Speltips: Växjö-Linköping - Studsar tillbaka direkt!

Växjö 21/9

Förra SHL-reken va Växjö inblandade och så kommer det även att bli den här gången. Sist gick det galant då Växjö förlorade med 2-1, så underspelet va aldrig hotat. Återstår att se om vi kan även gå vinnande ur den här striden då Växjö tar emot nuvarande serieledarna Linköping som har inkasserat full pott efter två omgångar.

Linköping har vunnit samtliga matcher hittills och inte enbart vunnit utan vunnit med marginal också då siffrorna har skrivits till 4-1 och 5-1. Men kan tycka att resultaten är i överkant och speglar inte matchbilderna till 100%. Till exempel nu senast hemma mot Hv 71 så va man det bättre laget i första perioden, därefter tog Hv över matchen men LHC va väldigt effektiva i offensiven och med ett gediget försvarspel så bordade man segern. Tar verkligen ingenting ifrån LHC som har gjort det riktigt bra hittills resultatmässigt då man bland annat inte förlorat på ordinarie matchtid den här säsongen (träningsmatcher inkluderat).

Linköping är inne i en liten nystart inför året där man bytt tränare, och skeppat iväg spelare som Olimb-bröderna, trongivare som Niklas Persson och utöver de bland annat Kristian Näkyvä, Emil Sylvegård och Tony Mårtensson. En del rutinerade stabila herrar som ersatts mycket av yngre förmågor. Lägg där till att Andrew Gordon är utlånad tillsvidare pga skatteskäl. Så jag vill fortsätta tro på att LHC kommer missa slutspel (åtminstone såhär i början). Men potentialen finns absolut där till att bli något betydligt bättre.

Växjö startade årets SHL-spel med att åka upp till Timrå och se sig besegrade med 2-1. Resultatmässigt lär de va väldigt missnöjda då ineffektiviteten var ett faktum. Man ägde åtminstone 2/3 av matchen där man vann skotten tillslut med 43-18. Jag tror däremot att man studsar tillbaka direkt och visar att man är ett lag att räkna med även i år. Ingen i organisationen kan vara nöjd med resultatet i första omgången och olyckligtvis för LHC så är man näst på tur. Lördagsmatch med hemmapremiär och revansch att utkräva lär motivera spelarna enormt.

Lagen möttes på försäsongen och då drog Växjö de längsta strået efter 3-2 efter straffar. Tror Växjö vinner här under ordinarie matchtid då man även besitter en bättre trupp.

Växjö -0.5 @ 1.83 - Coolbet (1.5/5)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt