Systemförslag: Stryktipset: Vecka 42

Stryktipset promo

Ny vecka innebär en ny möjlighet att vinna stort på stryktipset. Jackpot (ensam med 13 rätt) är i skrivande stund närmare elva miljoner.

Förra veckans kupong gav åtta rätt, och den här gången siktar vi givetvis på mer. Från och med den här veckan kommer jag även inkludera de tre parametrarna som är viktiga att notera när man lägger sin kupong. Oddset för matchen, hur det svenska folket har valt att spela i procent, och tipset från tio tidningar. Dessa siffror är givetvis dynamiska och ändras därmed, men är korrekta vid inläggets publicerande.

1. Arsenal - Middlesbrough. Odds: 1,25, 5,70, 11,75.
Svenska folket: 88%, 8%, 4%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1.

Arsenal går som tåget just nu med sex raka segrar i ligan. Middlesbrough har bara tagit en poäng på sina fem senaste. Med Champions League inkluderat spelar Arsenal sin tredje raka hemmamatch i det här mötet, vilket är en relevant faktor. Man har inte behövt resa fram och tillbaka, och skadeläget ser mycket bättre ut än det brukar för Arsenal. Den största favoriten på kupongen, med all rätt. Spikar ettan.

2. Burnley - Everton.

Odds: 5,70, 3,65, 1,63.
Svenska folket: 15%, 26%, 59%.
Tio tidningar: 0, 0, 10.

Mitt tips: X2.

Everton har inlett säsongen bra och har häng på toppen. Frågetecken finns dock kring deras form, med tanke på att man inte vunnit på tre omgångar. Senast blev det oavgjort mot Manchester City, men man var utspelade och hade två straffar emot sig som Stekelenburg räddade. Burnley har tagit sju av femton möjliga poäng på Turf Moor, bland annat tre mot Liverpool. De två förlusterna har båda varit med 1-0, varav avgörandet i matchen mot Arsenal kom i matchens sista sekunder. Andre Gray är fortfarande avstängd för hemmalaget och Baines är skadad för Everton. Med tanke på att Burnley presterat bra på hemmaplan väljer jag att gardera.

3. Hull - Stoke.

Odds: 3,00, 3,20, 2,40.
Svenska folket: 28%, 31%, 41%.
Tio tidningar: 0, 1, 9.

Mitt tips: 2.

Efter en horribel start har nu Stoke tre raka utan förlust, och man vann i senaste omgången. Förvisso mot Sunderland. Jack Butland är fortfarande skadad vilket innebär att målvaktsposten är rejält försvagad oavsett vem som startar. Hull har förlorat sina fyra senaste i ligan, med 3-17 i målskillnad. Truppläget är som bekant väldigt besynnerligt och den riktiga krisen kommer inträffa förr eller senare. Jag tror att den kan komma redan nu. Jag har svårt att se Hull stå emot ett Stoke som verkar vara på gång. Framför allt inte då Shaqiri nu är tillbaka och gör stor skillnad. Spikar bortasegern här.

4. Leicester - Crystal Palace.

Odds: 2,00, 3,35, 3,80.
Svenska folket: 57%, 26%, 17%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1X.

Leicester spelade Champions League i tisdags, och har nu haft rätt många dagar att vila upp sig inför helgens möte med Crystal Palace i Premier League. Matchen mot FC Köpenhamn var också på hemmaplan, vilket är väldigt positivt för Leicester som inte är vanna vid europaspel, och den här gången alltså inte behövt resa någonting mellan matcherna. Även om Leciester inte kommit upp till förra säsongens nivå har man spelat in åtta poäng på hemmaplan, och inte förlorat på sina fyra matcher där ännu. Truppläget är mycket bra. Crystal Palace å andra sidan är svåra att läsa den här säsongen och kan hitta på lite vad som helst, verkar det som. För närvarande ligger laget från södra London på nionde plats, med elva inspelade poäng. I den senaste omgången förlorade man dock hemma mot West Ham. Jag väljer att gardera från vänster här.

5. Swansea - Watford.

Odds: 2,30, 3,25, 3,10.
Svenska folket: 43%, 29%, 28%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: X2.

Swansea har bara tagit en poäng på sina sju senaste omgångar i Premier League, och deras dystra form ledde även till ett tränarbyte under landslagsuppehållet. Guidolin fick gå och amerikanen Bob Bradley har tagit över. En ny röst brukar ju ge kortsiktig effekt, och man var hyfsat nära att stjäla en poäng senast mot Arsenal, på bortaplan. Watford har en mer positiv trend, med tio poäng på de fem senaste. Jag väljer faktiskt att gå emot tidningarna här, och garderar från höger. Swansea beter sig som ett sjunkande skepp och jag har svårt att se att Bradley är lösningen på deras problem.

6. West Ham - Sunderland.

Odds: 1,63, 3,80, 5,30.
Svenska folket: 72%, 18%, 10%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1.

Här har vi ännu en favorit på kupongen, och det känns rimligt. West Ham bröt som sagt sin negativa trend senast med vinsten mot Crystal Palace, och Sunderland har det ännu svårare. Med två poäng på åtta matcher har David Moyes ett jobbigt uppdrag inför resten av säsongen. Man har heller inte varit så framgångsrika på bortaplan, med endast två gjorda mål och en poäng. West Ham borde ta detta.

7. Aston Villa - Fulham.

Odds: 2,00, 3,45, 3,50.
Svenska folket: 44%, 31%, 25%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: X2.

Aston Villa har också bytt tränare och Bruce har tagit fyra av sex möjliga poäng sedan han tog över. Segern i veckan mot Reading var deras första på bortaplan i ligasammanhang sedan augusti 2015. På hemmaplan i Championship är man ännu obesegrade, men på sex möten har det blivit fem kryss, och alla på raken efter seger i premiären. Det innebär ett visst frågetecken för tidningarnas säkerhet i den raka ettan här. Aston Villa ligger fortfarande på nittonde plats i ligan. Fulham är parkerade åtta placeringar ovanför, och är obesegrade på bortaplan den här säsongen. Därför känns det rimligt att ha krysset som utgångspunkt, och jag tar chansen till lite av en kupongrensare genom att gardera bortasegern. Noterbart avbräck för Aston Villa är John Guidettis kompis från tiden i Manchester City; Micah Richards.

8. Brentford - Barnsley.

Odds: 1,82, 3,70, 3,90.
Svenska folket: 65%, 22%, 13%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1.

Brentford har fyra segrar och två oavgjorda på hemmaplan den här säsongen. Laget ser starkt ut och man ligger för närvarande åtta i Championship. Barnsley har bara tagit en poäng på sina sex senaste och står inför en svår uppgift här på bortaplan. Ettan spikas.

9. Huddersfield - Derby.

Odds: 2,60, 2,97, 2,83.
Svenska folket: 45%, 28%, 27%.
Tio tidningar: 6, 2, 2.

Mitt tips: X2.

Derby hade en jobbig inledning på säsongen men har nu ryckt upp sig med fyra raka utan torsk. Dessutom endast ett insläppt mål. Det kan mycket väl vara nya tränaren Steve McClarens förtjänst, även om jag ställer mig frågande till den rekryteringen. Omvänt är det för Huddersfield, som öppnade lovande och alltjämt ligger fyra i tabellen. Med sex poäng på de fem senaste är formen lite svårare att läsa. Bortsett från förlusten senast har Huddersfield idel vinster på hemmaplan. En öppen match, men med tanke på hur svenska folket har valt ser jag chansen till en gratis kupongrensare och garderar från höger.

10. Newcastle - Ipswich.

Odds: 1,43, 4,20, 7,20
Svenska folket: 80%, 13%, 7%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1.

Dwight Gayle är i storform och gjorde båda målen när Newcastle vann mot Barnsley senast, och klev upp i ensam serieledning. Ipswich kommer på besök och borde inte ha något att sätta emot ett Newcastle som är på gång.

11. Sheffield Wednesday - QPR.

Odds: 1,75, 3,40, 4,60
Svenska folket: 56%, 28%, 16%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: 1X.

Två formstarka lag möts här. Sheffield Wednesday ligger just nu på en av play-off-platserna till Premier League och har tio poäng på de fem senaste. QPR har nio pinnar på sina fem senaste, varav ingen är förlust. QPR har ryckt upp sig på sistone och ligger bara två poäng bakom Sheffield Wednesday. Krysset ligger nära till hands här, men jag garderar från vänster då jag anser att Sheffield Wednesday ska vara det bättre laget.

12. Wigan - Brighton.

Odds: 3,15, 3,25, 2,20
Svenska folket: 23%, 30%, 47%.
Tio tidningar: 0, 1, 9.

Mitt tips: X2.

Jag håller med tidningarna här och håller Brighton som stora favoriter. Sju raka utan förlust i ligan nu, varav fem är vinster. I den senaste bortamatchen vann man mot Sheffield Wednesday. Wigan ligger näst sist i ligan, men har gjort det hyfsat på hemmaplan och bara förlorat en av sex matcher. Överlag har man fyra raka utan förlust och tre raka oavgjorda. Krysset känns troligt här men om några vinner så är det Brighton.

13. Wolverhampton - Leeds.

Odds: 2,03, 3,35, 3,50
Svenska folket: 46%, 31%, 23%.
Tio tidningar: 10, 0, 0.

Mitt tips: X.

Wolves har inte vunnit på fyra omgångar, bara tagit en poäng och börjat dala i tabellen. Hemmaspelet har inte heller varit så bra med två vinster, två kryss och två förluster den här säsongen. Leeds har också blandat och gett och återfinns två placeringar över Wolverhamtpon med en mer poäng. Till helgen saknas dock både Stuart Dallas och Liam Bridcutt, som bidrar med kvalitet och rutin. Jag landar i ett oavgjort resultat här.

Min rad:
1
X2
2
1X
X2
1
X2
1
X2
1
1X
X2
X

Helgarderingar: 0
Halvgarderingar: 7
Kostnad för rad: 128 kronor

Lycka till med er kupong och håll utkik kommande veckor för fler genomgångar. Det här kommer vara ett regelbundet inslag på sidan!






SvenskaSpel disclaimer info

Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år.
Stödlinjen 020-81 91 00. Spelpaus.se



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se

Aktiva andelsspel

Andelsspel av Andreas Nord
  • 50
    andelar
  • 100 kr
    per andel
  • 15:59
    lördag
Andreas Nord
Andreas Nord
Expert på 1x2.se
Byggs LIVE på stream!
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.