Speltips: HBKs smekmånad tar ett stopp förbi Jönköping

För vissa är söndag förknippat med brunch och en promenad i parken. Det gäller på sätt och vis även för mig.

Utbudet på spelmarknaden är i regel fullmatat och målsättningen är såklart att pricka de "enkla" spelen. Det är min typ av brunch och promenad i parken!

Vi är inne på omgång två av den svenska seriefotbollen 2017 och jag gillar helt klart det jag ser så här långt. I Allsvenskan tillför i princip alla tränare något på sina unika sätt, och underifrån kommer framför allt Dalkurd, Brommapojkarna och Värnamo som ser spännande ut. Cmore gör ett superjobb med sändningarna som vanligt och mitt favoritcitat från första omgången är när Patrik Westberg önskar Graham Potter "Welcome to Allsvenskan tjugohundrasjutton".

Igår spelade AFC Eskilstuna mot Örebro i en match som slutade 2-2 på Tunavallen. Snöboll till miljonen lever därmed vidare eftersom jag och Marcus rekade Örebro att göra Över 1.5 mål redan i onsdags.

Superstart på säsongen ur ett spelmässigt perspektiv, minst sagt. Och den formen vill jag föra med mig in i dagens matcher där jag har två speltips.

Hammarby - Kalmar FF

Portarna öppnas upp på Tele2 Arena för Hammarbys första hemmamatch för säsongen. För exakt en vecka sedan förlorade man med 2-1 borta mot Norrköping, och trots att man fick noll poäng med sig i bussen hem känns det fortsatt optimistiskt från supportrarnas håll. Bajen skapade många heta chanser och hotade Norrköping, helt klart.

Problemet ligger i ojämnheten som breder ut sig på flera olika fronter. Det handlar om spelartruppen, genomförandet av matcher, spelfilosofi, ja allt egentligen. Kontinuitet och stabilitet har aldrig varit Hammarbys signum, och läget är inte så mycket spretigare än vad det brukar vara.

Det största problemet får väl rubriceras som obalansen i spelartruppen. Mittbacken Mads Fenger är som bekant klar men ansluter först i sommar. Tills dess kommer man antagligen ställa upp med Richard Magyar och Joseph Aidoo. Målvakten Ögmundur Kristinsson har gått från klarhet till svaghet och Tim Markström på bänken kommer oavsett hur många grodor islänningen gör inte gå in och göra jobbet bättre.

Trots att Hammarby gör en hyfsad insats mot Norrköping fanns det mängder av moment i matchen där det höll på att sluta riktigt illa. Och det är alltjämt den största anledningen till att fortsatt motivera överspel i deras matcher.

Kalmar premiärspelade på hemmaplan mot Elfsborg, i en match som slutade 1-5. Smålänningarnas försvarsspel såg chockerande dåligt ut i den andra halvleken och man var löjligt sårbara för inspel i ytan bakom backlinjen. Föga förvånande visserligen med erkänt långsamma Biskupovic och Viktor Elm.

Det borde öppna för vindsnabbe Pa Dibba som kan gå på djupet, och underlaget talar självklart för Hammarby.

Namnen i Kalmars anfallsuppsättning 2017 får det inte direkt att vattnas i munnen, men man har många poängspelare på mittfältet och kanske får vi se ett "gol del ex" signerat Melker Hallberg.

Jag väljer att gå för "Över 2.5 & Båda lagen gör mål" till oddset 2.05 hos bet365. 2-1 till något av lagen är det alltså som gäller. Mål utöver det är bara en bonus till min analys.

Jönköpings Södra - Halmstad

Halmstad fick en riktig smakstart i deras Allsvenska återkomst, i och med 1-0-victorian hemma mot Östersund. Backlinjen såg precis som i Superettan i fjol stabil och samspelt ut. Haksabanovic uttryckte sig om att det var skönt att få ett bevis att man håller även på den här nivån och det tycker jag att Halmstad visade en stor portion av. Östersunds farliga anfall kunde räknas på en hand när domaren blåste av.

Nu möter man ett motstånd som är mer likt sig själva i Jönköpings Södra och det ska bli intressant att se hur de hämtar sig från den billiga straffen och förlusten senast borta mot Örebro. Truppen är helt klart försvagad till årets säsong men den största tillgången finns kvar på tränarbänken i Jimmy Thelin. Kontinuitet och en fysik som håller Allsvensk toppklass är svår att bräcka, speciellt på Stadsparksvallen.

Jag upplever att det är upplagt för ett oavgjort resultat och få mål här, men hittar inte tillräckligt värde för det på spelmarknaden. Halmstad har en klart starkare anfallsupsättning med Ruud Tveter, Kosuke Kinoshita och förre J-Södra-spelaren Fredrik Olsson. Kanske får vi se ett "gol del ex" även i den här matchen.

Nykomlingar har ofta sin smekmånad och bröllopspar väljer kanske inte Jönköping som destination men jag tror att Halmstad verkligen ser fram emot uppgiften, och att fortsätta sin positiva inledning på säsongen.

Halmstad har helt klart edge i den här matchen i min mening, vilket lyckligtvis även är extremt tydligt på spelmarknaden. J-Södra är fullständigt omotiverat stora favoriter.

Därför spelar jag Asian Handicap +0.5 på Halmstad till samma odds som i den andra matchen, 2.05. Det innebär att ett kryss eller vinst för Halmstad gör att spelet hittar hem.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt