Speltips: Västerås-Södertälje - Nu är det väl stopp?

Överspelet uppe i Skellefteå satt efter många om och men. Men det skulle suttit långt innan dess och att Skellefteå blev nollade va ju väldigt bra gjort av SAIK då man sköt 41 skott och hade väldigt många bra lägen. Huvudsaken att det satt och det tackar vi Robin Alvarez för! Nu tar vi oss till Västerås för mötet mellan Västerås-Södertälje och nu måste det väl ändå va slut på Södertäljes superhöga effektivitet!

Västerås IK

Västerås är tillbaka i Hockeyallsvenskan igen efter ett år i Hockeyettan. Efter att man ständigt varit ett topplag i Hockeyallsvenskan och varit och knackat på dörren till SHL så tog klubben en totalvändning och degraderingen var ett faktum strax efter. Nu är man som sagt åter i Hockeyallsvenskan och på pappret är man inget lag som skrämmer utan får förlita sig mycket på att spelare ska ta nästa kliv. Till exempel har Morgan Hassel och Acke Ringström varit riktigt bra bak i försvaret. En som Hassel var länge kritiserad ifjol i Hockeyettan och många undrade vad han gjorde i Västerås egentligen. Men i år är han en av de som verkligen har visat fram fötterna och varit en klippa där bak. Framåt har spelare som Kalle Östman, Fredrik Hetta och Isac Skedung imponerat.

Västerås har som målsättning i år att hamna bland de åtta bästa och förtillfället ligger man just utanför det med en niondeplats med tretton inspelade poäng av trettio möjliga. Inget som direkt skrämmer men får ändå ses som en godkänd start av nykomlingarna. Inte det spelskickligaste laget i serien men ett kompakt stabilt lag som får ut mycket på enkelt rakt spel.

Södertälje SK

Södertälje har inte öppnat säsongen spelmässigt märkvärdigt bra. Haft egentligen stora problem i spelet där man inte alls fått det flyt som man kan förvänta sig. Nu ligger man på en sjundeplats och det ska man faktiskt vara väldigt nöjda med. Försvaret har i inledningen varit befintlig och man har varit otroligt effektiva, och det är just effektiviteten som har räddat poäng åt SSK. Man är effektivast i serien med en effektivitet på 12,41% jämfört med Västerås med 9,44%. Normalt sett brukar man ligga på 9-9,50%.

Läget i Södertälje

Ludwig Blomstrand är tillbaka efter skada och Lindsay Sparks är tillbaka efter avstängning.

Slutsats och Speltips

Här tror jag att målproduktionen som Södertälje haft kommer att dämpa sig en aning. Södertäljes matcher slutar i snitt med 6,8 mål per match och det är sjukt högt i svensk hockey. Här tror jag mer på ett ställningskrig med två samlade stabila lag än en match med högt tempo och fantasi. Södertälje på bortaplan kan bli rätt stela och känns som man stundtals kan förknippas med ett tåg. Ser rätt likt ut åt båda hållen där man ofta kör fast. Västerås har inte samma spets som Södertälje har utan är lika balanserade än vart man befinner sig på planen. Lagen möttes två gånger på försäsongen och då var Västerås det spelförande laget där båda mötena slutade under linan (2-0, 1-2) och lagen känner varandra hyfsat då man möts två gånger redan vilket borde krympa överraskningsmomenten och täppa till det änmer.

Under 5 @ 2.04 - Pinnacle (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt