzak är på samma sätt vilket jag tror blir avgörande i den här matchen. Det händer allt för ofta att han ligger under 70% vunna första servar när han möter bra motstånd och skulle han göra det i den här matchen kommer han inte ha en chans.

Jag håller Opelka som klar favorit då jag tror han kan göra en 75% insats och ändå vinna medan Majchrzak kommer behöva göra en 100% insats vilket jag inte tror är speciellt sannolikt såhär tidigt på säsongen med den mindre bra insatsen i första omgången.
Det här mötet vinner Opelka 6,2 gånger av 10 och därför finner jag spelvärde i oddset 1.746.

Challenger Noumea
Liam Caruana-Corentin Moutet
Liam Caruana @3.72 pinnacle 2/5u
Liam Caruana +4.5 games @1.781 pinnacle 4/5u

Det väntar match mellan 19 åriga Liam Caruana som möter den 18 åriga sensationen Corentin Moutet. Sensation får man ändå kalla honom efter att han har charmat en hel tennisvärld med sitt spel under senare delen av förra säsongen. Han är en av de mest bollbegåvade spelare som befinner sig på challenger touren och dessutom är han en av få som ibland använder sig av underarms serven vilket bara det är en anledning till att älska honom.

Liam Caruana som är född i Italien men bor i USA är en spelare som jag har ganska dålig koll på då han under förra säsongen inte spelade speciellt många turneringar.
När han väl spelade dock så imponerade han på mig, semifinalplats i Todi där han slog Arnaboldi, Grigelis och Sakharov och spelade sedan jämnt mot Baldi på en inomhusmatta och just då var Baldi i riktigt bra form så det är ett bra resultat.

Den här veckan har han fortsatt att imponera. Vunnit sina tre matcher utan att tappa set och har bara haft en(!) breakboll emot sig hittills under turneringen. Visserligen svagt motstånd i Cuc, Barry och Krueger men vinsterna bör ha gett honom bra självförtroende inför det här mötet.

Jag tror Caruana hänger på bra i den här matchen, har redan spelat tre matcher medan Moutet bara spelat en vilket kan var avgörande när det är första turneringen för säsongen. Caruana alltså betydligt varmare i kläderna och spelar han bara som han har gjort hittills under den här veckan så har han en god chans att till och med vinna matchen.

Moutet kan vara lite ojämn i sitt spel och eftersom det är tidigt på säsongen och han bara har spelat en match så är jag osäker på vilken nivå han kommer hålla. Handikappspelet +4.5 känns allra bäst men jag lägger även en slant på raka segern då 3.72 är något för högt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.