Speltips: Sista till Playoff Söndag - New Orleans Saints-Carolina Panthers

Sista matchen under wildcard-helgen och för tredje gången i år får vi se Carolina Panthers mot New Orleans Saints. Saints har vunnit de två tidigare mötena under säsongen med enkelhet. Har ett par spel jag gillar här som går lite i motsatt riktning. (OBS. samtliga odds tagna tidigt i veckan, linor kan ha justerats lite sen dess, ta hänsyn till detta).

Panthers Över 19.5 @1.769 Hos Pinnacle 9u

Kaelin Clay TD @13.0 hos B365 1u

Över 45.5 @1.72 hos 888.com 9u

Så bjuds vi på ännu en toppmatchup från NFC South, känns som de haglat de senaste veckorna med Saints, Panthers och Falcons. Min bror som är något mindre insatt i NFL undrade varför man sände Panthers vecka efter vecka på Viaplay (vilket man gjort) faktum är dock att Panthers spelat idel toppmatcher senaste 5 veckorna så det är inte konstigt (Saints, Vikings, Packers och Falcons). Nu bjuds vi på ännu en och det är bara att tacka och ta emot.

Oddsättarna håller Saints som ganska tunga favoriter här då linan pendlar mellan -6.5-7 i Saints favör. Ö/U har i sin tur justerats ganska kraftigt då linan öppnade kring 49 och har därefter sjunkit ner till 47.5 på sina ställen. Med andra ord förväntar sig oddssättarna en Saintsseger och få poäng. Detta är två lag som känner varandra utan och innan. Man möter varandra två gånger per säsong och sen Cam Newton äntrade ligan år 2011 har de två lagens QBs (Newton vs. Brees) mötts 14 gånger där båda lagen vunnit 7 matcher var. Väldigt jämnt med andra ord och ytterst svårt att utläsa någon ”dominans” från den ena sidan eller så sett på de senaste säsongerna. Det som går att utläsa ur dessa 14 matcher är dock att så gott som alla varit förhållandevis poängrika, mycket kan säkerligen föras tillbaka till faktumet att Saints fram till i år innehaft ett uselt försvar men även Saints har gjort en massa poäng så det kan vara en faktor att ta hänsyn till.

Båda lagen har exakt samma record i år (11-5) dock vann Saints divisionen tack vare att man slog Panthers i båda mötena tidigare under säsongen. Dessa möten var båda ensidiga historier där Saints mer eller mindre dominerade Panthers med sitt kraftfulla springspel. Överlag har Saints imponerat mer i år och känns som det mer exalterande laget absolut, Panthers ska dock inte underskattat och faktumet att man tagit 11 segrar ”utan att imponera” är i sig imponerande. Faktum kvarstår fortfarande att man slagit lag som Vikings, Packers (med Rodgers), Falcons och Patriots under säsongen och det vi kan veta om Panthers är att om man spelar på toppen på sin förmåga och framför allt om QB Newton är på humör så kan man slå alla lag på rätt dag. Saints i sin tur har utvecklat sitt spel något oerhört i år. Defensiven är bättre än den varit på evigheter och i offensiven är man som pånyttfödda genom RB-duon med Mark Ingram och Alvin Kamara som många kallar den bästa i NFL någonsin! Genom att springa bollen oerhört mycket och sen spela bra defense har Saints inte riktigt gått att känna igen då man tidigare varit otroligt pass-tunga och i samma stund haft ett uselt defense vilket lett till några riktiga monstermatcher (offensivt sett).

Även om vi sett denna match två gånger redan i år så är det en riktigt bra matchup. Jag håller personligen Rams-Falcons som den bästa matchen i wildcard-omgången men hade det inte varit för att dessa redan mötts två gånger i år hade den förmodligen varit i topp. Två bra QBs, en rysligt vass RB-duo, en sjuk stark Linebacker-kår (Panthers) och Cornerback-duo som överraskat alla i år (Saints Lattimore/Crawley). Allt är som upplagt för en riktigt bra match. Väljer att inte spela handicap på något av lagen här då känslan är att lite vad som kan hända. Visst har Saints dominerat mötena tidigare i år men samtidigt är 7 poäng mycket att ge ett lag i ett divisionsmöte i playoff därav avstår jag. Tilläggas bör väl göra att jag håller Saints som favoriter, är dock inte helt säker på att man kan täcka linan.

Väljer istället att gå med två överspel här. Det första gäller Panthers över 19.5 vilket jag ser som mycket troligt att hända. Detta brukar som sagt vara poängrika matcher och ser man till de 7 möten som spelats i New Orleans under Cam Newtons år har Panthers täckt denna lina hela 5 gånger. Tror denna lina främst är satt med tanke på att man tycker att Saints försvar sett väldigt bra ut under säsongen, det bör dock sägas att detta försvar är lite brandskattat för tillfället och i sista matchen för säsongen förra veckan släppte man till 31 poäng och över 450 yards mot Buccanners i en match som fortfarande hade väldigt mycket betydelse, inte bra. De senaste veckorna har man tappt 3 nyckelspelare i defensiven i DE Alex Okafor, LB AJ Klein och Safety Kenny Vaccaro, spelare som samtliga haft stor inverkan i att Saints spelat så bra defensivt. Därav kan siffrorna rörande Saints ”fantastiska” defensiva spel ev. ljuga lite. Exempelvis håller jag Panthers defensiv betydligt högre och ser man till de riktigt vassa försvaren så som Jaguars och Vikings är man inte nära. Så det är inte en defensiv som helt och hållet stänger ner motstånd här och i min mening är Panthers offensiv inte så dålig som man vill tro. Visst saknar man alternativ i deras reciever-kår och springspelet har inte varit helt tillfredsställande i år men man har fortfarande Cam Newton som i sina bästa dagar kan drilla denna offensiv till att vara otroligt produktiv vilket han visat ett par gånger under säsongen. Tycker linan här är väldigt låg och känslan är att i och med att matchen är inomhus (gynnsamma förhållanden) bör Panthers ha alla möjligheter att göra mer än 19 poäng här, så bra är inte Saints försvar och i samma stund finns kapaciteten hos Panthers att producera när det väl behövs. Notera att Panthers TE Greg Olsen är tillgänglig till denna match något han inte var i något av mötena mot Saints tidigare under säsongen.

Väljer också att ta över 45.5 i matchen totalt. Ö/U linan har som sagt krupit ner sen oddsen släpptes och mycket baseras nog (tror jag) på att båda lagen förväntas springa mycket med bollen och ”käka klocka”. Lägg där till att båda lagen spelar i ett förhållandevis lågt tempo vilket bör leda till en ”low-scoring” game, dock glömmer många att detta är två lag som möter varandra ofta och man är verkligen inte kända för att spela poängsnåla matcher därav väljer jag att hugga över 45.5 (något justerad lina) när chansen ges då jag tycker de är för lite. Utav de 14 möten dessa QBs haft mot varandra har endast 4 slutat under 45.5 och ser man på de 7 möten som skett i New Orleans har endast 1 slutat under. Även om Saints är annorlunda byggt i år med mer springspel, lägre tempo och ett starkare försvar så gör man fortfarande mycket poäng. Man har drämt in 30 poäng eller mer 6 av 8 gånger på hemmaplan i år och på grund av att man spelar inomhus kommer väder inte vara någon faktor vilket ofta kan leda till högre poäng. Båda lagen är förhållandevis friska i sina offensiver, Saints förväntas få tillbaka sin LT Terron Armstead här vilket är otroligt viktigt och detsamma kan sägas om Panthers som förväntas få tillbaka sin startande Guard Trai Turner och sin RB Jonathan Stewart. Nä tycker de är upplagt för två lag som kommer behöva vinna matchen med sina respektive offensiver här och faktum kvarstår att båda lagen är väldigt kapabla till att göra just det. Tror det blir jämt och att båda lagen når över 20 poäng i en match som Saints till slut vinner.

Gällande spelet på Kaelin Clay att göra TD så är det naturligtvis en chansning men en kul TV-peng. Clay är WR och har inte startat mer än en match i år (förra veckan) men jag tror han har goda chanser att nå till end-zone här. Panthers har som sagt en del skador på sina WR och när Damerius Byrd gick ner skadad för två veckor sen blev reciever-kåren än skörare. Man förlitar sig mycket på Devin Funchess och Greg Olsen alternativt korta passningar till Christian McCaffrey. Saints har två stycken väldigt bra corners i Crawley/Lattimore som kan stänga ner Funchess/Olsen om de har rätt dag, detta kommer då i mina ögon öppna upp möjligheter för Clay att fånga passningar. Han är en riktig speedster och glöm inte att han också spelar kick/punt-returner där han redan gjort en TD under säsongen mot Jets i vecka 12. Att få 13 gånger på en kille som lär få spela en del och i samma stund har såna ”specifika” attribut i och med sin snabbhet tycker jag känns bra och kan vara kul att följa.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt