Speltips: Fjärde raka för Kalmar?

I veckan släpptes avsnitt 19 av Snöboll till miljonen, där Therese Strömberg från Expressen gästade mig och Marcus. Om du ännu inte har lyssnat på podden kan du göra det här. Vi går i vanlig ordning igenom den kommande Allsvenska omgången och placerar ett spel på det odds vi tycker är det absolut bästa.

I programmet fastnade jag lite för Kalmars möjligheter i kvällens match mot Malmö FF på bortaplan. MFF leder nu serien med tolv poäng och är som vanligt tungt spelade. Kalmar återfinns alltjämt i den nedre delen av tabellen, men de senaste tre veckorna har visat någonting helt annat. Tre raka segrar, tre raka hållna nollor och en säck full av nyförvärv vittnar om att det inte borde dröja länge innan man lämnar bottenstriden bakom sig.

På minussidan är Ismaels flytt, men truppen är som sagt ordentligt förstärkt med Philip Hellquist, Erton Fejzullahu, Marques Rodrigues med flera. Försvaret som varit kraftigt ifrågasatt (inte minst av mig) får nu in Mikael Dyrestam och i Ole Söderbergs frånvaro har Lucas Hägg-Johansson fått det att funka med sina nyss nämnda tre hållna nollor i rad.

Malmö har inte heller varit blyga på transfermarknaden, de flesta av er känner säkert till vilka namn som plockats in. Det anmärkningsvärda med Malmös säsong är antalet uddamålssegrar, tio till antalet, som verkligen blivit ett signum. Med tolv poäng ner till närmsta konkurrent är jag också osäker på spelarnas undermedvetna motivation. Man har redan åkt ut i kvalet till Champions League och guldet är mer eller mindre säkrat. Magnus Pehrssons ord efter matchen mot Djurgården om att målsättningen är att vinna med större marginal än den man har just nu känns ganska tomma enligt mig och biter nog inte så mycket på spelartruppen.

Till kvällens match saknas dessutom lagkaptenen och ikonen Markus Rosenberg på grund av avstängning. Fotbollskanalen uppmärksammade tidigare i sommar Malmös märkbart sämre poängsnitt med Rosenberg utanför startelvan. Skillnaden är 0,6 poäng per match i snitt.

Magnus Wolff Eikrem har varit magsjuk nyligen och fanns inte med mot Djurgården. Hans fysiska status är oklar men finns med i truppen mot Kalmar.

Rent historiskt har Malmö heller inte haft så lätt mot Kalmar. De senste tre mötena har slutat oavgjort. Tidigare i år slutade affären mållöst på Guldfågeln Arena.

Jag väljer att backa Kalmar och placerar ett spel på +1,5 i Asian Handicap till oddset 1,65 på bet365.
Med tanke på Malmös styrka i att avgöra sent känns den här garderingen som en självklarhet, och inte minst till väldigt bra odds.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt