Speltips: Playoff Söndag - Minnesota Vikings-New Orleans Saints

Divisional-Rounds sista match och enligt mig den bästa matchen vi får se denna helgen. Två otroligt bra lag i Minnesota Vikings och New Orleans Saints kommer att göra upp på U.S Bank Stadium i Minnesota där också Super Bowl kommer att spelas i februari. Har haft svårt att få någon riktig pli på denna match inte minst när linorna precis släpptes dock har linorna rört sig lite under veckan och tycker nu att jag hittat två spel som känns bra på förhand.

Saints +6.5 @1.73 tas med 7u hos 888.com

Över 45 @1.75 tas med 9u hos B365

Saints passerade ”hindret” Panthers förra veckan dock blev det nog lite jämnare än väntat och faktum är att Panthers knackade på dörren i slutet och lika gärna kunde avgått med segern. Dock fick vi se en Drew Brees i toppform som verkligen spelade upp till sin potential. Eftersom Panthers köttade upp i boxen och fokuserade på att stoppa Saints springspel så var det upp till Brees att leverera vilket han gjorde då han spelade en mer eller mindre klanderfri match. Förmodligen ett viktigt kvitto för Saints att även Brees kan dirigera denna offensiv likt han gjort innan om lag nu väljer att stoppa deras springspel till 100%. Förmodligen mindre välkommet för Vikings och deras defensiv som nu fått ett rejält huvudbry då man vet hur versatil Saints offensiv här. Saints saknar sin LT här Andrus Peat som skadade benet i matchen mot Panthers dock ersätts han av veteranen Senio Kalemente och förmodligen bör inte skillnaden vara för påtaglig. Dock är WR Brandon Coleman OUT, inte heller detta bör vara ett jättestort tapp då Willie Snead lär gå in och fylla hans skor förhållandevis bra. Annars kan man ta med sig från Saints senaste match mot Panthers att deras defensiv ser skakig ut. Det är en otroligt förbättrad enhet sen fjolåret men den har börjat tappa lite energi de senaste veckorna. Skadorna på Klein, Okafor och Vaccaro märks mer än folk tror och Cam Newton och hans Panthers hade inga problem med att flytta bollen förra veckan inte minst i andra halvlek. Nu går man förvisso inte upp emot en superexplosiv offensiv dock ett väldigt habilt och balanserat offense som utan tvekan kan sätta upp poäng här.

Vikings har haft en otroligt fin säsong under HC Mike Zimmer. Man har otvivelaktigt NFLs bästa defensiv (tillsammans med Jacksonville Jaguars) och har endast förlorat 3 matcher denna säsong. Spelmässigt har man liknat en maskin där defensiven har spelat lights out så gott som varje match och satt upp offensiven med bra ”field position” allt som oftast. Offensiven i sin tur har nog överraskat de flesta i år. 3e QB Case Keenum har haft sin bästa säsong någonsin och har under andra halvan av säsongen konkurrerat ut Teddy Bridgewater som är tänkt att vara Vikings startande QB när man ser på Vikings framledes. Även Vikings recievers har haft ”break out” säsonger där inte minst Adam Thielen haft en magisk säsong. Överlag kan man säga att Vikings är ett väldigt homogent lag som har väldigt få svagheter. Man lutar sig mot en defensiv som är snuskigt bra och offensivt blandar man springspel med passningsspel där man ofta kontrollerar klockan på ett ypperligt sätt, överlag ett mycket svårslaget lag.

Det finns vissa faktorer här som jag tycker går i Saints-favör här. Även om Vikings har hemmaplansfördel (hög ljudnivå etc.) så tror jag Saints i slutändan gynnas otroligt mycket av att matchen spelas inomhus på US Bank Stadium. Saints är ett ”Dome-lag” och vana vid att spela inomhus och deras spel gynnas något oerhört av att slippa spela ute i sträng kyla och vind/snö. Vikings är i min mening inte lika väderkänsliga sett till deras offensiva spel och att Saints nu får möjligheten att spela inomhus är i min mening en faktor som verkligen pekar i Saints favör. En annan är faktumet att Drew Brees spelade som han gjorde i förra veckan. Panthers sålde stenhårt på att stoppa Saints springspel (vilket man gjorde) men då visade Brees att han med enkelhet kan slicea upp ett försvar fortfarande. Vikings har ett betydligt bättre försvar än vad Panthers har dock kan man inte sälja sig åt något håll när det gäller Saints offensiv. Man behöver planera för både spring och passpel då Saints förmodligen är de lag i ligan som är mest versatilt av samtliga.

Det finns dock också en hel del faktorer som också pekar i Vikings riktning. Man har som sagt en defensiv som kan stänga ner vilket anfall som helst på en bra dag. Visst de finns lite tveksamheter kring hur Case Keenum kommer agera i en slutspelsmatch då exempelvis Drew Brees har betydligt mer erfarenhet av liknande situationer. Det finns bättre QBs än Keenum som chokat deluxe i slutspelet när det krävts som mest.

Tror överlag på en väldigt jämn match. Vikings ska nog gälla som favoriter med hemmaplansfördel och sättet deras defensiv spelat på, vill dock ge Saints bättre chans än att de skulle få stryk med 7 poäng. Linan så som den ligger just nu (lite justerad) på +6.5 på Saints tycker jag känns bra då jag inte tror Vikings kommer springa iväg med det här. Tycker fortfarande Keenum har lite att bevisa och för att Vikings ska täcka en så pass stor lina krävs att de gör en hel del poäng då jag tror Saints kommer lyckas flytta bollen här Vikings försvar till trots. Tror denna match kan gå hela vägen in i slutet och kanske avgöras av ett field goal eller liknande, då känns +6.5 som väldigt bra.

Även totalen (något justerad) på Över 45 känns bra. Saints försvar har som sagt sett lite skakigt ut de senaste veckorna och tror Vikings inte kommer ha några problem med att göra tillräckligt med poäng här och räknar med att man smäller in en 20-25 pinnar på hemmaplan. Saints vet att man måste svara upp mot detta och även om Vikings defensiv inte släppt till 20 poäng eller mer en enda gång hemma i år så tror jag Saints har alla chanser att göra det. Ger man Brees för mycket tid i fickan kommer han kunna trä in passningar även om ytorna är små och väljer man att täcka upp extra så kommer man springa med bollen mycket via Kamara/Ingram. Inomhusförhållandena gör att inga yttre förhållanden kommer påverka matchen nämnvärt vilket vi exempelvis sett i de andra divisionsmatcherna där temperaturerna varit nere på frysgrader och lite vind. Linan är inte hyperhög och räcker egentligen med att något av lagen spelar riktigt bra offensivt för att den ska sitta varpå jag tycker det känns som ett bra spel på förhand.

Glöm inte kika in i spelboken för tips inför den tidiga matchen mellan Jaguars-Steelers.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.