Speltips: Djurgården-Växjö - Fjolårets etta och tvåa ställs mot varandra!

Gårdagen blev riktigt fin då de tunga spelet på Västervik +0 @ 2.71 hittade hem men det blev svettigt där på slutet då Västervik tappade en 4-1 ledning efter två perioder till 4-3 med cirka åtta minuter kvar av matchen. Man såg ju det värsta tänkbara framför sig men den här gången höll de ut och vi kunde rätta grönt! Idag är det dags att vända om till huvudstaden i mötet mellan Djurgården-Växjö. Ett Djurgården som dippat lite på slutet men ett Växjö som har två raka segrar och har regerande mästarna vaknat nu?

Djurgårdens IF

Djurgården har öppnat säsongen väldigt starkt och befinner sig på en fjärdeplats i tabellen trots att lagen ovanför har en match mer spelad än Djurgården. Djurgården har dock dippat senaste matcherna med tre förluster på fem senaste där man senast hade problem med målskyttet och var väldigt uddlösa framåt hemma mot Brynäs och det hör inte till vanligheterna i årets Djurgården. Har lagen fått stopp på Djurgårdens fruktande första lina eller är det bara tillfälligt? Jag tror på det sistnämnda.

Läget i Djurgården

Alexander Urbom tillbaka efter ljumskproblem. Bland annat är tunga namn som Dick Axelsson och Andreas Engqvist fortfarande skadade.

Växjö Lakers HC

Växjö startade säsongen väldigt dåligt och har haft stora problem med målproduktionen. Laget känns inte alls lika slagkraftiga i år som ifjol och som jag nämnde tidigare på säsongen i bloggen så är Växjös offensiv betydligt sämre och det är just offensiven som har varit det stora frågetecknet inför året. Men nu har man två raka segrar och känns som det är exakt vad Växjö behöver för att bygga vidare på det här och få mer kontinutet i laget. Det ska ju även sägas att det är inte direkt någon kris i Växjö utan man ligger på en åttondeplats i serien men det är fortfarande väldigt mycket kvar av säsongen! Men är man van med fjolårets Växjö så förstår man oroligheterna då laget vann överlägset ifjol med bland annat tjugoett poäng till tvåan Djurgården i serien samt förlorade man enbart en match i hela slutspelet. I år har man varit otroligt kompakta där man har en målskillnad på 18-18 jämfört med Djurgårdens 41-24.

Läget i Växjö

Förväntas starta som senast.

Slutsats och Speltips

Mycket tyder på att det här ska gå under men är inte så himla säker på det. Djurgården, en lördag, hemma på Hovet tutar och kör. Samt har vi ett Växjö som spelmässigt inte varit överdrivet dåliga, utan bara haft problem med målskyttet. Till exempel senast mot Luleå var man betydligt bättre och var värd mer än de två poäng man fick. Får Djurgården bestämma och styra i matchen så tror jag att matchen kan svänga en hel del. Båda lagen har spelare med väldigt goda offensiva kvalitéer där special teams kommer bli otroligt viktigt och båda lagen vill verkligen spänna musklerna skulle jag tro. Tycker överspelet står lite väl högt då det finns mängder med kvalitéer i båda lagen!

Över 4.5 mål @ 2.04 - Pinnacle (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt