Speltips: Målrikt i Norrköping?

Med fyra och en halv omgång spelad har resultaten onekligen varit upp och ner för mina speltips. Med de tidigare matcherna att falla tillbaka på när det kommer till statistik och analys är det nu dags att växa in i säsongen på riktigt. Inför de fyra Allsvenska matcherna som spelas torsdag kväll har jag två rekar.

Vi börjar i Norrköping och matchen mellan IFK Norrköping och Jönköpings Södra. Bortalaget ligger före i tabellen och kommer stärkta till den här matchen med två raka segrar. Tyngre har det varit för Norrköping, åtminstone sett till förväntningarna. I den senaste hemmamatchen blev det förlust med 2-0 mot Sirius, men även Norrköping kommer stärkta till det här mötet i och med 2-1-victorian över Häcken i den senaste omgången.

Nya Parken, eller Östgötaporten som den bytt namn till, har de senaste säsongerna präglats av målrika tillställningar. Förra året blev det 5-0 i det möte som väntar ikväll. Med det i åtanke har Norrköping börjat säsongen trögare än vanligt. Två mål i premiären följdes upp med två mållösa matcher innan man alltså gjorde två mål på nytt senast. Fyra gjorda och fem insläppta är Norrköpings facit så här långt.

Motsatt har det varit för J-Södra. Förra säsongen präglades av tighta, målsnåla matcher och mängder av kryss. I år har man fått en flygande start med 8-6 i målskillnad och sju poäng så här långt. Båda lagen har gjort mål i samtliga av J-Södras matcher, samtidigt som det blivit över 2.5 mål totalt. Det kommer snart leda oss in på reken, men vi går igenom förutsättningarna först.

Båda lagens startelvor är intakta från förra omgången och vi har inte speciellt många förändringar att vänta. Båda lagen spelade senast i söndags och har därmed fått en hygglig vila under denna intensiva matchperiod. Jönköpings målvakt Kobozev stod för mängder av tveksamma ingripanden mot AIK men kommer antagligen spela även ikväll. Bättre har det sett ut för Michael Langer i Norrköpings mål, men i backlinjen har Fjolusson och Falk-Olander dragits med skador vilket begränsar alternativen något. Fjolusson kommer dock antagligen spela i mittlåset ikväll bredvid Ante Johansson. Den offensiva balansen i Norrköping är påtaglig och trots bra målvaktsspel har man ännu ingen hållen nolla under årets säsong.

Oddset 2.10 på den personliga favoriten Över 2.5 & Båda lagen gör mål känns alldeles för högt sett till förutsättningarna och historiken för årets säsong.

Vi rör oss vidare mot nykomlingen Halmstad och deras hemmamöte med Djurgården.

HBK har inlett säsongen mycket bättre än vad jag tror att folk förväntade sig, och står just nu på fem poäng, en poäng mer än Djurgården. Två röda kort är i mina ögon den främsta anledningen till att det inte blivit fler. I den andra omgången hämtade man upp 0-2 till 2-2 med en man mindre. I omgången efter blev Keita utvisad och kort efter gjorde Malmö sitt första mål i vad som till slut blev en 3-0-förlust för HBK. I Halmstads två utvisningsfria matcher har man 1-0 i målskillnad.

Stabiliteten i försvarsspelet är utom tvivel Halmstads enskilt största styrka. När den ruckas på får man oerhörda problem.

För Djurgårdens del var offensiven ett stort frågetecken redan på försäsongen, och nu har man kanske äntligen börjat komma igång. Inget mål i de två första matcherna har blivit fem i de två senaste. Främsta anledningen till det stavas Gustav Engvall som kommit igång på allvar och nätat i två raka omgångar för DIF. Jonas Olsson saknades senast mot Malmö och då släppte man också in tre mål. Inför kvällens match har han gett klartecken och väntas starta.

Jag förväntar mig en jämn och något avvaktande matchbild mellan två lag som visat ordentlig stabilitet i perioder av öppningen på säsongen.

Under 2.5 mål i matchen spelas till två gånger pengarna hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt