Speltips: Söndagsderby i Stockholm

Hammarby och AIKs supportrar upplever säkert en ny form av söndagsångest just nu, och den kan definitivt späs på beroende på utfallet i den här bataljen. Hela Sverige kokar just nu, och det blir inte direkt kyligare i Stockholm med den här matchen som hägrar runt hörnet. Jag ska ta er igenom mina tankar med ungefär en timme kvar till avspark.

Ett derby är alltid ett derby, och med Hammarby inblandat blir det extra oberäkneligt. Jag tror att i princip alla förstår vilket som är det bättre laget i år, men i ett derby är ibland all logik som bortblåst. Många minns nog just den här matchen förra året. Ett AIK som jagade SM-guld åkte på pumpen mot Bajen och Erik Israelsson gjorde matchens enda mål. I den efterföljande matchen spelade Hammarby borta mot Åtvidaberg. Det är den senaste matchen man hållt nollan i Allsvenskan.

I år är Hammarby det lag med målrikast matcher. Man har gjort 26 mål framåt och släppt in 29. På 14 omgångar är det ett snitt på 3,93 mål per match. Utöver detta har båda lagen gjort mål i samtliga av Hammarbys matcher den här säsongen.

Efter uppehållet har AIK spelat två matcher i Allsvenskan, varav båda slutat 1-1. I torsdags spelade man EL-kval i Gibraltar och det borde inte vara helt fritt från konsekvenser. Till skillnad från IFK Göteborg hade man inte avgjort dubbelmötet och kunde inte slappna av helt, även om det blev en bekväm 1-0-seger till slut. AIK har Daniel Sundgren avstängd och låneavtalet på Carlos Strandberg har som bekant löpt ut. Alexander Isak ingår heller inte i matchtruppen. Begränsade alternativ innebär hård matchning och i sin tur ofta några trötta ben.

Temperaturen ligger just nu på 28 grader i Stockholm, vilket borde innebära sämre organisation i försvarsspelet hos båda lagen och framför allt en torrare plan.

Jag spelar att båda lagen gör mål, till oddset 1.61 hos bet365.
Visst, AIK saknar de forwards som var ordinarie under våren, men Denni Avdic gjorde mål senast och det finns andra spelare som är kapabla att näta. Framför allt mot Hammarby som visat upp ett otroligt dåligt försvarsspel i år. Man har inte direkt fått bukt på det efter uppehållet heller, med sju insläppta på två matcher.

Hammarby är som sagt 100%iga när det kommer till BLGM, och då kommer alltid 1.61 vara ett spelvärt odds.

Lycka till med era spel och ha en trevlig söndag!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt