Speltips: Modo-Leksand - Klassiskt möte!

SHL 29/9

Klassiskt möte på ingång i Örnsköldsvik där Modo tar emot Leksand på hemmaplan. Två lag som har ambitionerna att kliva upp där de hör hemma, SHL. Leksand har varit närmast med kvalspel ifjol men misslyckades. Modo har fortfarande inte upplevt till förväntningarna som man kan begära sen laget åkte ur, men nytt år och nya möjligheter och hittills har det verkligen sett positivt ut.

Modo Hockey

Efter två år av misslyckande känns det äntligen som att Modo är på väg att etablera sig på riktigt. Michael Sundlöv har fått börja bygga laget på hans vis och man har fått in kanske det viktigaste nyförvärvet av dem alla i tränaren Björn Hellkvist. Exakt den hockey som man har saknat i Fjällräven Center och hittills har det klickat väl! Till hjälp har han fått en hel del nya ansikten där främst spelare som inte riktigt tagit plats i SHL har värvats, men mest sticker såklart NHL-förvärvet Tobias Enström ut. Otroligt vilken skillnad det är på Tobias och de övriga Hockeyallsvenska spelarna. Tobias medför ett sånt lugn för resterande backar och främst de unga att det rakt är löjligt. Men nackdelen med Modos försvar är att det inte finns den där riktiga tyngden kan jag tycka. Väldigt klent försvar där det egentligen bara är Oscar Hedman som har storleken att kunna tuffa till sig.

Men det mest positiva med Modo än så länge i år är anfallsspelet som har verkligen imponerat. Frejdigt med hög fart och med fantasi! Man har egentligen fyra kompletta linor som kan både producera samt göra skitjobbet, med ett power play som har sett farligt ut i början med tre mål på elva försök. I mina ögon är det faktiskt tredje kedjan med Oskar Pettersson, Kalle Jellvert och Anton Karlström som har satt mest avtryck på mig. För om vi säger såhär, gillar man inte som back lite press på sig då är det bara att lägga icing och invänta smällen.

Läget i Modo Hockey

Modo har valt att inte gå ut med någon information om truppläget dagen innan matchdag. Men Björn Hellkvist svarar såhär angående truppläget: "Ja, det kan komma ske smärre förändringar, faktiskt. Vi har en mini-skada som vi är osäkra på om spelaren i fråga kan spela eller inte samtidigt som vi skickat en spelare till J20 för att få mer istid."

Vad jag har hört (om det nu är någon sanning i det) så surras det om antingen Tobias Enström, Lukas Wernblom eller Joakim Hagelin. Men den informationen ska tas med en nypa salt.

Leksands IF

Leksand har än så länge, om man jämför med Modo inte fått maskineriet riktigt att tugga igång på samma sätt som man faktiskt kan förvänta sig av dalmasarna. Knapp vinst senast mot Västervik och återigen såg det inge vidare ut spelmässigt där man stundtals faktiskt va utspelade och det på hemmaplan. Fortfarande finns det en hel del sparkapital i det här Leksands laget och nu kommer Leksand verkligen att ställas på prov då man hittills bara mött lag som förväntas hamna på den nedre halvan av tabellen. Största problemet i Leksand och det har de även påpekat själva är att man inte riktigt har kommit upp i den fart som man önskat. Lägg därtill att det har slarvas en hel del i början av säsongen så noggranheten bör förbättras. Men Leksand får se det positiva i det hela att åtminstone poängen har rullat in på kontot. För man är verkligen inte välförtjänta de sju poäng man har inkasserat efter de tre första omgångarna.

Vill ni läsa mer om Leksand, läs gärna min tidigare rek: Läs här

Läget i Leksands IF

Mattias Ritola och Calle Själlin är sen tidigare skadade och kommer vara borta ett tag till. Även målskytten Tor Immo saknas, likaså backen Ben O´Connor som kommer ersättas av en back från juniorlaget.

Slutsats och Speltips

Modo har hittils tutat och kört. Hög press och en skridskoåkning som jag inte trodde fanns innanför dessa tröjor. Men man har fortfarande inte gjort sextio godkända minuter. Först dippade man i tredje perioden uppe i Umeå i premiären. Sen var det natt och dag på Modos prestation om man jämförde första perioden med den andra perioden i hemmamötet mot Almtuna. Och nu senast mot AIK förstörde tre minuter matchen då man bjöd AIK på vinsten. Och jag är fortfarande lite osäker på hur Modos försvar står sig samtidigt som man fortfarande går ner sig i matcherna och då blir det livsfarligt på en gång. Däremot är jag inte osäker på offensiven. För lägen har det skapats i massor och mål kan man göra för det har man egentligen bevisat hela försäsongen att mål år något som Modo kan göra.

Tror Modo vinner det här men Leksand besitter en hög kapacitet trots några tongivande avbräck och samtidigt brukar Leksand nästan alltid kunna växla upp då det börjar vankas på pappret tuffare motstånd. Ser framför mig en sevärd match med mycket fart, en hel del känslor och mycket kvalite! Blir förvånad om målen inte trillar in då båda lagen har fortfarande en del att finslipa på bakåt där framförallt Leksand har bjudit på en hel del i början av serien. Lagen besitter även två farliga power play där Modos offensiv förtillfället sticker ut mest.

Över 5 @ 2.07 - Pinnacle (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt