Speltips: NFC Championship Game - Philadelphia Eagles-Minnesota Vikings

Dags för match nummer två i kampen om Super Bowl och det är Philadelphia Eagles som välkomnar Minnesota Vikings för en kamp där Vikings kan bli första lag någonsin att spela Super Bowl på sin hemmaarena. Hittat ett par intressanta spel här som ser ut som följer.

Under 39 poäng @1.90 hos B365 tas med 8u

Över 3.5 Field Goals @2.10 hos B365 tas med 5u

Längsta Field Goal Över 46.5 yards @1.72 hos B365 tas med 5u

Eagles som av många var uträknade mot Falcons (på förhand) kom upp och gjorde en stark insats där man kunde vinna en tight match i dåligt väder med 15-10 och är nu på väg mot sin första Super Bowl sedan 2004.

Vikings i sin tur spelade en riktig rysare mot Saints och kunde avgöra först med matchens sista spel, en 61-yard touchdown av Stefon Diggs som rullats säkert en miljon gånger sedan söndag kväll. Det ska sägas att Vikings gjorde en riktigt bra match (framför allt första halvlek) och är nu påväg att skriva historia som första laget någonsin att spela Super Bowl på sin hemmaarena. Skulle Vikings gå hela vägen är de första gången sedan 1976 man är i Super Bowl.

Sett över hela säsongen förmodligen de två lag som haft jämnast nivå och så gott som aldrig gjort någon dålig insats. Detta trots att Vikings spelar med sin (inför säsongen) 3e Quarterback i Case Keenum och Eagles fick sin startande QB Carson Wentz skadad i vecka 14. Detta bygger mycket på att båda lagen är väldigt homogena och egentligen inte innehar några större svagheter. Vikings stoltserar med NFLs bästa defensiv (i konkurrens med Jaguars), en reciever-grupp bestående av Adam Thielen, Stefon Diggs och Kyle Rupdolph som är väldigt kompetent, två RBs i Latavius Murray och Jerick McKinnon som gör ett bra jobb samt en coaching-stab som måste tillhöra en av NFLs bättre. Eagles i sin tur är förhållandevis lika. Man har en bra defensiv där deras defensiva front är riktigt vass via Fletcher Cox och Tim Jernigan, man har en rad recievers som håller hög klass (Ertz, Agholor, Jeffery etc.) samt en riktigt tung RB-duo i Ajayi/Blount. På coachingsidan har Doug Pedersen gjort ett fint jobb även om jag inte håller honom lika högt som Vikings HC Mike Zimmer.

Med andra ord två jämna lag som går upp här som trots att de inte har en ”edge-QB” kunnat gå så pass långt som man ändå gjort. De ska noteras att de nummer som Case Keenum levererat i år har legat på väldigt hög nivå och en viss diskussion kan föras kring om han bör rankas bland de bättre men väljer ändå att se på det nyktert och mer se honom som ”ok” snarare än fantastisk. Gällande Eagles skall noteras at mycket av de segrar man tagit under året gjorde man under Carson Wentz (som i sin tur kan kallas en topp-QB) dock har Foles klivit in och ändå ”gjort de han ska” och att slå Falcons som man gjorde förra veckan är meriterande. Tycker inte det skiljer jättemycket mellan lagen egentligen, Vikings defensiv är bättre överlag än Eagles som haft vissa problem i passningsspelet i år. Håller också Keenum lite högre än Foles främst på grund av att han spela så gott som alla matcher i år och stött på några tuffa hinder på vägen (som han slagit) och känns något mer förberedd på vad som väntar här än Foles. Samtidigt har nog Foles en högre högstanivå än Keenum om han får allt att stämma, har dock väldigt svårt att se en Foles med 115 i Passer Rating här och 4 TDs mot 0 interception men ändå, värt att notera.

Båda lagen kommer in här förhållandevis friska. Vikings kan eventuellt sakna deras Safety Sendejo som är i ”Concussion Protocol” och är tveksam till spel. Sendejo som hade en interception förra veckan har varit väldigt bra för Vikings i år och skulle vara ett kännbart tapp om han inte spelar. I övrigt är det lugnt på den fronten.

Vädret kommer bli en faktor här hur man vänder och vrider på det. Utomhus, januari och Philadelphia brukar inte rimma särskilt bra. Just nu säger prognosen att förhållandena ska vara riktigt fina, några plusgrader och noll vind. Ni som följde Eagles under förra veckan vet dock att de kan svänga fort. Prognoserna inför matchen mot Falcons var liknande 1-2 dagar innan (kallt med lite vind) men när matchen väl började kröp det ner rejält under noll och det blåste ordentligt vilket påverkade passningsspelet rejält (till Eagles fördel). Vädret kommer vara en faktor då Vikings med största sannolikhet kommer få det svårt att springa mot Eagles täta defensiva front. I passningsspelet har det funnits luckor mot Eagles tidigare i år och chanserna bör finnas för Keenum att hitta fram till sina recievers. Skulle det dock vara ett par minusgrader och ev vind påverkas detta väldigt mycket vilket skulle vara negativt för Vikings del. Eagles i sin tur måste gå upp emot en Vikingsdefensiv som är ypperlig på båda sidor bollen. Man är bra både mot spring och passningsspel vilket gör att vädret kanske inte påverkar dem lika mycket i offensiven som det eventuellt gör för Vikings. Eagles måste hålla en varierad playcalling oavsett om vädret påverkar eller inte, Vikings kan ev utmana mer i luften om de skulle vara gynnsammare förhållanden. Se till att kika in runt 15-16 svensk tid på söndagen för att få mer precisa rapporter kring väder då det kan skifta fort.

Har väldigt svårt att se mycket poäng i den här matchen, eller mer korrekt sagt, vart ska poängen komma ifrån? Eagles var en offensiv maskin under Carson Wentz men med Nick Foles har man en betydligt mer begränsad spelplan. Man lär fokusera stenhårt på att inte göra några enkla misstag och jag tror mig se en förhållandevis restriktiv game plan åtminstone till att börja med från Eagles sida innehållandes mycket korta passningar och springspel. Vikings defensiv släpper inte till mycket poäng (eller yards) och för att Saints ens skulle nå upp i 24 pinnar förra veckan så krävdes det en MVP-spelande Drew Brees som gjorde några helt otroliga spel. Nick Foles är inte Drew Brees och Eagles offensiv är överlag inte lika versatil (eller bra) som Saints. Ska Eagles sätta upp mer än 20 poäng i dessa förhållanden måste de till en defensiv TD eller något liknande tror jag, då Vikings defensiv inte lär bjuda på något här. I andra änden ser jag inte Vikings bjuda på något offensivt fyrverkeri heller. Man gick förvisso upp i en tidig 17-0 ledning mot Saints senast men efter det var de skralt i offensiven. Case Keenum hade en av sina sämre matcher i år och hade det inte varit för den sista minuten TDn till Stefon Diggs hade hans passer rating varit på blygsamma 70 (jämfört med 85 som den landade på). Eagles har en ypperligt vass front som är väldigt svår att springa mot och senast mot Falcons funkade även deras econdary bra (mycket på grund av vädret). Precis som Eagles har jag svårt att se Vikings springa iväg med det här, väderförhållandena kommer inte vara det dom är vana vid (spelar inomhus) och när allt kommer omkring så är Eagles defensiv bra. Keenum har spelat två matcher mot topp 10 defensiver i år på bortaplan och har i båda matcherna haft väldiga problem, räknar med något liknande här.

Detta leder mig in i spelen. Under 39 är förstås en väldigt låg lina men ser verkligen inte vart poängen ska komma ifrån här. Kan utan tvekan se ett resultat runt 17-10 eller 20-13. Touchdowns kommer inte komma enkelt och skulle väderförhållandena bli något mer ”kass” än vad prognosen säger nu så kommer de bli ännu svårare. Tror båda lagens kickers kommer bli avgörande här. Med två coaches som med största säkerhet vet hur viktigt poäng kommer vara i den här matchen lär man vara förhållandevis nöjda med Field Goals. Båda lagens kickers har haft bra säsonger överlag och är förhållandevis pålitliga. Två bra defensiver, alla poäng är av yttersta vikt och två bra kickers brukar sluta i en hel del field goals varav över 3.5 FGs känns riktigt bra. Ska nu förhållandena bli enligt prognosen (ingen vind) talar detta i positiv riktning för båda lagens kickers då det kan vara tufft att sparka om det är för mycket vind/kyla. Väljer också att ta längsta FG över 46.5 yards då båda coacherna som sagt lär nöja sig med Field Goals i många situationer och båda lagens kickers har sparkat bra i år när vi börjar komma upp i lite avstånd. Sammantaget har man satt 11 av 15 kicks över 50 yards i år, nu kan de räcka med en kick från ännu närmre avstånd och tycker chanserna är goda att vi får se åtminstone 1-2 försök på över 46.5 yards här där minst en sitter.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.