Speltips: Ett positivt slut

Ett positivt slut på säsongen är vad Djurgården och Örebro eftersträvar, och ikväll möts man på Tele2 Arena.

Örebros säsong har varit väldigt ovanlig jämfört med vad vi är vana vid. De senaste åren har man haft en svag vår för att sedan rycka upp sig på hösten. Den här gången har det varit tvärtom. Örebro låg trea inför EM-uppehållet, och sedan dess halkat ner tre placeringar.

Djurgården inledde som bekant med tre raka segrar, bland annat den i premiären mot just Örebro, men efter det gick det tyngre. Djurgården låg på kvalplats vid sparkandet av tränaren Pelle Olsson. Djurgården har lyft tre placeringar till elva, och på vad som får betraktas som säker mark. Med ny tränare och många nyförvärv har man lyckats rycka upp sig och siktar på att göra en bra avslutning på säsongen. Eller "we want to finish as high up that fucking league as possible", som Mark Dempsey sade efter senaste omgången mot Norrköping, då man överraskande vann med 3-1 borta.

Örebro har ett rejält avstånd till topp tre, men fjärdeplacerade IFK Göteborg finns inom räckhåll med sex poäng upp. En fjärdeplats innebär möjlighet till europaspel nästa säsong, så länge något av lagen som slutar topp tre vinner svenska cupen. Det som är lite besynnerligt för Örebro är den senare tidens resultat.

Man lyckades vinna hemma mot Falkenberg för fem omgångar sedan, men det var inte övertygande så som andra lag har städat av Falkenberg på sistone. Efter det har man fyra raka utan seger och försvaret har läckt rejält. Elva insläppta mål på de senaste fem matcherna, och minst ett mål per match. Senast Örebro höll nollan i Allsvenskan var fjortonde augusti borta mot Häcken. Framåt har man också gjort elva mål på de fem senaste, vilket innebär ett totalt målsnitt på 4,4 i dessa matcher.

Trots nyförvärvet av Andreas Isaksson har inte Djurgården heller lyckats hålla tätt. Än så länge har inte den forne landslagsmålvakten inte hållt nollan i sin nygamla klubb. Han ska dock inte lastas något för det, det har snarare varit försvarsspelet som varit problemet.

Djurgården har noterats för tio mål framåt i de senaste fem matcherna, och sju insläppta. Derbyt mot AIK är den enda som man inte gjort mål i, och den matchen hade ju en lite speciell karaktär. Målsnittet för de fem senaste omgångarna för Djurgårdens del är 3,4.

Ni förstår kanske var jag är på väg? Inget av lagen har någon press att hålla någon speciell placering av tabellen, och det är lite för stort avstånd både upp och ner. Man kan spela lite mer avslappnat, på gott och ont. Båda lagen har konstgräs som underlag på hemmaplan.

Jag spelar Över 2.5 & Båda lagen gör mål till oddset 1.83 hos bet365.
Astrit Ajdarevic är skadad och indisponibel för bortalaget, men Nahir Besara är bekant med Tele2 Arena och har gjort mål på Djurgården förut. Han kan fylla Astrits skor alldeles galant.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt