Speltips: Kvalserien: Västerås-Piteå

Kvalserien har kommit halvvägs och nu vänder serien för säsongens fem sista matcher innan sommaruppehållet. Serien har väl inte riktigt utvecklas sig helt och hållet som jag hade förväntat mig innan, men då är det bara ta vara på möjigheterna som uppstår därefter.

Här har vi återigen ett Piteå som underskattas av bolagen. Och det klagar inte jag över då jag rekat in bland annat oddsen 3.65, 3.30 och 2.97 på just Piteå. För i grunden håller jag de fortfarande som ett topp 4 lag styrkemässigt i den här Kvalserien. Men bolagen envisas sig med att hålla dem som det lägst rankade laget, vilket de absolut inte är i mina ögon. Att vinna borta mot Västervik säger ju en del om spelstyrkan man besitter.

Västerås och Piteå har mötts tre gånger i vinter. Först två möten i Allettan Norra där Piteå vann båda mötena. Det första mötet ägde rum uppe i Piteå och för oss som följer den Norra-serien frekvent så va det mötet mellan giganterna och ett snackismöte. För vilket lag har egentligen störst muskler och kommer ta hem serien? Hur står sig det norra spelsättet gentemot det västra osv gick tankarna. För det är väldigt svårt att sia om hur lagen egentligen står sig då lagen normalt håller till i två olika grundserier. Men Piteå spände verkligen musklerna och totalt förnedrade Västerås. 4-0 seger och 44-19 i skott. Men nu vann ju varken Piteå eller Västerås serien då Borlänge gick och skrällvann. Returmötet nere i Västerås blev en betydligt jämnare tillställning där Piteå drog det längsta strået och vann med 4-2.

Första omgången i Kvalserien tog dock Västerås revansch och vann med 2-1. Vilket va väldigt orättvist sett till matchbilden. Västerås målvakt Marcus Dahlbom är fortfarande efterlyst efter rånet uppe i Norrbotten. Okej, egentligen inte men han stod för en VÄLDIGT stor del i vinsten. Piteå vann skotten med 34-15 och skulle ha vunnit det mötet.

Västerås har mycket att tacka sitt kompakta försvar -och målvaktsspel. Hitills har de visat sig vara väldigt lyckat. Dock har Piteå ett betydligt vassare anfallsspel och jag tror det kommer bli vågen på det hela här. Jämn match att förvänta, men Piteå har varit bättre i samtliga matcher i vinter och att vi då ska få det odds vi erbjuds här, ja då är det bara att tacka och ta emot. Känns som bolagen stirrar sig lite blint på tabellställningen här! Går att kliva på raka, men som jag skrev i reken på Huddinge så har jag respekt för Västerås defensiv, samt att Piteå befinner sig på bortaplan.

Piteå +0 @ 2.48 - Svenska Spel, 2,5/10 units.

Piteå ML @ 2.35 - bwin, 2,5/10 units.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt